שלום לכולם

מאיר99

New member
הוא מנגן את הקלאסי גסן ניגון ניגון

של רב לוי יצחק שרס גם קליל וגם עמוס רגשית אני דוקא אוהב את הדברים הכבדים. לדעתי כנרים לא מובילים שמחה כי הקלרינט יותר נוכח מהכינור מעצם עוצמת הצליל וכן כמו שאמרתי לעשות קרכצן ואנחות בכינור יותר קשה מקלרינט , למרות שבמקור כל הקרכצן וכיפוף תוים בא מהכינור. עכשיו למשל אני שומע בלוז משנות ה 30 של כנרים כושים אמריקאים.אז גם הכינור נעלם מהבלוז כמעט לגמרי כי הגיטרות תפסו את הבכורה אבל לכינור יש יכולות to moan שאין להרבה כלים.

BobMarly

New member
כינורות - מוסיקת בלוז

זה מאוד מעניין יש לך לינק או שם של דיסק? כל מה שכתבת נכון מאוד בעיני. יכול להיות שאופיו של הכינור ככלי שאינו מוביל שמחה מסבירה את העניין יותר. מעניין התהליך שהגיטרות תפסו את מקומם של הכינורות דווקא. זה שינוי כמעט קיצוני.

מאיר99

New member
יש לי דיסק שנקרא

violin sing the blues for me האמת זה נשמע עתיק ופחות תופס ת' אוזן מבלוזים של מאדי ווטרס וג'ון לי הוקר אבל היות ואני בכינור והזמנתי ספר של בלוז לכינור אז רציתי לשמוע איך זה נשמע.לא יודע אם הייתי ממליץ לקנות אבל באמזון לפי השם תקבל את דיסק האוסף.זה אוסף.אין לי אינטרנט מהיר בבית אז להעלות MP3 זה סיפור .בכל אופן בכינור הכנר חוזר על השירה בפראזות שמחקות את השירה.בניגוד לגיטרה שנותנת אקורדים(12 BAR בלוז וכ"ו.)ושוב גיטרה חשמלית תפסה בשיקגו בסביבה עירונית שנדרש ווליום חזק להתגבר על הרעש מסביב, ואלו שבאו מהדלתא וניגנו בלוז אקוסטי עברו לשיקגו ועברו לגיטרה חשמלית.הבולט למיטב ידיעתי זה מאדי ווטרס שקיבל את שמו ממימי הביצה של ניו אורלינס ששם גדל בדיסק הזה הוא מנגן בטרק אחד על גיטרה אקוסטית כשהוא עוד צעיר ומלווה זמר וכנר.הרבה כנרים ניגנו גם בגיטרה ועם הזמן המשיכו רק בגיטרה כי זה מה שתפס את הקהל. אני סקרן לראות תווי בלוז לכינור שהם דומים לכליזמר במובן של סולמות מינוריים סי במול ולעיתים לה מינור.

BobMarly

New member
זה בדיוק מה שחידה בעיני

הכינור לא מצליח לתפוס את הקהל הפופולרי. מה יש בכינור שלא כובש את הקהל הפופולרי? האם בבלוז יש גם ליווי של הכינור? כמו בסיגנון יוני רכטר ומקרטני? או שזה רק משנה לסולן זמר?

מאיר99

New member
לא יודע כ"כ כיום כמעט ואין נגני בלו

בלוז כינור ובבלוז ב 20 השנים האחרונות כמעט ואין ליווי כינור.לז לא חידה בעיני המיין סטרים תמיד נתפס למה שקל יותר לשמוע ולהפנים וגיטרה חשמלית יותר רועשת ויותר קליטה לאוזן מאשר כינור שדורש יותר "שמיעה עדינה".דוקא יש נגני גיטרה בלוז מהממים.הכינור מתאים יותר לבלוז אקוסטי קאנטרי ופחות לבלוז שיקגו סטייל חשמלי .

למעלה