שלום לכולם

רן בת

New member
שלום לכולם

טוב לדעת שקיים הפורום הזה. אחותי הגדולה אובחנה לפני כעשר שנים כסובלת מפרנויה ומגלומניה (היו שני התקפים), וכמו שסמסרה תיארה, היא הפסיקה ללכת לעבודתה, ללימודיה, וניתקה כל מגע עם חבריה. לקחה כדורים לזמן קצר, והפסיקה אותם. כמובן שאז חלה הדרדרות במצבה, וכשהצלחתי לשכנע אותה לקחת כדור (במשך לילה שלם ישבנו בחדרה וניסיתי לשכנעה). היא לא דיברה איתי שלוש שנים אחר כך, וכל כך כעסה עלי. לא משנה, מה שאני רוצה לספר, ואולי לתת איזושהי תקווה כאן לאנשים זה שהשבוע היא הגישה את התזה שלה, היא עובדת בתור עוזרת מרצה באוניברסיטה כבר כמה שנים, היא גרה בבית שבנתה לעצמה ליד הוריי. היא חיה ללא תרופות כבר יותר מ-6 שנים, והיא מתפקדת מצויין. אז נכון, שהיא לא כמו קודם, ואין לה עכשיו חברים,(עם חברים כאלה מי צריך אוייבים) למעט חברה טובה מהצבא, היחידה שנשארה איתה כל השנים האלה, אבל היא חיה ומתפקדת כאחד האדם (כמעט). אז יש תקווה, רק לתת להם את החום והאהבה הדרושים.

סמסרה1

New member
לרן בת

היי רן בת שמחתי לשמוע על אחותך. אבל תסבירי לי, איך ללא תרופות זה קרה???

רן בת

New member
לסמסרה

אין לי הסבר רפואי או מדעי, או מה שלא יהיה, אבל התאוריה שלי היא שברגע שהפסקנו ללחוץ עליה מכל הכיוונים לקבל טיפול (כדורים, שיחות עם פסיכיאטר שגם את זה היא הפסיקה במקביל), והתחלנו לקבל את המוזרויות החדשות, והחלה דווקא דחיפה לחזור לחיים פעילים, כמובן לפי רצונה, אז החל השקט הנפשי אצלה (עד כמה שניתן). ברור שתמיד יש את הפחד שזה יחזור, אבל לפחות עכשיו היא מתפקדת כמו שצריך.

סמסרה1

New member
אבל

בעצם בני כבר לא פה בצורה נורמלית למעלה משנה. רק לפני כחודש ומשהו הוא ביקש עזרה ולמחרת הכחיש שביקש. הוא כבר זמן רב לא לומד ולא עובד למרות שהפוטנציאל שלו אדיר אך זה לאשווה כלום במצב כזה. אז מנה שאת אומרת, שללא כל טיפול הכל הסתדר?

רן בת

New member
זה לא קרה בשנה אחת

לקח כמה שנים טובות עד שהיא חזרה לעבוד, בהתחלה בהדרגה, רק כמה שעות ביום, ועכשיו במשרה מלאה. זה תהליך ארוך, ויש המון שבירות וקשיים באמצע. ההכחשה של בנך לקבלת הטיפול מאוד אופיינית למחלה הזאת, אבל אל תישברי, לאט לאט, הדברים יתחילו להסתדר, כמובן שלא במאה אחוז, אבל גם 80 אחוז במחלה הזאת הם נהדרים.

סמסרה ורן

המצב שרן מתארת לא נדיר - התופעה של אנשים העוברים התקף פסיכוטי או שניים בגיל צעיר יחסית וזהו שכיחה למדי. קשה לדעת אחרי ההתקף הראשון האם אכן מדובר במצב 'מוגדר' ונקודתי, כפי שעולה מסיפורה של רן, או שמא בראשיתו של תהליך סכיזופרני. כיוון שבגילאים אלה קשה לדעת לאן הרוח נושבת, ברורה החשיבות הרבה שיש לאבחון ולמעקב הפסיכאטרי המתמשכים מחד, ולתמיכה, לעידוד ולמעורבות הרבה של בני המשפחה מאידך.

סמסרה1

New member
להילה והגבר

תודה על תגובתך. בינתיים בני מקבל זריקות אחת לשבועיים ואני מבלי שהוא ידע שמה לו טיפות בשתייה מדי יום. מצבו הרבה הרבה יותר טוב. לגבי התקף פסיכוטי, נכון שכאשר הוא פנה אלי בבקשת עזרה זה היה מצב רע מאוד אבל לדעתי הוא כבר לא היה בסדר למעלה משנה והרבה פעמים אמרתי לו שהוא צריך עזרה וככל שהוא יקדים לקבל עזרה יהיה יותר טוב. אך הוא לא הבין שהואלא בסדר וחשב שאני אולי לא בסדר. מה שאני מנסה לומר, שזה בעצם מצב שנמשך למעלה משנה. ואני מקווה שאין נזק בלתי הפיך מבחינ ה קוגנטיבית מחשבתית. נקווה כפי שזה נראה, שהתרופות אכן תמשכנה להועיל ולאורך זמן. דבר שולי, התרופות מגבירות התיאבון בצורה לא נורמלית והוא השמין. עדיין לא מוכן לעשות פעילות גופנית. למרות שעד לפני פחות משנה היה לו גוף רזה מוצק ושרירי. נקווה לטוב.

למעלה