שלום לכולם:]

לולישית

New member
שלום לכולם:]

שלום. אני עושה עבודה ורציתי לדעת אם למישהו מכם יש במקרה מידע על פולין בסביבות התקופה של 1876. המידע צריך להיות בעיקר על התרבות, הזמן, התקופה. תודה רבה:]

talia olav

New member
נצל"ש - לכל החברות והחברים

בעקבות הדיונים הסוערים שמתחוללים כאן - מומלץ לקרוא את התאור הבא על פולין והיהודים - כפי שמופיע באתר יד ושם. לדעתי הוא מאפשר להבין טוב, ובתמצות יחסית, את המורכבות שביחסי פולין והיהודים. (וכן, לולישית, גם מעט על התקופה בה את מתעניינית).

טליה, הבאת מסמך מאד חשוב

וגם אני ממליצה לכולם לקרוא את כולו. אכן, גם במסמך שהביאה טליה מיד ושם מצויין במפורש על אנטישמיות גדולה עוד לפני פרוץ מלחמת העולם השניה. נכון, שבתקופת הנאצים גם העם הפולני היה קורבן של הכיבוש, למרות שקיימים הבדלים בגישה של הנאצים אל הפולנים לעומת אל היהודים.

talia olav

New member
יקירתי, את מצטטת סלקטיבית...

בלי לסתור חלילה את מה שהבאת - כתוב שם הרבה יותר. לכן בעיני הדגש צריך להיות על המורכבות - הן מבחינת שכבות שונות בקרב תושבי פולין, והן מבחינת תקופת היסטוריות שונות. בעיני חשוב לראות את הרצף ההסטורי - המתחיל בזה שפולין קידמה יהודים בברכה כאשר מדינות מערב אירופה גירשו אותם, וכלה באנטישמיות בשיאה. החשיבות בעיני, וזה מחזיר אותי לתחילת הדיון בעקבות ההודעה מפוזנן, שבדומה לספרד ולארצות נוספות - לאחר שהיהודים מגיעים לשיא כוחם והשפעתם - הם נדחים, בין אם מדובר בגירוש ובין אם בפוגרומים ורצח. האם זה יהיה גם גורל היהודים בארה"ב - גם אם בצורה יותר "אסטתית"? האם אתם זוכרים שעוד בשנות ה-70 היו מועדונים בארה"ב שלא קיבלו יהודים?

טליה, זה לא ציטוט סלקטיבי

הציטוט שהבאתי הוא מתיחס לתקופת השואה. הדיון שהתקיים פה סובב סביב התקופה הזו ולכן מצאתי לנכון להביא התיחסות בהתאם. בסה"כ, העם הפולני בתקופת הנאציזם היה מוכה ומושפל. אבל, לומר בצורה נחרצת שלא הייתה אנטישמיות זו ממש הפרזה, והטיית ההיסטוריה לפי פרשנות אישית המנוגדת לעובדות. אכן טליה, את מביאה חשיבה נוגה לגבינו כיהודים בחברה העולמית. אפשר לשאול שאלה גדולה בכלל, האם יכולה להיות אפשרות שיהודי יוכל לחיות בשקט ובשלוה עם זכויות שוות לאורך דורות בכל מקום בעולם. אני נוטה לחשוב כמוך.

למעלה