שלום לכולם!

dannyshadow

New member
שלום לכולם!

קטודם כול שנה אזרחית חדשה לכולם (או סילבסטר אם תרצו) כבר אין אייקונים של השנה החדשה
טוב לא נורא, אז בקיצור כתבתי פה לפני כמה חודשים אני מניח בקשת עזרה ציינתי בה שאחרי שהתוכית (תוכונית) שלי עברה מחלת קרציות די קשה, היא התרפאה לאט לאט, אבל גם שלפני המחלה היא לא הייתה מתה עלי, אחרי בכלל... אז נתם לי עצות, לשים יד בתוך הכלוב ולא להזיזף לתפוס אותה במגבת וללטף (עצה שבכלל לא עזרה, זה רק ייסר אותה יותר) אז ניסיתי וניסיתי וזה לא עזר. אז חשבתי קצת.. יום אחד כמו בכול שבוע ניקיתי לתוכית שלי את הכלוב. הפעם זה היה ניקיון מאוד ייסודי אז הוצאתי אותה. (אזכיר כמו שכבתבתי בהודעהה הקודמת: התוכית לא הייתה מוכנה לזוז מטר מהכלוב, אם הייתי מנסה להניח אותה על הספא היא הייתה חוזרת אל הכלוב) וניסיתי, כהרגלי, לשים אותה על הספא... ופתאום! היא לא עפה! התפלאתי מאוד. שמתי אותה שם על הספא וכעבור זמן קצר היא עפה חזרה. גמרתי לנקות לה ת'כלוב.. יום למחרת שוב ניסיתי לשים אותה על הספה (ושוב, קודם הורדתי את הכלוב) וזה עבד. שוב עבר יום, ניסיתי להתרחק קצת ושמתי אותה בחלק המרוחק יותר של השפה. יום לאחר מכן יכולתי לחצות איתה את כול הסלון. אחר כך כבר יכולתי ללכת איתה לחדר המחשב, חדר שניה, מטבח (כשאמא לא מבשלת חס וחלילה!) בקיצור הייתי מבסוט. גם התוכית נראתה לי די מבסטוית, כשפעם כשהייתי מנסה להוציא אותה היא הייתה אדישה, והיום היא רק רועי אותי והיא כבר מצייצת ומחכה ליד הדלת כדי שאני אשחרר אותה. בקיצור, אולי זאת שיטה למי שיש לו בעיה דומה לשלי, שהתוכית נקשרת יותר מידי לכלוב. דרך אגב, היום אני כבר מוציא אותה לכול מקום עם הכלוב תלוי כרגיל, אם היא בחוץ ורואה אותי, אז אני מוחה כפיים כמה פעמים או שורק לה והיא עפה אלי (בדרך כלל מתיישבת לי על הראש
) . ולסיום, כמה שאלות: 1. עדין, כשאני לוקח אותו לכול מיני חדרים, יש לו בעיה לעמוד על כול דבר חוץ מעלי (נגיד על השולחן). איך אני מטפל בזה? אפשר להרגיל אותו איכשהוא? 2. כמה פעמים ביום כדאי להוציא תוכי? אני למשל מוציא אותה פעם אחת למשך שלוש- 4 שעות בערך. האם צריך יותר? כי היא כול הזמן רוצה לצאת 3. אם (ואני בטוח לא אנס ה את זה) אני עומד במרפסת והתוכית עפה החוצה, יש סיכוי שהיא תחזור? או שאין? 4. האם באמת אפשר להחזיק תוכון על הכתף או על האצבע ולהסתובב איתו ברחוב (עם כנפיים קצוצות)? פעם ראיתי אחד עם שני תוכנים על הכתף שלו עומד בחוץ, ואני שואל, האם זה אפשרי? תודה וסליחה על המגילה!

dannyshadow

New member
הקפצה

חח אין כוח לקרוא? אם תרצו שאני אכתוב בקצרה רק תגיבו פה...

r o i 1 9

New member
שאלות 3 ו4

אם היא תעוף היא לא תחזור.זה לא לאסי. מן הסתם היא גם תיטרף. לא מומלץ לצאת איתם כשהם בחוץ. משהו יכול להבהיל אותה והיא תעוף לכביש ומכונית תדרוס אותה.

עליתת

New member
תשובות...

א. אתה בר מזל אם הבאת את התוכונית למצב כזה שהיא שמחה לראות אותך ומסכימה לבוא אליך - היא הרי לא מוחתמת, אני לא יודעת אם מישהו ידע יותר טוב ממך להמשיך ולאלף אותה. ב. בקשר לכמה להוציא אותה, אני בעד להוציא אותם מהכלוב כמה שיותר, הכל תלוי בזמן שיש לך לכך, ככל שתוציא אותם יותר אם יתרגלו לכך יותר וירצו יותר לצאת - אם זה אפשרי מצידך להשאיר אותה בחדר סגור כשהכלוב פתוח והיא תוכל לצאת ולהכנס כרצונה מהכלוב - זה גם פתרון כאשר אתה לא יכול להוציא אותה. ג. אם אתה לוקח אותה לחדר אחר אז מה שהיא מכירה בינתיים זה את הכתף שלך, לאט לאט היא תכיר את הרהיטים השונים, וכבר לבד היא תעוף לאן שתרצה. ברגע שהיא תרגיש בטוח.

dannyshadow

New member
תודה על התשובות, לשתיכן!

ועוד משהו: אם אני נגיד בחדר שונה , אני שוכב על המטה וזז קצת ואז היא עפה מהחולצה שלי , היא עושה סיבובים ואז נוחתת איפשהוא. כיאילו היא לא מפחדת. אבל אם אני שם אותה על איזה רהיט אז היא מפחדת. מוזר, אה?

עליתת

New member
לתוכי שמסתובב חופשי בבית לוקח

זמן להתרגל לכל רהיט ולכל חפץ בבית, אם היא נוחתת על רהיט כלשהו מיוזמתה זה אומר כנראה ששם היא מרגישה בטוח, ואילו אם אתה שם אותה על רהיט מסויים שהיא לא מכירה עדיין זה פשוט מפחיד אותה - היא כמו ילדה קטנה שמפחדת מדברים שהיא לא מכירה. מקווה שעזרתי

dannyshadow

New member
עוד שאלה

משום מה התוכונית שלי פשוט לא נותנת לי ללטף אותה. כשאני בא ללטף היא עפה ממני. מה הבעיה?

עליתת

New member
גם לי יש תוכית מוחתמת, וגם היא....

לא אוהבת שמלטפים אותה - לכל תוכי יש את האופי שלו ואת הדברים שהוא מוכן לעשות או לא - יש תוכים חברותיים ו/או חכמים יותר או פחות - וחוצמזה צריך איתם המון סבלנות......

עליתת

New member
מנסיוני...

אם היא מוחתמת יכול להיות שתהיה התפתחות איתה - אם היא תרגיש נוח - רק בלי לחץ......וחוצמזה - הכל תלוי גם באופי שלה...וצריך המון סבלנות..... תוכים זה לא בובות יש להם אופי משלהם.......

למעלה