שלום לכולם

Spider fairY

New member
שלום לכולם

אני מאוזנת כבר 10 שנים על טגרטול (ובהמשך טימוניל, שזה בערך אותו דבר). כבר 7 שנים בערך בלי התקפים, והנוירולוג אומר שאפשר לנסות ולהפסיק בהדרגה לקחת כדורים. רציתי לשאול אם מישהו ניסה להפסיק (בפיקוח כמובן) ואיך היה, ואם היו תופעות "לוואי" ואחרות- פיזיולוגיות או מנטליות. הרי התרופה משפיעה על כל מיני תפקודים, כולל מצבי רוח, אז הגיוני שגם להוצאתה מהמערכת אחרי כל כך הרבה זמן תהיה השפעה, לא? הרופאים לא כ"כ אוהבים לענות על שאלות כאלה, ואולי זה "צרות של עשירים" אבל חשוב לי לדעת מה יקרה לי (לא כמו כשהתחלתי ולא הבנתי מה זה התקפי הבכי האלה), אז אני אשמח לכל תשובה- מבעלי ניסיון ומבעלי מקצוע. תודה

לי התחילו להוריד את המינון אחרי שנת

יים בלבד.. אז הדוגמא שלי לא טובה.. קצת אחרי שהתחילו להוריד את המינון היה לי התקף.... אבל שנתיים זה לא 7 שנים... אני הייתי מבקשת להוריד מממממממממממממש לאט חחחחח פשוט העיקר שלא יהיו התקפים

estelina

New member
שלום לך!

**אני מאוזנת כבר 10 שנים על טגרטול** (ובהמשך טימוניל, שזה בערך אותו דבר). **כבר 7 שנים בערך בלי התקפים**, קצת לא ברור לי, להיות מאוזן מבחינת המחלה= לא לקבל התקפים. אז לא קיבלת התקפים 10 שנים או שבע שנים? ממה שאני יודעת (ויודעת הרבה) טגרטול שהינו חברי מזה 19 שנה ניתן לאפליפסיה מוקדית. האמת, שיש קצת בעיה אם הסוג זה של האפליפסיה. אני מודעת לכך שכל מקרה לגופו, אבל ממה שאני התרשמתי לא מומלץ להוריד כדורים באפליפסיה מוקדית. ההתקפים יכולים לחזור. אני כבר לא קיבלתי התקפים שנים רבות, לדעת הרופאה שלי ההתקפים יכולים לחזור באם אני אפסיק את הכדורים. אם את נוהגת תשקלי זאת שוב. אני יודעת שלתרופה הזאת יש את הנזקים שלה. אבל אם את מטופלת רק איתה ולא מקבלת סוג אחר של תרופה להשלמה , אפשר לחיות איתה בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה אסטלינה

estelina

New member
ליתר דיוק

טגרטול ניתן גם לאפליפסיה כללית, אבל יעיל הרבה פחות בה. אני רק יכולה לשער שאולי את סובלת מאפילפסיה מוקדית....אבל תבדקי זאת עם הרופא המטפל בך

ronitit1

New member
אני הפסקתי את הטיפול בטגריטול

שלום לך, לי לפני 6 שנים בערך, היה התקף בודד והתחלתי לקחת טגריטול. כעבור שנתיים מאוזנות (בכלל בלי התקפים) התחלתי בהדרגה להוריד את המינון של הכדורים - כל חצי שנה הורדתי חצי כדור. והיום אני כבר שנתיים בלי כדורים. (וגם כמובן בלי התקפים) לא זכורות לי תופעות לוואי למניהן. חשוב לי לציין שכל מקרה לגופו, ויכול להיות שהאפילפסיה שלך היתה שונה משלי (אם את רוצה את יכולה לקרוא על "המקרה שלי" בארכיון של הפורום בתאריך 16/7/04) וגם הגוף שלך יכול להגיב שונה משלי. בכל מקרה בהצלחה והרבה בריאות

estelina

New member
הי רונית

קראתי את מכתבך המרגש ואנוכי שמחה שהתגברת על האפליפסיה תמשיכי כך. מתוך המכתב, התרשמתי שבאמת הרופאה קצת נלחצה, אבל יחד עם זאת חלק גדול מדבריה היו נכונים לתקופה העדינה. שמתי לב שהרופאים מתחלקים לכמה קטגוריות ביניהם השמרנים (כמו הרופאה שלי) והנועזים. מסקרנת אותי הסיבה להתקף שהיה לך, האם הסבירו לך מה גרם למוקד האפליפטי במוח? אצלי המקרה שונה מחלת הנפילה היא המשנית על רקע שיתוק המוחין שלי שיצר את המוקד האפליפטי. היות שיש לי פגיעה אורגנית במוח אזאי לא מומלץ להפסיק את הכדורים, אני מבינה שהמקרה שלך שונה........ לפי דר שילר, לא נותנים טיפול לאחר התקף אחד אלא מחכים שהתופעה תחזור. אבל כפי שכתבת , השתקמת וניתן לומר אפילו שהבראת , ויש אחוזים כמו המקרה שלך בספרות המחקרית. אשמח לשמוע מה היתה הסיבה להתקף האפליפטי במקרה שלך אסטלינה

ronitit1

New member
גם אני הייתי שמחה לשמוע מה היתה

הסיבה להתקף שלי....
לא אני, לא אמא שלי שהיתה עדה לאירוע, לא הרופאים, לא הבדיקות - אף אחד לא יכול להפנות את האצבע אל גורם מסויים או סיבה כזאת או אחרת שבגללה קרה לי ההתקף.

למעלה