שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif
נעדרתי השבוע כי המחשב שלי יצא לחופשת מחלה (משהו שקורבה לו המון בזמן האחרון) ורק עכשיו אני מצטרפת לדיון. הייתי רוצה להגיע למשהו יותר עקרוני בדיון וזה הטיפול בבנות עם adhd. הן, לרוב מציגות תמונה קצת יותר "קלה" מאשר הבנים, אשר לרוב מחצינים את תחושות התסכול והכשלון שלהם (נכון, זו הכללה גורפת, משהו, אך כרגע, היא בדוקה אמפירית). ולכן מאוד קל לנו להתייחס להתנהגות נראית מאשר משהו סמוי. בנות רבות מסתירות ומחביאות את התחושות הקשות, הן כל כך רוצות להיות "בסדר", אני מניחה שהתרבות והנורמות מכתיבות סוג התנהגות מסויים לבנות ולכן קשה מאוד לאתר אותן וקשה מאוד להתאים טיפול. לי יש שלוש בנות עם הפרעת קשב. לא דירגתי אותן כ"קשות", "בינוניות" או "קלות". אני משתדלת לתת לכל אחת את הטיפול המתאים כי הן שונות אחת מהשניה לחלוטין במימדים רבים של למידה, התנהגות, דרגת החצנה, כושר התמודדות, גיל, אופי ועוד קריטריונים. אבל אם אני מנסה לצאת להכללה (מה יש? גם פיאז'ה ופרויד בנו תיאוריות התפתחותיות שלמות האחד מצפיה בארבעת ילדיו והשני ממספר מטופלות פסיכוטיות....) מאוד מאפיין אותן הרצון להשביע את רצון ההורים והסביבה, התנהגותן נורמטיבית (ולפחות אצלי, אין "קריזות" או התקפי כעס) ויכולת ההתמודדות מאוד גבוהה. אך, יש מחיר. בי האמצעי, בת 17, מאובחנת כדיסלקטית ועם הפרעת קשב וקיבלה לאחרונה (בפעם השלישית ברציפות) תעודת הצטיינות והערכה על הישגים וחריצות בלימודים, נתקפת לאחרונה בהתקפי חרדה.... האם זה המחיר שהיא משלמת על רצונה לרצות את כולם (וגם את עצמה)? חשוב בעיני לתת תמיכה רגשית הולמת ומתמידה, לתת להן ערוץ תקשורת פתוח לכל מי שהן מוכנות לדבר איתו ולשים אליהן לב משום שהן מנסות כל כך קשה.