שלום לכולם

שלום לכולם

אני חדשה בפורום הזה וזקוקה לרעיונות. אני כתחביב (בתשלום) נותנת הרצאות במועדונים מרכז יום ועוד. היות למדתי ארכאולוגיה אני נותנת הרצאות בנושא עם שקופיות. עכשיו יש צורך בנושאים חדשים. חשבתי על מערות לסקו lascaux בצרפת ולפי בקשה של מועדון בבני ברק (רק על יהדות!) על מסעות של בנימין מתודלה. יש לכם רעיונות נוספים? בתודה מראש

ראשית, ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

שנית, רעיונות. מאוד אהבתי הרעיון של בנימין מטודלה - האיש עם "הסוכך המכונה אומברלה". אם תוכלי למקד עוד יותר זה יוכל לסייע לך כדי לקבל רעיונות היותר קרובים לליבך. ובכל זאת אנסה משהו: מצרים הפרעונית - מתאים למועד הזה, הממלוכים, איש השלג שנמצא באלפים, שבטים באפריקה. שלישית, בהצלחה!

תודה לתשובתך

אני מחפשת דברים משונים או שלא מדברים אליהם. כל הנושא של פארונים רומאים יוונים יצא מהאף! אני נותנת הרצאה על תרבות פסחא, נצקה, מאיה... דברים כאלה. לסקו נראה לי מתאים וגם בנימין מתודלה, יש לך רעיונות בקשר לעם ישראל? אבל בבקשה, לא יציאה מצרים ומכבים....

אלי ו.

New member
למה? יש בעיה עם ממצאים ארכיאולוגיים

ליציאת מצרים?
מה עם תקופת בית שני? לא המכבים (אם כי זו יכולה להיות הרצאה מרתקת על ההסטוריה של מרד המכבים) אלא ממלכות בית חשמונאי עד אחרי החורבן. יש שם חומר לעשרות הרצאות מענינות, זה בייחוד יכול לענין אנשים דתיים שמכירים חלק מהסיפורים מהתלמוד ואת יכולה לתת להם את החצי השני של הסיפור.

למעלה