שלום לכולם

מיה ישי

New member
שלום לכולם

הרבה זמן לא כתבתי אבל אני קוראת את ההודעות ..אז שוב שלום לכולם אני מקווה שבכלל מישהו זוכר אותי.... בכל אופן...... שאלה מנהלתית אשמח אם מישהו יעזור.... התחילה אצלי לפני חודש בדירה הופעה של רטיבות בצורה של מן עובש לבן כזה בחדר שינה על הפנלים ומיתחת למיטה בין הבלטות.. אז פניתי לבעל הדירה ואמרתי לו שיבוא לבדוק... אחרי ששלושה ימים ניסיתי להשיג אותו בטלפון ללא מענה הוא אמר לי שאין מה לעשות כי דוד של שכנים שלי התפוצץ והמיים נפסגו באדמה מתחת לדירה שלי ועכשיו זה יוצא החוצה ושבאיזה שלב זה יעלם לבד ושבנתיים אני יאוורר את הדירה ויטטא את זה.. מעבר לזה התחיל לאחרונה גם עובש על הקיר בחדר שינה וצריך לסייד שוב את החדר... בסוף החודש אנחנו צריכים לחדש חוזה, שאלתי אם אפשר לבקש הורדה במחיר בגלל עיניין העובש שלא מפסיק בנתיים, יש לציין שאני משלמת מראש אז אין אפשרות פתאום באמצע שנה לשחק עם המחיר.. ואם יש אפשרות לדרוש ממנו לסייד לי את חדר השינה בגלל העובש בזמן שאני לא בדירה מתי שהו בקיץ? סליחה על האורך... ותודה מראש לכל העונים... מיה

ברוכה השבה ../images/Emo13.gif

לבקש תמיד אפשר - השאלה אם הוא יקבל את זה. תראי, הוא אחראי לתחזוקת הדירה, אז לכאורה יש מקום לבקש את זה, אבל העניין הוא שאם העובש הראשון הוא זמני - אז על זה אין כ"כ מה לבקש הורדת מחיר, ועל העובש על הקיר... אז סיוד זה עניין בעייתי. בניגוד לתיקונים, סיוד זה בד"כ משהו שעושים עם הכניסה לדירה וכשיוצאים ממנה - פחות באמצע. ויש בד"כ סיכום שבעל הבית מבצע את הסיוד לפני הכניסה - וכשהשותפים יוצאים מהדירה הם אחראיים לסיוד - כדי להחזיר אותה באותו מצב שקיבלו אותה.

מיה ישי

New member
אוקי

אבל נכון למקרה הזה העובש לא קרה בגלל משהו שאני עשיתי בדירה אלה בעיה של דוד שהתפוץ אצל השכנים, משהו שהוא כן באחריות בעל הדירה כי הוא אחראי גם על הדירה שלהם -הם גם שוכרים. מה שכן עברתי על החוזה ולא מצויין שם מי דועג לבעיות מסוג זה.. האם זה אפשרי להוסיף סעיף שמסדיר את העניין האלה במעמד חידוש החוזה? ושוב תודה...

Springy

New member
הייתי בסרט הזה...

בדיוק סיפור כזה היה בדירה שלי, לפני כשנה וחצי. הגורם היה נזילה אצל השכנים מעליי, כך שהתקרה בבית ובאופן ספציפי בחדר שלי ניזוקו באופן משמעותי. עד כמה שידוע לי - בעל הדירה שאצלם היתה הנזילה אחראי גם לנזקים שנגרמו כתוצאה מכך לדירות אחרות בבניין. כך לפחות היה אז. (אם הבנתי נכון - בעל הבית שלך הוא גם בעל הבית שלהם?) הבעיה היתה שבעל הבית התחמק ודחה, בעלת הבית שלי לא ממש עזרה, ונאצלתי לעזוב את הדירה לתקופה של כמעט חודש - עובש ממש מסוכן לבריאות. לצערי גם אחרי שסוף סוף ניקו את העובש וסיידו, כל פעם מחדש הצבע התפורר ועד שנגמר לי החוזה צבעו שם 3 פעמים. ממה שהבנתי באותה תקופה, רטיבות זה סיפור מה&$&, ולוקח המון זמן עד שזה מתייבש לחלוטין ולעתים הנזקים בלתי הפיכים. אני לא יודעת עד כמה העניין חמור אצלך, אבל אולי כדאי שתתייעצי עם מישהו שמבין בעניין לפני שאת מאריכה את החוזה. כך או כך - שיהיה בהצלחה!

מיה ישי

New member
../images/Emo140.gif

קודם תודה, דבר שני כן בעל הבית הוא של שתי הדירות, אני גרה בקיבוץ ויש אחד שהוא כאילו אחראי על הדירות . לגבי מישהו להתעייץ על מתכוונת לבעל מקצוע בנושא העובש או סתם למשהו שמבין בחוזים, כי אני כנאה אבקש מאבא שלי שיש לו בניסיון בהשכרת דירות לבוא איתי לחידוש חוזה.

Springy

New member
התכוונתי לעובש

ובינתיים - אווררי את הדירה טוב! ממש לא בריא לנשום את זה...

אצלי בחוזה

הוספנו סעיף שבעל הבית אחראי לתקן מיידית וללא דיחוי נזקים שלא נגרמו על ידי השותפים כמו בעיות אינסטלציה, חשמל בינוי וכו'. ככה שאם בעל הבית ינסה להתחמק תמיד תהיה עילה לתבוע אותו למרות שזה גם סיפור לא קטן. זה לגמרי לגיטימי שאת תגני על עצמך בחוזה כמו שבעל הבית מגן על עצמו בהרבה דרכים.

למעלה