שלום לכולם

שלום לכולם

אז כן שאלתי היא "פעורה וצעירה בהחלט" אבל כאשר אני מחפשת דירה ורשום חדר אחד האם מתכוונים לסלון וחדר שינה? או איזו דירת מרתף באיזה בית בעלת חדר אחד? כלומר אם אני רוצה לגור עם שותפה ושני חדרי שינה וסלון צריכה לחפש דירת שני חדרים או שלוש? המון תודה לעונים וכן חדשה בכל העסק עוברת באוקטבור בתנאי שאתקבל ללימודים לחיפה

זה בסדר, זה באמת קצת מבלבל

גם אני הופתעתי כששמעתי לראשונה שבית הורי נספר ככך וכך חדרים - כשבפועל היו בו פחות חדרי שינה. איך שזה עובד בארץ זה שגם הסלון נספר כחדר, כשסופרים את חדרי השינה. זה אומר שרוב הדירות מהסוג שאת רוצה יפלו לקטיגוריה של "שלושה חדרים". עם זאת, את לא היחידה שמתבלבלת (ובעצם אין כאן על מה, פשוט צריך להחליט פעם אחת ולתמיד למה מתכוונים כשאומרים את זה.), ולפעמים מופיעות גם דירות כאלו תחת שני חדרי שינה. אם אני לא טועה נאור (שהוא משתתף אחר בפורום) חיפש עד ממש לא מזמן דירות כאלו, ויוכל לספר מניסיונו.

NightElf

New member
ותשובה מניסיוני ../images/Emo8.gif

כמו שאמרו לפניי, ספירת החדרים בדירות מחשיבה את הסלון כחדר, לכן אם רשום שני חדרים - זה אומר חדר שינה וסלון, אם שלושה חדרים - אלה שני חדרי שינה וסלון וכו'... מה שכן, בהרבה דירות בעלי ערך נדל"ני, שאלה רוב הדירות במרכז-צפון ת"א, הסלון לרוב יוגדר כחדר שינה והומר למטרה הזאת. אם נניח רשום שיש שני חדרים והדירה מוגדרת לשותפים, אז סביר להניח שאלה שני חדרי שינה וזאת דירה ללא סלון. שמתי לב שבדר"כ מציינים את זה בפירוט קצר על הדירה, אם היא מיועדת לשותפים או לא, וכמה, וכמובן שיש אופצייה בחיפושים באתרים השונים לרשום "לשותפים", ואז החיפוש יהיה רק לדירות לשותפים. בחדר אחד מתכוונים לדירת סטודיו, או דירה שחלוקה לשניים או שלושה חלקים, ואז השכירות היא ל"חצי דירה", וללא סלון. דירת חדר אחד עם סלון תצויין כדירת חדר וחצי = 1.5 חדרים, למעט מקרים חריגים שהחצי חדר הוא ממש קטן והוא יצוין בתור חדר עבודה או מחסן. הצעתי לך היא לחפש דירות של החל מאחד וחצי חדרים אם את מחפשת לגור לבד ואת רוצה בית עם סלון, ואם את רוצה לגור עם עוד שותפ\ה אז לחפש לפי מספר חדרים ולקחת בחשבון שאם לא מצויין במפרט, אז מספר חדרי השינה יהיה לרוב נמוך בחדר אחד שהוא יהיה הסלון. מכיוון שאת רוצה לגור עם עוד שותפה, אז תחפשי דירות של החל מ-2.5 חדרים (אם את רוצה סלון), וכאשר את מתקשרת למודעה תוודאי שיש אכן סלון ולא חדר עבודה או מחסן, וניתן לצמצם את שורת החיפוש לעד 3 חדרים, כי מעל זה, זה כבר 3 חדרי שינה (לרוב). כמובן שאת יכולה גם לחפש דירות שני חדרים אבל שמפורט בהם שהם מיועדים לשותפים... מקווה שעזרתי

למעלה