שלום לכולם

ליהלה

New member
שלום לכולם

שלום, אני חדשה כאן אמא לילד מקסים בכתה א' שקיבל עד היום רטלין 10 מ"ג מפורר בתוך מים, יש לציין שלא היתה בעיה עם לקיחת הכדור אבל היתה היתה בעיה בזמן השפעתו הקצרה (מאוד) היו ימים שההשפעה פגה ב10 בבוקר והיו ימים ש11:30 במקרה הטוב. פנינו לרופא המקסים שלנו וסיפרנו לו והוא המליץ על רטלין LA 20 מ"ג אז רכשנו ועכשיו לבעיה . מישהו מכיר את הכדור? האם יש תופעות לוואי? אין משכנעים לקחת כדור מבלי לפורר (הציעו לי בתוך מעדן) אם ידוע על עוד פרטים לטוב או לרע אשמח מאוד אם תשתפו אותי תודה מראש

zivadina

New member
ריטלין LA20

שלום ליהלה וברוכה הבאה. ריטלין LA20 הוא מנה אפקטיבית של 8 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות. כך שזאת מנה קטנה במעט מן המנה הקודמת שלכם, עם הארכה של זמן ההשפעה. הסוג הזה נחשב יציב ובעל הרבה פחות תופעות לוואי מאשר הריטלין הרגיל, וייחודו בכך שניתן לפתוח את הקפסולה ולפזר את הגרגרים שבתוכה בתוך מעדן. עדיין אינכם צריכים לתרגל בליעת כדור שלם, אבל כדאי לקיים מעקב כדי לוודא שהמנה המופחתת הזאת עדיין משפיעה על הילד כראוי.

אם כבר - כמה זה LA 30 במ"ג?

למה קוראים לזה 20, 30 ו40? חשבתי שבLA 20 יש 20 מ"ג. אני מבולבלת.

zivadina

New member
כמה זה?

אכן, הכדורים מכילים 20/30/40 מ"ג, אבל בגלל אפקט ההשהייה, המנות מתפרקות באיטיות וכך המטופל לא מקבל בבת אחת את כל הכמות. בנוסף, ההשהייה גורמת לכך שחלק מן החומר איננו פעיל. כך שהמנות האפקטיביות הן: 8/12/16 מ"ג למשך כ-8 שעות.

למעלה