שלום לכולם...

שלום לכולם...

מכיוון שזה פורום של נותני שירות אני מניחה שיש פה אנשים שעובדים בחברות סלולריות ועברו את הסיוט שנקרא מרכז הערכה ... אני עומדת לעבור את זה בפעם הראשונה והאמת התגובות שאני מקבלת לגבי מרכזי הערכה לא טובות כלל. משהו יכול לתת ככה הדרכה ודוגמאות ספציפיות למה שקורה שם? הבנתי שעושים סימולציות - אפשר דוגמאות? אשמח לתגובות

get well

New member
עברתי סימולציות לתפקיד אחר

בעיקרון זה הדבר הכי מטומטם שנתקלתי בו נותנים לך כל מיני תכונות ואת צריכה למיין אותם לפי החשיבות לתפקיד נותנים לכם בקבוצה לדון על הדברים עד שתגיעו למסקנה אחת בקיצור בולשיט ואין אפשרות להתכונן לזה

G a l i 2

New member
מרכזי הערכה...

מרכזי הערכה.... אין ספק שזה דיי מזעזע.... יש לי נסיון דיי רב בנושא ולכן אשתף אותך במה שאני יודעת וזוכרת... תמיד תמיד זה מתחיל בהצגה עצמית. אל תתברברי יותר מידי, ספרי רק את הדברים העניינים... לאחר מכן יש דינמיקה קבוצתית שזה אומר שכל אחד מקבל משימה מסויימת (כולם מקבלים את אותה משימה) ויש לו מס' דקות לעשות אותה. המשימות הן בדר"כ מפגרות ולא קשורות לכלום, לדוגמא... אומרים לך שאת נציגת שירות והגעת הרגע לעבודה ויש לך על השולחן רשימת מטלות ותפקידך כרגע הוא לסדר אותם לפי סדרי עדיפויות.... לאחר שנותנים לכל אחד כמה דקות לעשות את זה מבקשים מכם לפתח על זה דיון בקבוצה ולהגיע להחלטה קבוצתית (גם לזה ישנו זמן קצוב...). פה בעצם בודקים אתכם... הרבה אנשים חושבים שפה הם צריכים להיות דינאמיים ולהוביל את השיחה... אז זהו שלא!!! פה את צריכה להיות מאוד מאוד מנומסת! כלומר... אם את מתחילה לדבר ומישהו נכנס לך בדברים תעצרי ותתני לו להמשיך... וההפך, אם את בטעות נכנסת למישהו בדברים אז תבקשי סליחה ותשתקי! ככה בודקים את רמת הנימוס שלך... חשוב חשוב חשוב שכל פעם שמישהו מדבר בקבוצה תסתכלי עליו! ככה בודקים את רמת הקשב שלך... וכמובן, תשתתפי בשיחה, וכל פעם שאת מעלה נקודה כלשהי חשוב שיהיה לך הסבר הגיוני ומשכנע לתת עליו. ועכשיו... סימולציות.... זה בעצם משחקי תפקידים... כל זוג מקבל כרטיסיות, האחד הוא הנציג והשני הלקוח... דוגמא שהייתה לי.... אני הייתי צריכה להיות הנציגה של חנות רהיטים שבעקבות פשיטת רגל החליטה לתת 50% הנחה על כל הרהיטים שלה... הצד השני היה אמור להיות לקוח עצבני שאתמול שילם מחיר מלא על סלון והיום הוא רואה שנותנים 50% אז הוא רוצה החזר כספי... פה לא מצפים שתדעי כ"כ מה לענות. בודקים את כושר האילתור שלך ומיומנויות השיחה ולכן אין כ"כ דרך להתכונן לכך, הכי חשוב שתהיי מקורית!
בדר"כ אחרי כל שלב יש ניפויים כך שבמידה ולא רוצים אותך לא תצטרכי בכל זאת לבלות שם יום שלם... קחי את זה בקלות וגם אם לא תעברי אז בקטנה.... כולנו עברנו את זה ועוד נעבור... מקווה שעזרתי קצת... שיהיה לך המון המון הצלחה! ותכתבי אח"כ לספר איך היה...

fascinating

New member
לגלי ולכולם -לגבי מרכז ההערכה

ידוע לך/ם מה עושים בשלב שיש סימולציות -משחקי תפקידים. נותנים לצד אחד להיות בצד של הלקוח העצבני ולצד השני להיות בצד של נותן השרות. עכשיו , השאלה היא איך הם מצפים שתנהגי במידה ואת בצד הלקוח העצבני. כי מצד אחד את צריכה להכנס לתפקיד של הלקוח העצבני-כי הם רוצים לבדוק איך הצד השני מגיב בזמן לחץ. ומצד שני אם תשחקי אותה עצבנית ולא מתפשרת זה עלול להיחשב כ'מכשיל' את הצד שני. איך מוצאים פה איזון?

G a l i 2

New member
רוצים לשמוע אותך גם כשאת

משחקת את הלקוח.... כלומר... אין שום בעייה שתעמדי על שלך אבל שלפחות יהיו לך טיעונים לעניין, אם תגידי כל הזמן "לא רוצה ולא רוצה ותן לי את המנהל שלך" זה גם יכשיל את מי שמולך וגם יוציא אותך קצת
. אבל... ברוב במקרים המאבחנים נכנסים בשלב מסויים ומחליפים אותך בתור לקוחה..... זה בסדר, ואל תרגישי רע אם קוטעים אותך.... פשוט יכול להיות שעלו להם טיעונים אחרים.... בכל מקרה, התשובה שלי אלייך היא שפשוט תהיי עצמך, אל תתקפי את "הנציג" יותר מידי, וחשוב שחוב, שכל פעם שאת אומרת משהו אז תגבי אותו בטיעונים לעניין.... מקווה שעזרתי

למעלה