שלום לכולם!

KRAMAKIN

New member
שלום לכולם!

כפי שכתבתי קודם אני אם של שני ילדים. הגדול בן 14.5 ו יש לו טוראט. הקטנה בת 1.4 . לילד הגדול היה אלרגי לעקיצות בגיל קטן. ל קטנה כבר יש אסתמה של האור(אלרגיה לפריחה על האור). אני מאוד מודגת. יש קשר בין הבעיות נורולוגיות ואלרגיה? מה גורם למה? מה ראשוני? ועם זה קשור למזון או זה גנטי? אני מרגישה חוסר בתחון ואשמה. למה אני לא מצליחה לגדל ילדים בראים? נטלי

סמדר 21

New member
שלום קרמקין

אני ממש לא חושבת שיש קשר בין אלרגיות לטוראט. ועוד יותר אני לא חושבת שאת צריכה להרגיש אשמה במשהו. לא כדאי לך לבזבז אנרגיות שליליות על מחשבות כמו למה את לא מצליחה לגדל ילדים בריאים. תפנימי שזה מה שיש ועם זה את צריכה ללמוד להסתדר למרות הקושי,תזרמי קדימה ותראי במה את יכולה לעזור לילדייך ומה את יכולה להעניק להם אני בטוחה שתמצאי הרבה.תחפשי את הדברים החיוביים שבהם אני גם בטוחה שיש הרבה. ואל תשכחי שתמיד יש יותר גרוע.

שביק

New member
לנטלי חג שמח. לפני ימים אחדים

ניכתב כאן על הקשר בין אלרגיות לטוראט, ובין אסטמה של העור לטוראט יש בהחלט קשר. אין מקום לרגשי אשמה כי אין כאן אשמים. נקודה זאת חשוב מאד שתיזכרי. לגבי גנטיקה - כ-80% מבעלי ת. טוראט הם על רקע גנטי ו-20% מסיבות בלתי ידועות. ההשערות הן: מצוקת הריון או לידה. חבלה בינקות או טראומה כלשהי. אלו דברים שאי אפשר להוכיח עדיין גם לא בבדיקה גנטית. אני מבינה את הקושי שלך בהתמודדות עם 2 ילדים עם קשיים. אני מציעה לקבל ייעוץ והכוונה להורים על דרכי התמודדות במצבים אלו ובחיי היום יום. כלים להתמודדות יתנו לכם כוחות ומידע, ויקלו מאד על ההתמודדות. דבר נוסף שאני מציעה, לראות בילדייך את היופי והתכונות הטובות והכשרונות הטמונים בהם. להשקיע את האנרגיות בחיזוק וטיפוח הכשרונות, ותיראי ברכה בעמלך ובהשקעתך. בהצלחה. שביק

השגיא

New member
מצטרפת לתשובתה היפה של בת שבע

ורוצה להוסיף- ראשית ע"פ גיא בן צבי קיים קשר הדוק מאוד בין טוראט לאלרגיות, וזה קשור מאוד גם לתזונה!!! (לדעתי ניתן לקרוא את זה בהרצאה שלו שנמצאת בקישורים, אם לא אפשר לפנות אליו במסר) שנית- אני מבינה את תחושתך ומצוקתך ואת תחושת האשמה, ומצד שני אומר לך את מה שאמרה לי תיקי כשאנחנו היינו בתחילת הדרך: "סוויץ קטן במוח ותיראי איך הכל משתנה..." אלו ילדייך! על כל מה שמרכיב את חייהם. היה יכול להיות הרבה יותר גרוע. כנסי פעם לפורום "הורים לילדים עם מחלות" ותיראי כמה ברת מזל את... חג שמח גלית

למעלה