שלום לכולם

אפרת מ 3

New member
שלום לכולם

שלום לכולם, שמי אפרת ואני סטודנטית לחינוך מיוחד במכללת לוינסקי. במסגרת הלימודים לא נתקלתי עוד הרבה בילדי ADHD, אבל אני עובדת כמטפלת במשפחה שבה הילד האמצעי סובל גם מ- ADHD וגם מחירשות. בנוסף לכך, הוא הילד האמצעי. אחותו הגדולה גם היא חירשת ואחיו הקטן ילד רגיל. היום הוא בערך בן 11 או 12, אבל כשהיה קטן יותר, בן 8 או 9, הייתי שומרת עליו במהלך החופש הגדול, ולפעמים הוא פשוט היה דוחף אותי עד קצה גבול הסבלנות. אם כל ההבנה שלי למצבו, לכך שבחופש הגדול משעמם לו בבית, הייתה לי הרגשה שהוא פשוט עושה דברים בכוונה כדי להרגיז: משחק בחרב ליד האח הקטן, מרסס דאורדורנט בחדר, מפריע לאחותו הגדולה לראות טלוויזיה, וכד'. כשהייתי אומרת לו "לא", הוא היה עושה דווקא. סיטואציות כאלה מוכרות למישהו מכם? ואם כן, (אני מניחה בוודאות שכך), איך מתמודדים עם זה?

zivadina

New member
חיפוש גרויים

שלום אפרת, וברוכה הבאה אלינו. חיפוש גרויים אופייני מאוד לילד עם הפרעת קשב. הגרויים גורמים להפרשת אדרנלין, שכל כך חסר במערכת העצבים המוחית של ילד ADHD. את מוזמנת לקרוא בקישור המצורף כדי להבין. הפתרון הוא לארגן לו פעילות מעניינת, ולהחליף אותה ברגע שהוא מתחיל להשתעמם. כדי להיות ערוכה לזה, תעשי לך רשימת פעילויות שהוא אוהב, כך שתוכלי לשנות פעילות כל כ-20 דקות. היות שטווח הקשב הוא קצר, צריך לשנות את הפעילויות בתדירות רבה. בהצלחה!

למעלה