שלום לכולם

big mama 2

New member
שלום לכולם

אני אם חד הורים לשני זאטוטים רציתי לשאול - האם פעם הרגשתן שלא קיבלו אתכם לעבודה / לימודים בגלל שאתן אמהות חד הוריות אבל אין לכם דרך להוכיח את זה בעצם ?

m i c h a l i

New member
היי ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo140.gif

אכן אין דרך להוכיח לצערנו. בקבלה לעבודה אכן נתקלתי בזה בעבר אבל ללימודים לא. האם את לא משלמת עבור הלימודים וזכאית ללמוד כמו כל אזרח מן השורה? אני באופן אישי דואגת להבהיר שאני מגדלת את בתי לבד כשאני יודעת שיש מגבלה של שעות לתפקיד. מעבר לזה אני לא חושבת שיש למעסיק עניין במצבי האישי.

big mama 2

New member
לצערי לא קיבלו אותי ללימודים

בגלל שאני אם חד הורית הלימודים הם דרך לשכת התעסוקה לאחר שעברתי את כל הבחינות הדרושות בהצלחה יתרה - היה לי וועדת קבלה - ושם כל הזמן שאלו על הלדים מה אני אעשה איך אסתדר הבהרתי להם יפה שילדיי לא לבד - הוריי מטפלים בהם ולא תהייה שום בעיה אפילו ציינתי את העובדה שהשארתי באותו יום את בני הבכור - זאטוט בן 4 וחצי עם עצם בריח שבורה והגעתי לראיון אחד המראיינים אמר לי - אז חייבת להיות בטוחה שזה מה שאת רוצה ושתסתדרי עם הילדים כי אם לא חבל לי לבזבז את המקום שלך ואוכל לתת אותו למישהו אחר בסוף כמו שהבנתם - לא קיבלו אותי - אין סיבה, אמרו לי פשוט אין מקום בקורס מה אתם אומרים על זה ?

m i c h a l i

New member
לפעמים באמת אין מקום

את יכולה לברר את זה בלישכה עצמה. אני לא חושבת שדווקא בלישכה ישימו לך רגל. הרי מטרתם היא שתעבדי אז מדוע להכשיל? שווה בדיקה מצידך אבל חשוב להבין שלא תמיד זו הסיבה.

big mama 2

New member
ואכן לא קיבלו אותי

בגלל זה הייתי אמורה לקבל עדיפות על מועמדים אחרים ולא קיבלתי ועובדת הלישכה הודתה בחצי פה שלא קיבלו אותי בגלל העובדה שאני אמא לילדים

snav

New member
ויש אפליה סמויה כלפי אמהות חד הוריו

ת במקום העבודה: המיקרה שלי הוא דוגמא ברורה. אני התקבלתי לעבודה לפני 10 שנים למקום שבו עשית חיל ויצרתי שם ורקורד מצוין. מרגע שילדתי ונהיתי חד הורית- לפני 4 שנים, החלו הרעות בתפקיד- ראשית מיד אחרי חזרתי מחופשת הלידה צומצמה המישרה שלי לחצי, (בתואנות של קיצוצים וקשיים כלכליים במקום העבודה- מה שנכון, ומנע ממני כל אופציה למאבק משפטי) וכעת כל מיני פרוייקטים שהיו תחת אחריותי הועברו לאט לאט במשך 3-4 השנים לבחור בן 50+ שנכנס להלחיף אותי בחופשת הלידה (5 חודשים) ונשאר !! נכון הוא שאני לא יכולה כיום לעשות דברים שעשיתי בעבר לפני היותי אמא לפעט- כמו להגיע ב7 בבוקר ולהישאר עד 9 בערב, ליסוע לחו"ל לשבועיים, ולקחת פרוייקטים שדורשים 10 ימים רצופים של עבודה מטורפת- אבל אילו היה רצון להמשיך ולהתחשב בי ולהמשיך להשתשמש בכישורי הטובים ניתן היה לעשות כל מיני שילובים, למשל- שמישהוא יגיע לפתיחה בבוקר ואני אצטרף בשעה 8 אחרי שילד בגן וכו'. אבל זה דורש רמה של מודעות פמניסטית ורצון לא להוציא אמהות ממעגל העבודה- ומה שמדהים זה שהמנהלת שלי היא אישה אם ל-4 ילדים (בני 30+) והייתי מצפה ממנה ליתר הבנה. אבל מרגע שילדתי - יותר קל להעביר את התפקידים המשמעותיים לגבר פנוי ללא ילדים. מה שמקשה זה שלא פירטו אותי- רק צימצמו אותי למינימים. כך שמשפטית קשה להאבק בזה.אני לא חושבת שיש משהו שאוכל לעשות.

Anat44

New member
מעצבן...../images/Emo46.gif

אוף, זה כ"כ מעצבן לשמוע... אני אישית עדיין לא נתקלתי באפלייה במקום עבודתי עקב מצבי המשפחתי, אבל האם אין באמת שום דרך משפטית להאבק?

למעלה