שלום לכולם!

שלום לכולם!

היי
קוראים לי עדי וחבר שלי זה אורן שחתום פה... אורן מעשן בערך 8 שנים כבר, הוא היה מעשן קופסא וחצי ליום בערך אבל לאחרונה הוא איתי ואני מנסה לגמול אותו איכשהוא... אז הוא הגיע כבר ל5 או 6 סיגריות ביום, שזה יפה מאוד אבל רק לבנתיים... ואני מתה שהוא יפסיק לגמרי והוא כבר לא מוכן לשמוע כלום בנושא ממני כי שיגעתי לו תשכל.. הוא לא מוכן להפסיק לגמרי כי הוא אומר שזה טוב לו וזה הכיף שלו.. בלה בלה.. בקיצור... אם תוכלו לעזור לי זה יהיה סבבה.. תודה

שלום לשניכם

הסיבה שבגללה את רוצה שאורן יפסיק לעשן היא שאת זכית להצצה לראות מי הבן אדם האמיתי שבתוכו וזה מאוד מצא חן בעיניך ,עכשיו צר לך על כך שהוא תקוע בהרגל מגונה שיזיק לו בסופו של דבר ,ואת תפספסי את ההזדמנות להיות עם האדם הנפלא שגילית . דבר ראשון שאת צריכה לזכור כשאת מדברת איתו על העישון ,לא האדם האמיתי מדבר איתך ,אלא האדם שנתון תחת השפעת סם הניקוטין ואל תקלי ראש בעניין הזה . דבר שני שאת צריכה לדעת שעישון מספק הרגשה מסוימת . תנסי לגלות איזה הרגשה הוא מנסה להשיג בעישון ,ותוכיחי לו שחור על גבי לבן שאת ההרגשה הזאת הוא לא יצליח להשיג בעישון ,אלא את ההיפך . אם את לא יכולה לעזור לו להשיג את ההרגשה הזאת בלי העישון, אז כנראה שמקומך לא איתו ,זה לא ישמע לך נעים, אבל האמת היא שאת לא מועילה לו בזה שאת ממשיכה להיות איתו והוא ממשיך לחסל את האפשרויות שלו וגם את שלך ליהנות מחיים בריאים . אם הוא מסכים לעשות צעד לקראתך, תלכי איתו לדיאטנית שתקבע לו תוכנית דיאטה להפסקת עישון ,אחרי שערכתם את סדר היום ,השלב הבא הוא לזרוק את הסיגריות ולספוג את התוצאות . אורן תהיה גבר ותן לעדי לקרא את זה .

זה טוב שאת רוצה

אבל זה בהחלט לא מספיק כי כל עוד שחברך לא יפנים בגופו ובנפשו את מידת הטעות של ההרגל הוא לא יפסיק לעשן.

למעלה