ויש אפליה סמויה כלפי אמהות חד הוריו
ת במקום העבודה: המיקרה שלי הוא דוגמא ברורה. אני התקבלתי לעבודה לפני 10 שנים למקום שבו עשית חיל ויצרתי שם ורקורד מצוין. מרגע שילדתי ונהיתי חד הורית- לפני 4 שנים, החלו הרעות בתפקיד- ראשית מיד אחרי חזרתי מחופשת הלידה צומצמה המישרה שלי לחצי, (בתואנות של קיצוצים וקשיים כלכליים במקום העבודה- מה שנכון, ומנע ממני כל אופציה למאבק משפטי) וכעת כל מיני פרוייקטים שהיו תחת אחריותי הועברו לאט לאט במשך 3-4 השנים לבחור בן 50+ שנכנס להלחיף אותי בחופשת הלידה (5 חודשים) ונשאר !! נכון הוא שאני לא יכולה כיום לעשות דברים שעשיתי בעבר לפני היותי אמא לפעט- כמו להגיע ב7 בבוקר ולהישאר עד 9 בערב, ליסוע לחו"ל לשבועיים, ולקחת פרוייקטים שדורשים 10 ימים רצופים של עבודה מטורפת- אבל אילו היה רצון להמשיך ולהתחשב בי ולהמשיך להשתשמש בכישורי הטובים ניתן היה לעשות כל מיני שילובים, למשל- שמישהוא יגיע לפתיחה בבוקר ואני אצטרף בשעה 8 אחרי שילד בגן וכו'. אבל זה דורש רמה של מודעות פמניסטית ורצון לא להוציא אמהות ממעגל העבודה- ומה שמדהים זה שהמנהלת שלי היא אישה אם ל-4 ילדים (בני 30+) והייתי מצפה ממנה ליתר הבנה. אבל מרגע שילדתי - יותר קל להעביר את התפקידים המשמעותיים לגבר פנוי ללא ילדים. מה שמקשה זה שלא פירטו אותי- רק צימצמו אותי למינימים. כך שמשפטית קשה להאבק בזה.אני לא חושבת שיש משהו שאוכל לעשות.