שלום לכולם

alessandro

New member
שלום לכולם

רציתי לדעת איך נעשה המעבר בין מדינות במזרח- בעיקר בין תאילנד-לאוס-קמבודיה-וויאטנאם. מה הפרוצדורה של הטיסות/רכבות וויזות ?

kogawa

New member
לרגע חשבתי שאני שיכור

לפני שעתיים עניתי בפרוט וכאן לא מצאתי את תשובתי (שנכתבה כמובן בפורום המזרח הרחוק..) אז שוב, וגם כאן: בין תאילנד לקמבודיה קונים נסיעה ישירה ובגבול מתחלף כלי הרכב, וכל הנוסעים מבצעים את הרישום והכניסה במקביל. אותו התהליך בין קמבודיה לויאטנם, רק ששם ישנם מסים מפוברקים כמו הצהרת בריאות שמטרתם שתחליף מעט כסף מהבחורות שמסתובבות שם. בין ויאטנם ללאוס הפרוצדורה דומה, והמסים המפוברקים עשויים להיות גם שם. בין לאוס לקמבודיה הנסיעה פחות נפוצה וכנראה דומה. בין לאוס לתאילנד ישנם שלושה מעברי גבול, ליד ויאנטיאן המעבר חלק לתחנת האוטובוס בצד הרלוונטי, וריקשה או מונית בין העיר לגבול ובין הגבול לעיר הבאה. כניסה נוספת בצפון לנסיעה באוטו או לשייט במא-קונג, פרטים ע"י מי שמכיר. מעבר נפוץ פחות הוא בדרום, ולא מכיר אותו. ויזות יש להכין מראש פרט לתאילנד, וללאוס רצוי לקנות ויזה למשך הזמן אותו רוצים להיות (שבוע, חודש וכו). לגבי טיסות התהליך פשוט - עושים ויזה (פרט לתאילנד), קונים כרטיס, מבלים בפרישופ וטסים ליעדך. רכבות גורנישט. סה"כ העסק פשוט להחריד - בכל בירה תוכל לקנות דרך חברת נסיעות או בעל המלון שלך כרטיס לארץ השכנה, ובד"כ גם יסדרו לך את הויזה (לא צריך ללכת לשגרירויות) וכל העניינים הסידוריים מאחורך.

jeshu

New member
חולק עליך במספר פרטים לקמבודיה כדאי לקנות כרטיס עד הגבול ושם למצוא את הזול ביותר להמשך.ואם תעקשים יש נסיעות זולות יותר,זה הכל אותה איכות - אתה יושב במאחורה של פיק אפ על כביש עפר מתפרק ושווה לאלתר כרית לתחת. יש מיסים מפוברקים אבל לרב הם דולר או שניים. בדרום לאוס יש מעבר גבול חביב וקטן שמגיעים אליו בריקשה מהעיר הקרובה (ששכחתי את שמה אבל זה בלונלי פלנט) משם לעיר הגדולה הקרובה (שם שמסתיים בסיומת "בורי").אני הגעתי אחרי שכל האוטובוסים יצאו כבר אז שילמתי לתאי אחד תמורת הטרמפ שהיה ישירות לתחנת הרכבת. אגב רכבות,בקמבודיה יש רכבות מסע שמשמשות גם אנשים ויוצאות מבאטאמבנג לפנום -פן ושמעתי שזו חוויה אמיתית לסוע בהן. בויטנאם יש רכבות לכל האורך מסייגון עד האנוי ועד הגבול הסיני ודואגים שהן ייהיו הרבה יותר יקרות לתיירים. יש מעבר גבול שתיירים מורשים לעבור בו מויטנאם ללאוס במרכז המדינה לייד דאנאנג (שהנמל שלה משמש גם את לאוס).בין קמבודיה ולאוס אין מעבר גבול רשמי אבל שמעתי ש-5$ פותחים אותו. כל זה נכון ל-2002 - אם תגלה משהו חדש תספר לנו.

sitvaniyot

New member
חזרתי בדצמבר אז ככה...

אחרי כל אזהרות הלונלי נורא פחדתי. המעבר הראשון שלי היה מיו-סאי תיאילנד ללאוס. נסעתי מצ'אנג ראי באוטובוס מקומי ליו-סאי,ושם ברגל למעבר, חותמת בדרכון, וסירה לצד הלאוסי. עוד חותמת ואני בעירה. שום סיפור, שום הרפתקאה, כל העסק ממעבר אחד לשני נמשך 30 דקות. את הויזה הכנתי בצ'אנג מאי - תיאילנד. לוויטנאם מלאוס. ויזה הכנתי בוין-טיין ושם קניתי כרטיס אוטובוס בחברה שמשרתת את המקומיים ולא את התיירים. הם מבטיחים מעבר ב-24 שעות להנוי, ועומדים בדיבורם. נסעו אתי סטודנטים וסוחרים, כך שהיו דוברי אנגלית באוטובוס ויש גם דייל/דיילת שמטפלים בנוסעים. שוב הכל חלק בלי קשקושים, ובלי תשלומים שהזכרתם. וייטנאם לקמבודיה. ויזה והמעבר עם סין קפה הוזמן בהו צ'י מין סיטי. צירפתי למעבר טיול דרך הדלתא של המקונג, וממש לא היו שום ריגושים. הכל חלק ותיקתק כמו שעון. קמבודיה לתיאילנד - ויזה לתיאילנד בגבול, נסיעה מפנום פן בתחבורה ציבורית של חברת קפיטול. שום בעיות פרט להמתנה קצת ארוכה לאחר מעבר הגבול. יש עוד אופציות למעבר זה אבל אני עשיתי מסיבותי טיול בצורת 8 בקמבודיה. המרחקים שם לא כל כך נוראיים, והדרכים לא כל כך גרועות בימינו. אז לא היה אכפת לי ליסוע עוד כמה שעות.

sitvaniyot

New member
בטח!!!!

השואל לא שאל על בורמה אז לא עניתי. הכניסה לבורמה היא רק בטיסה. ויזה מכינים בארץ ל-28 יום. טסתי מצ'אנג מאי תיאילנד, שזו הדרך הזולה ביותר.

SPnage

New member
לא ממש

טכנית אפשר לעבור יבשתית, אבל כדי להמשיך לטייל לתוך המדינה צריך לקחת טיסת פנים. יש גם אפשרות של מעבר יבשתי מסין. בשני המקרים העלות היא כמו של טיסה מבנגקוק, ולכן מעט מאוד מגיעים לשם. וחבל, זו מדינה מדהימה ודווקא בגלל שאינה מתויירת נשארה אותנטית ומעניינת יותר מכל מדינות האזור.

jeshu

New member
../images/Emo45.gif לא מרשים לעבור שם יבשתית כי יש שם מלחמות אזרחים במדינות האוטונומיות - אתניות שעל הגבולות ובגלל שהמשטר לא ממש ידידותי.בניגוד לתושבים שהם מאוד ידידותיים.

Blueyes2

New member
תוכלו להגיד מה המחיר ?

אני מבינה שגם בחזור לתאילנד אי אפשר לעבור יבשתית... כמה אמורה לעלות טיסה הלוך -חזור ? תודה

jeshu

New member
כשטיילתי 110 $ בימי א' עם בימאן בנגלדש והם מטיסים ישראלים כל עוד לא נוחתים בדאקה.

SPnage

New member
חוץ מבימן יש עוד 3 חברות

שטסות כל יום: תאי, מיאנמאר איר ובנגקוק איר. מהשלושה מיאנמאר הכי זולה ותאי הכי יקרה. אני קניתי כרטיס עם בנגקוק איר ב-160$, עם החברה הבורמזית זה היה בערך 15$ פחות. הבעיה עם בימן שהם טסים רק פעמיים בשבוע. בכל מקרה, טיסה+חודש בבורמה תעלה לך פחות מחודש בתאילנד וגם תהנה הרבה יותר.

קווים מושבתים

גש'ו - לגבי רכבות בקמבודיה גם אני שמעתי שזאת חוויה, הרכבת איטית לאללה (אפשר לרוץ יותר מהר ממנה) אבל היא עוברת בנוף ירוק ג'ונגלי. ישנם 2 קווים במדינה: פנום פן צפונה עד באטאמבאנג ופנום פן דרומה עד סיהאנוקוויל. גם הלונלי פלאנט וגם רוב האנשים ששאלנו בפנום פן -תיירים ומקומיים - לא ידעו לגבי זמני הקווים והמסלול. הגענו לתחנת הרכבת בפנום פן ב-5 בבוקר והסתבר...שהקו הדרומי - אותו רצינו - נסגר לצורך תיקונים ואף אחד לא יודע מתי יפתח חזרה (יכול לקחת שנה אולי). הקו הצפוני פועל כרגיל 3 פעמים בשבוע, מפנום פן יוצא 3 פעמים בשבוע (בימים זוגיים אם אני זוכר נכון) ב-6 בבוקר. אופיר

למעלה