שלום לכולם.

tribesman

New member
שלום לכולם.

עברתי תאונת אופנוע בשטח לפני כארבעים ימים! הנפילה גרמה לי בעיקר חבלות קשות בפלג גופי הימני(ללא שברים או סדקים) כרגע אני נמצא בטיפולים אצל פיזיוטרפיסט ו"בהשגחה" אצל האורטופד. מבחינת טווחי התנועה בגופי המצב השתפר ביותר,אך מבחינת הכאבים המצב רק מחמיר.בהתחלה הכאבים היו רק בכתף (בקלביקולה,ובאקרומיון קלביקולה ג'וינט) ובאגן(ברכס הכסל של אגן הירכיים) ובמפרק הקרסול של הרגל הימנית מצד ימין, כשזה מלווה בחתך עמוק. כיום אני עדיין סובל מכל אלו למעט הקרסול,ולרבות כל השרירים העוטפים את כל שאר החבלות. ובנוסף לכך יש לי מן קנקים מוזרים בכתף שלא היו עד לפני שבוע לערך,וכאבים איומים במפרקי האצבעות שגם נחבלו בתאונה (היו רק שפשופים) ורק השבוע התחילו לכאוב. מה עושים אני ממש כואב וסובל,והאורטופד נתן לי כדורים (אטופן)וזה לא נראה שעוזר.אשמח מאוד לשמוע אם יש למישהו אולי הצעות או קובלנות אחרות שיכולות להועיל. תודה מקרב לב לעונים!

בדיקה חוזרת

בשלב זה כדאי להבדק שוב אצל אורתופד. מנסיוני הרבה פעמים כאשר מבצעים בדיקה חוזרת בצורה רגועה, זמן מה לאחר הפגיעה מגלים דברים נוספים. סה"כ אם מדובר רק בחבלות ללא שברים או פריקות או קרעים בשרירים וגידים, זה רק עניין של מנוחה וזמן.

tribesman

New member
אוקיי, בדיקה חוזרת אצל אותו

האורטופד או אצל אורטופד אחר? מבחינת הבדיקות שעברתי,מיפוי עצמות, רנטגן, (אולטרסאונד,רק בכתף) לא נתגלו דברים חריגים, למעט האולטרסאונד בכתף, שהודגמה בפרק האקרומיון קלויקולרי נפיחות ניכרת של הרקמות מסביבו (המטומה). השאלה היא אם בגלל הנפיחות שהייתה יש סיכוי שנשללו דברים אחרים עקב חוסר בהירות? או שאין סיכוי שזה יכול לקרות?

בדיקה חוזרת

אותו רופא כמובן. ממצאי האולטרסאונד מתאימים לפגיעה ברצועות במפרק שמחבר את עצם הבריח לכתף.

למעלה