שלום לכולם.

M a r U s k A

New member
קודם כל ברוך הבא!

אני מרינה בת 18 מנס ציונה / אריאל / תל אביב. (מקום המגורים שלי לא מוגדר
) ואני ממש לא מסכימה איתך לגבי נימוסים! נימוסים באים לרוב מהבית ומהחינוך ואין מה לעשות עם זה! נכון שגם הסביבה משפיעה אבל לרוב זה החינוך מהבית, כי כשההורים רואים שהילד שלהם מתנהג כמו ברברי הם מחזירים אותו לתלם נורא מהר (אם אכפת להם כמובן) תתפלא אני מכירה המון רוסים לא מחונכים, חסרי נימוסין לחלוטין, ואם כבר לדבר על השכלה, לא ממש טורחים להופיע לבית הספר. ומצד שני אני מכירה אתיופים (ואני נותנת בתור דוגמא את האתיופים כי הדעה הרווחת היא שהם חיות שהגיעו מאפריקה
) מחונכים יותר ממני! אז אני לא מאמינה בכל ההשואות הכל תלוי החינוך ובאופי של האדם! ואחרי הכל כן כולנו ישראלים! וזה לא משנה כמה דורות אני הארץ, אני דור ראשון בארץ הזאת, לא נולדתי פה ואני מרגישה ישראלית לכל דבר! ואני יודעת שכשהגעתי לפה הייתה לי דעה לגמרי שונה אבל הפורום הזה לימד אותי הרבה דברים
לכם (במיוחד לכל הותיקים ולעומר שלי) והדעות שלי השתנו, לעולם לא עשיתי הפרדה בין ישראלים לרוסים ועכשיו הלאום והעדה של כל בן אדם שאני פוגשת הם שוליים ביותר בשבילי.

AeroSlash

New member
מצטערת אבל לא יכולה להתעלם?

כל ספרדי או ערבי מסריח? קודם כל, לא פלא שאח"כ באים ושוטפים את הרוסים בערימת זבל אם חלקינו מתבטאים בצורה כזו. ערבים הם עם יותר נחות - מצטערת אבל אתה, אני וכל אחד אחר פה הם אף אחד בשביל לקבוע מי עם נחות ומי עם לא נחות. אין כזה דבר עם נחות. דרך החיים שלהם יכולה להיות אחרת, החינוך, ההשכלה ועוד מליון דברים אבל זה לא הופך אותם לעם נחות בשום פנים ואופן. ואני עדיין מתפלאה שיש כאלה שקובעים שעמים מסויימים הם נחותים אחרי שכולנו יודעים טוב מאוד למה ההגדרות האלה גרמו פעם. אני אישית לא מבינה על איזה בסיס מטומטם קובעים שעם מסוים הוא נחות. עם עתיד ברור כבר מצטערת לאכזב אותך אבל בתור אחת שהייתה גרפיקאית שנתיים וחצי אני יכולה להגיד לך ש-85% מכרטיסי הביקור שעשיתי היו לערכי הדין בעלי מוצא ערבי [ופה אני מזכירה רק את הכרטיסי ביקור ולא אכנס לשאר הפרטים כי זה לא הכי נחוץ]. מה תגיד על זה? אז הטענה שהעתיד שלהם ברור מאוד שטותית. בנוסף, היו המון רופאים ועד אנשים בעלי מקצועות שבהם צריך השכלה ברמות שאנחנו נקווה להגיע אליהם. אז אם יש חלק מסויים [ולא קטן] באוכלוסיה הזו שכן הצליח לפלס את דרכו למקצועות היותר נחשבים אין שום סיבה שאחרים לא יצליחו ולא ינסו. ובכלל, חלק מההתבטאויות בהודעה שלך די מקוממות בלשון המעטה.

Janem

New member
חחחחחחחחחחחחחח

הכינוי שפך אותי!!!! באורגינל...

אני לא חושב שהחתימה שלך מתאימה

אפילו בתור משהו מצחיק. סטאלין הרג הרבה מאוד אנשים.

M a r U s k A

New member
קודם כל סליחה..

זה ממש עצוב שזה הרושם שאתה מקבל מהפורום שלנו, זה די מציק לי כשאחת הותיקות פה. יש לי שני דברים להגיד לך בנושא : האחד הוא שכששמשפילים אנשים בפומבי (במקרה שלנו בפורום) כל אחד פולט שטויות בלי לחשוב, כשמישהו כותב שכל הרוסיות מסריחות וזונות הדבר היחיד שבא לענות זה משהו ברמה שלו.. והדבר השני, אני לא יודעת אם שמת לב לתגובות שלי לגזענים והמסיתים שמגיעים לכאן, כי הן די מעטות גם בגלל שאני נורא עסוקה ובקושי מוצאת זמן לעצמי ולפורום וגם בגלל שהגישה שלי היא לטעון נגד ולהסביר ואם הבן אדם לא מבין.. לוותר על התענוג לנהל שיחה איתו, אז נאאא לא להכליל
והלילה שלי לא היה כל כך טוב, מה שכן יש לי יום נהדר! שיהיה כזה גם לך!

MCCCCP

New member
אני לא חושב שהבנתם אותי

קודם כל תודה רבה על כל ה"ברוך הבא" P: אני פבל מחולון בן 15 וכולם רואים בי גזען ונאצי עכשיו אני לא חושב שהבנתם אותי נכון אני לא חושב שצריך לקחת את כולם ולשרוף אותם או לזרוק אותם לים אני רק אומר שאם לקחת קבוצה גדולה של אנשים ולהשוות אחוזים אני בטוח שאני צודק אני לא אומר שכל הרוסים טובים או שכל הערבים רעים ומפגרים אני רק אומר שלרב זה ככה (אולי לא ממה שאתם פוגשים כי אנשים אלו משתנים בדרך כלל לפי מצבם הכללכלי) אני רק אומר שבארץ ככה נראה הדבר סליחה אם פגעתי במישו

SpyKid

New member
אני לא חושבת שמישהו רואה בך

נאצי... פשוט אנשים תיקנו אותך כי הכללת אנשים עפ"י קבוצות אוכלוסייה

AeroSlash

New member
בסדר.. הבנתי את הפואנטה...

אבל ההתטאויות שלך לגבי עמים מסויים ואוכלוסיות מסוימות הן "קצת" לא ברמה וטיפה מקוממות כמו שאמרתי.. ודרך אגב, ברוך הבא, לא אמרתי לך עדיין..

DeAth ScrEaM

New member
המממ..

יש בזה משו... אבל כזה מגיע לרמות שכל יום מישו נכנס ופולט את כל השטויות האלה ולאמ מובן למה המישו הזה מצפה מאיתנו, זה כבר מתחיל לעלות על העצבים.... ומתעצבנים ועונים לו... אני לא חושבת שאתה היית נשאר אדיש במקומינו..

למעלה