שלום לכולם

יוני43211

New member
שלום לכולם

אני מתעניין בתחום הזה איך אני יכול לכנס לתחום מה חייב שיהיה אצלי ואיך מקבלים אישור על זה ?? תודה יוני

4Z7GBA

New member
../images/Emo159.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

שלום אפשר להיכנס לתחום הזה בלי בעיה קצת ללמוד שני מיבחנים קטנים ואתה מקבל רישיון בשביל להיות חובב רדיו צריך אישור ממישרד התיקשורת התנאי להסגת האישור הוא לעבור שני מיבחנים של מישרד התיקשורת מבחן ראשון בנושא נהלים מבחן שני בנושא טכני לחובבות הרדיו יש שלושה דרגות דרגה א - חובב שמורשה לשדר בהספק שעד 1500 וואט {יש תדרים שבהם הוא מוגבל עד 1000 וואט} דרגה ב - חובב שמורשה לשדר עד 250 וואט דרגה ד - חובב שמורשה לשדר עד 150 וואט אחרי שאתה עובר את שני המיבחנים אתה מקבל רישיון לדרגה ד - שבה לחובב רישיון שידור בהספק שעד 150 וואט {דרגה זאת אין צורך במורס} לדרגה ב {עוצמת שידור גבוה יותר} אתה צריך לדעת ליקלוט ולשדר מורס במהירות של 5 מילים לדקה {כל מילה 5 אותיות} לדרגה א {עוצמת שידור גבוה הרבה יותר} צריך לדעת ליקלוט ולשדר 16 מילים לדקה {כל מילה 5 אותיות} ולדעת את החלק הטכני טוב מאוד {צריך לענות בעל פה} התשלום הוא על שני המיבחנים ואגרה שנתית שאני ניבחנתי המיבחנים עלו 60 שקל או 65 עד כאן מה הם הדרגות של החובבים שנית לא חייב שיהיה אצלך כלום כדי להיות חובב אתה יכול להיות חובב גם בלי שום מכשיר קשר אם אתה רוצה מכשיר קשר לחובבות רדיו {לא קשר מיסחרי אני יסביר בהמשך} אחרי שהוצאת רישיון אתה יכול ליקנות מאתרי האינטרנט או יבואנים מכשירים ולקבל עליהם אישור ממישרד התיקשורת ההבדל בין חובבי רדיו לבין קשר מיסחרי הוא שחובבי הרדיו מורשים לשדר בעוצמה גבוהה יותר ובתחום תדרים גדול ונירחב יותר והם משלמים על זה אגרה 70 שקלים אחת ל 5 שנים קשר מיסחרי מחוייב לשלם 150 שקלים לשנה על כל תדר שהוא תופס לכל מכשיר {כלומר יש לך 3 מכשירים עם תדר מסויים עליהם אתה משלם 450 שקל בשנה אגרה} זהו אתר האגודה הישראלית לחובבי רדיו

יוני43211

New member
לאן עלי לפנות

כדי לעשות מבחנים ומה החומר שצריכים ללמוד כדי לעבור את המבחן יוני

4Z7GBA

New member
../images/Emo156.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

אחרי שעברתי בריפרוף קל על האתר של האגודה הישראלית לחובבי רדיו לא מצאתי שם דרך ליצור איתם קשר אבל הנה פרטים פניות לאגודה בכתב : ת.ד 17600 תל אביב 61176 טלפון: 03-5658203 אינטרנט אתר ראשי www.iarc.org קבלת קהל ביום ב משעה 18:00 עד השעה 20:30 ביום ה משעה 19:30 עד השעה 22:00 ביום ו משעה 10:00 עד השעה 12:00 מישרד האגודה בית מוטורולה בנין גוזמן רחוב מיטב 10 תל אביב 67898 החומר שלומדים למיבחנים הוא לא חומר קשה במיוחד כל מיבחן מורכב מ 10 שאלות את כל החומר למיבחן אפשר לימצוא באתר של 4Z1PF {משה אינגר} תחת קטגוריה ספרים בספר השני יש את כל החומר הנילמד האגודה מוכרת את הספרים האלו 75 שקלים אם אני זוכר נכון באתר של 4Z1PF תחת קטגוריה DOWNLOADS יש גם את המיבחנים שהיו כך שאתה יכול להוריד ולהיתרשם מה איך נראה המיבחן מה יהיה בו

למעלה