שלום לכולם

gil1979

New member
שלום לכולם

אני נכה צהל עם 73 אחוז נכות על קטיעת הגף התחתון נפצעתי במהלך תפקידי בצהל כיום אני בן 24 נפצעתי בהיותי בן 20 אני לא משוקם ובשאלתיהאם אני זכאי לשיקום במונית כי לפי העובדת שיקום השיקום של מוניות כבר לא קיים והוסיפה שזה בנוסף לתחנות דלק אז אני בא ושואל אתכם האם ייתכן??? שגם מונית הורידו אז מה נשאר לגבי שיקום עצמאי ודרך אגב תחום הלימודים עוד בילדותי לא היה בראשי מבקש עזרה ממי שיוכל לעזור ולתת תשובה בנדון יום טוב לכולם

AVI359

New member
שיקום בעזרת מונית

גיל שלום רב נושא רכב רפואי המשמש גם כמונית מעוגן בהוראה 56.02 ותקצר היריעה כאן מלהסביר,יש אפשרות לעיון בפורטל נכי צה"ל או בקש מענת בפורום תפוז. מן הסתם זה לא "ביג דיל"להיות משוקם בעזרת מונית.כמדומני שכיום אגף השיקום כבר לא עוסק בזה.אנא התקשר לאנ"צ חיפה טל 04-8539882/4 או פקס 04-8510838 בקש לדבר עם וילי ותקבל תשובה אני בשבוע הבא בים המלח ולכן אין באפשרותי לבדוק את הענין מקרוב. בברכה אבי

עָנת

New member
הוראה 56.02

בבקשה.

../images/Emo131.gifחומר "לעוס"

אכן את הוראה 56.02 ניתן למצוא ברשת. אפשר לדבר גם עם סניף ת"א של ארגון נ"צ. להלן ריכוז החומר עבורך : המלצה לזיכיון למונית המלצת אגף השיקום למשרד התחבורה למתן זיכיון למונית תינתן לנכה בדרגת נכות 25% לצמיתות ומעלה (ומקרים חריגים בהנמקה מיוחדת שדרגת הנכות נמוכה מ- 25%) ואשר עומד במספר כללים מנחים הרלוונטיים לשיקומו באמצעות מונית (גיל, אישיות, כישורים, השכלה, רשיון נהיגה תקף על מונית, הכנסה, מצב שיקום נוכחי ועוד). עדיפות בעניין זה יש לנכה שמקצועו הוא בנהיגת מונית, לנכה שעל שולחנו סמוכים 5 נפשות לפחות, ולנפגע בשירות מילואים שעקב פגיעתו אינו יכול להגיע לאותה רמת הכנסה טרם הפגיעה. לצורך קבלת הזיכיון יש להציג צילום תעודת נכה, אישור מהבנק כי בידי הנכה הסכום הדרוש לתשלום האגרה למונית, רשיון נהיגה תקף למונית, טופס בקשה לזיכיון וכתב התחייבות של הנכה כי לא יעביר את הזיכיון לאחר ללא אישור אגף השיקום.

למעלה