שלום לכולם

שלום לכולם

לפני כחודש התחלתי ללמוד רפלקסולוגיה שנה א, ונפלתי על סוג של מורה שלא רציתי, על השיעור הראשון הובהר ש"כאן אנו בנו ללמוד לא רק רפלקסולוגיה אלא התפתחות אישית גופנפש וכל השאר, אני לא מתוונים לטפל בסימפטומים של כאב אלא להעביר תהליך מודעות את המטופלים", עם כל הכבוד אבל זה נראה לי מוגזם ונאיבי לצפות להכשיר אנשים ב 25 או אפילו ב (שנתיים)50 שיעורים להתעסק בתחום של פסיכולוגים קליניים, התוצאה היא אלפי מטפלים לא מקצועיים בתחום שאחרי איזה כמה קורסים מנסים"לפתוח את המודעות שלך" וחוץ מכאב ראש ובזבוז כסף לא יוצא מזה. אני לא רוצה להיות אחד כזה, ולכן רוצה שישימו דגש על הטיפול הפיזי, וכאשר אני ירצה לעבור תהליכים עם המטופלים, אני ילך ללמוד פסיכולוגיה או משהו יותר רציני מקורס של 25 שיעורים.

מקוםבלב

New member
תהליך מודעות

שלום לך, מטבע הדברים, רפואה משלימה הינה רפואה הוליסטיצ כלומר רואה קשר הדוק בין גוף ונפש ולכן כדי לטפל באדם כמכלול יש לטפל גם בנפש. כמטפלים הוליסטים אנו רואים את הרובד הפיזי כרובד האחרון בשכבות האדם המורה לנו כי משהו יצא מאיזון לכן יש לטפל בשילוב של מודעות . אולם יש מטפלים ומטופלים שקשה להם לעסוק ברובד הנפשי ולכן סביר להניח שאליהם יגיעו המטופלים המתאימים. למרות שלפי דעתי כדי להיות מטפל טוב יותר עלינו המטפלים לעבור טיפול ותהליך מודעות עמוק כדי להיות מסוגלים לטפל בצורה נקייה ובלי שיפוטיות. אם לא מתאים לך לעבור תהליך שכזה עכשיו תתרכז בפיזי ויכול להיות שבעתיג תרגיש נכונות כן להיכנס יותר לעומק. דברים אלו קורים תוך כדי הלימודים הרבה פעמים גם מבלי שנתכוון. בכל מקרה ,אני מאחלת לך לימודים נעימים ובהצלחה.

vca

New member
שלום ובהצלחה בלימודים

מבין אותך מאוד ומחזק אותך במקום בו אתה נמצא וכל הכבוד על הטלת הספק בדברים חדשים
לפעמים אנו דוחים בדיוק את הדברים שאנו צריכים. לפעמים אנו דוחים בדיוק את הדברים שאנו לא צריכים. נכון שהפן אותו הזכרת יכול לתפוס נפח רב אך האם מעבר לזה אתה מפיק תועלת, ידע, הנאה ושמחה ? בהצלחה רבה.

avorly

New member
svetozorhaknaani ברוך הבא

בצל פורומינו. אני בין האנשים שמאמינים ששום דבר לא קורה לנו סתם, והכל- במקר"ה .... (והגרשיים אינם טעות, אלא כוונתי קרה מ-ה').
ולכן- ישנה סיבה שדווקא המורה הזה "נפל" עליך; אתה רק צריך להתאמץ ולמצוא את הסיבה.
אולי הוא דומה למישהו שיש לך איתו משהו לא פתור?
אולי הצורה הספציפית שבה הוא מלמד באה לפתור אצלך משהו? וכמובן- עוד שאלותרבו, שוודאי חלקן עולות לך בראש... מניסיוני האישי, והוא "קצת ארוך", בכל לימוד יש תהליך של התפתחות אישית, ואצל כל אחד הוא מגיע לרמה שמתאימה לו.
נסה להוריד את רמת ההתנגדויות שלך ולנסות לחוות את הלימודים. או שהם יתאימו לך, או שלא. אם לא תנסה- לא תדע.
בכל מקרה, בשלב די מוקדם מתחילים לגעת
ברגליים אחד של השני
, ויכול להיות שזה יקדם אותך בתהליך האישי שאתה אמור לעבור בתקופה זו של חייך.
אם נשמעתי כמו פילוסוף או פסיכולוג, ודיברתי במילים גבוהות מידי; אך לזה התחברתי ברגע שקראתי את מה שכתבת. בכל מקרה- שיהיה לך המון
בכל דרך שתחליט. אתה מוזמן בהחלט להמשיך ולבקרנו, ולשתף אותנו בלבטים שלך. כולנו לומדים מזה.

למעלה