שלום לכולם

שלום לכולם

אני שוקל להצטרף לנוער או למפלגה מסוימת ושלכם מעניינת אותי רציתי רק לשאול מה היא עמדתכם לגבי קידום המדע והטכנולוגיה בארץ ובכלל בעולם למען שלום ושגשוג? מה דעתכם לגבי מחקרים אשר יקדמו את המין האנושי ויחליפו טכנטלוגיות ישנות ובלתי יעילות (גם מזיקות)? מה עמדת המפלגה לגבי ייעול הטכנולוגיות בארץ והחלפת הטכנטלוגיות הישנות אשר הן בלתי יעילות ומזיקות בטכנולוגיות state of the art? ומה עמדתכם לגבי קונפליקטים חסרי טעם ומטופשים אשר עוצרים מחקר מדעי מבורך בטענות טיפשיות כגון החרם על חקר תאי המסד אשמח אם תענו לי בתודה ה ט כ נ ו ל ו ג

EO117

New member
מדע ושינוי

לטכנולוג שלום ובוקר טוב, על שאלותייך הנהדרות לי אישית אין תשובה,אך אני בטוח שחברים אחרים בפורום. מה שכן אני יכול לענות לך זה על תחום המדע ומה ש"שינוי" רואה בו: ערב הקמת הקואליציה לממשלת שרות השנייה, דרשה שינוי את שני התיקים "הזוטרים" בממשלה-איכות הסביבה וכן את תיק המדע. "שינוי" רואה בתיק זה כאחד התיקים החשובים ביותר להתפתחות מדינת ישראל ופיתוח המשאב האנושי, המשאב היחידי שיש לנו במדינת ישראל. כשר המדע והטכנולוגיה התמנה, מודי זנברג שכיהן בכנסת הקודם כנציג שינוי בוועדת המדע והטכנולוגיה והכנסת ואף יו"ר ועדת משנה לתחום היי-טק. הוא השיב את משרד למשרד עצמאי ואם תקציב זעום הצליח לקדם את התחום המדע והטכנולוגי במדינת ישראל {להזכירך משרד המדע אמור היה להתפרק ולהתאחד עם משרד החינוך בראשות השרה ליבנת}. בהמשך התמנה חה"כ אילן שלגי שהיה שר המדע וטיפח בארבע חודשי כהונתו את החינוך המדעי והקים מחדש את אתר משרד. אחריו מונה פרופסור ויקטור בריילובסקי שנאלץ לפרוש מן המשרד עקב הצבעה על תקציב המדינה בראשית ינואר. לא רק תיק המדע היה חשוב לשינוי,אלא עם זאת דרש טומי לפיד את ראשות ועדת המדע בכנסת. במשך כמעט שנה וחצי שימשה חה"כ מלי פולישוק-בלוך כיו"ר הוועדה והפכה אותה לאחת הוועדות הפעילות ביותר במשכן ואף הצליחה לעלות את תחום המדע על סדר יומה של הכנסת ויותר מזה הצליחה למנוע את ביטול הוועדה כחלק מתוכניתו של יו"ר הכנסת ריבלין. כיום היא שרת המדע ב"ממשלת הצללים" של שינוי. חה"כ יגאל יאסינוב שימש עד פרישתנו מהקואליציה חבר בוועדה ואף הקים ועדת משנה לנושא מדענים עולים. חה"כ החדשה שלנו אראלה גולן, דרשה עם כניסתה לייצג את הסיעה בוועדה {שכן היא בעלת תואר שני בביולוגיה} מאחר וזה בא'נגדה שלה. בנוסף מייצג אותנו כיום בוועדה גם פרופ' ויקטור בריילובסקי {שר המדע לשעבר}. לצערנו הוועדה עברה לידי הליכוד ואין כיום יו"ר מטעם שינוי בראשות הוועדה. ולא אשכח ששינוי העבירה לתקציב המדע 38 מיליון ש"ח, להלן הפירוט המלא: מלגות למדענים עולים ולמדענים חוזרים – 20 מיליון ש"ח. סוכנות החלל - 5 מיליון ש"ח. מחשוב על- 5 מיליון ש"ח. מוזיאוני מדע וטבע ועידוד נוער שוחר מדע – 8 מיליון ש"ח. בנוסף גם בתוך המפלגה נושא המדע חשוב ולכן מועצת שינוי {מרכז המפלגה} הקימה ועדה לעניין המדע שתצטרך לערוך את המצע בנושא לבחירות הבאות. וכן חברי מועצה רבים מתכוונים לפעול בתחום. שינוי רואה בתחום המדע כעתיד מדינת ישראל ותמשיך לפעול למען עניין זה ולקדמו בכנסת ובחברה הישראלית. אני מזמין אותך לאתר הכנסת לראות את הפרוטוקולים של ועדת המדע בתקופת כהונתה של מלי פולישוק-בלוך ולראות כמה נושאים עלו על סדר יום הוועדה. וכן לאירוח החי שהיה למלי פולישוק שהתארחה כאן בתפוז אנשים ודיברה על תחום המדע. וכן לאתר שינוי ולחפש את הנושא באתר. ולסיום, אני מזמין אותך להצטרף לנוער "שינוי" ואשמח לראותך עימנו.

EO117

New member
לא שכחתי אסף, מדע=טכנולוגיה

כל מה שכתבתי על המדע הכוונה גם על הטכנולוגיה. כמו שהמלצתי לטכנולוג, כנס לאתר הכנסת וראה את פעילות וועדת המדע והטכנולוגיה בתקופת כהונתה של מלי פולישוק-בלוך. כמו-כן במסגרת לימוד הלשון והתחביר שלך, כותבים שכחת ולא שכחתה בלי ה'.

עמדתנו היא שהמדע והטכנולוגיה

חשובים לנו מאוד ואנחנו רוצים לקדם אותם כמה שיותר ולפי דעתי צריך לתקצב את המדע והטכנולוגיה בהרבה יותר כסף! כל מה שכתבתה בהודעתייך המפלגה תומכת! כמובן שהיא לא תומכת בחרם על חקר התא המסד

ברוך הבא ../images/Emo13.gif

טכנולוג שלום, מפלגת שינוי תומכת בפיתוח וקידום המדע והטכנולוגיה כבסיס לקידומה של מדינת ישראל. כפי שאלירן כבר כתב, שינוי, במהלך השנתיים האחרונות, עסקה גם בתחום הזה בכנסת ובממשלה על מנת לפתח ולקדם את נושאי הטכנולוגיה והמדע. במידה ויש עוד שאלות, אתה מוזמן ליצור עמי קשר. נשמח לראותך בנוער ! בברכה, יוראי להב הרצנו מ"מ יו"ר נוער שינוי

תודה

מר EO117 דבריך ערבים לאוזני. סוף סוף אני פוגש אנשים נורמלים שרןאים כמה מדע חשוב להתפתחות המדינה ואף הוצאתה מהבוץ הכלכלי.

למעלה