שלום לכולם

שלום לכולם

אני מרפאה בעיסוק, כרגע בארה"ב, ורציתי להתיעץ איתכן בתחום שאני פחות מבינה בו. בתי המתוקה בת שנה וחצי ממעטת באכילת מוצקים, מצב המשקל שלה ממש לא טוב ואני דואגת. יש לי תחושה שיש לה רגישות יתר בפה. אני יודעת שהיא לא אוהבת ללכלך את הידים ולגעת בחול ובכלל תמיד היתה רגישה לרעשים- זה הרמזים שלי... מה אני יכולה לעשות בתחום הפה, איך אני יכולה לחשוף אותה למרקמים בפה וכו'? אשמח אם למישהו יש רעיון אני על סף יאוש. תודה אילה

אל יאוש

בארצות הברית יש מלא מרפאות בעיסוק שמבינות בתחום הסנסורי. מצאי לך מישהו שמכיר את שיטת וילברגר או עשה קורס של בוני האנשו ומתמצא בנושא, והביאי את ביתך לטיפול. הטיפול יכול להיות מאוד קצר וקל, ולחסוך מכולכם קשיים גדולים בעתיד. אני לא ממליצה על גרייה מקומית של הפה כטיפול, לדעתי ומנסיוני הדבר גורם רק להגברת ההגנתיות והחמרת המצב, או שלפחות לא להטבתו. טיפול נכון ומתאים יטפל בהגנתיות הכללית, ורק לאחר ירידתה יתחיל להתייחס לאיזור הפה ולנעשה בו. לגבי משקלה של ילדתך, איני בטוחה שזה הגורם. אני מכירה ילדים מבוגרים הרבה יותר שאינם אוכלים מוצקים ועקומת המשקל שלהם אינה נמוכה כלל... התמונה שאת מתארת מהווה בהחלט סיבה לטיפול, אך חרדה ויאוש אינם מסייעים... אני יודעת שזה מלחיץ, אבל יש סיכוי טוב שטיפול סנסורי יעזור מאוד. חזקי ואמצי שרון

תודה שרון

את מתכוונת לטיפול סנסורי לכל הגוף נכון? הרפואה פה מאו לא לטעמי, עסוקים בהכחשה...הם בעיקר פוחדים מהשמנת יתר ולא יודעים מה לעשות עם תת משקל. היא פשוט אוכלת רבע ממה שילד בן גילה אמור לאכול. תודה אנסה לכוון ולהלחם כדי לקבל התיחסות בכיוון שהמלצת.

נאוה ר

New member
טיפול סנסורי בארצות הברית

לא מזמן הייתה אצלי עולה חדשה מארצות הברית שהבת שלה סובלת מרגישות חושית והיא סיפרה לי שעל פי חברת הביטוח הרפואית שבה היו מבוטחים. רגישות סנסורית היא רק מגיל 4 (זאת לא טעות דפוס). כלומר עד גיל 4 גם אם המרפאה בעיסוק זיהתה בעיה ברגישות חושית ורוצה לטפל בה היא צריכה "למצוא" בעיה אחרת ועליה להצהיר. נסי לברר לעומק האם מדובר במשהו מהסוג הזה או שבאמת המרפאות בעיסוק באיזורך לא יודעות כיצד להתמודד עם קושי זה. נקודה נוספת - דיאטנים באמת הוכשרו יותר לטפל בהשמנת יתר בעיקר בארצות הברית ששם זה אחד מגורמי תמותה ומחלות הגדול ביותר. אבל כדאי אולי לפנות לגסטרולוג ילדים כדי לוודא שאין מרכיב נוסף של קושי בקליטת המזון או משהו פזיולוגי אחר. אבל באמת מאוד חשוב שתשיגי מרפאה בעיסוק שמתמחה בנושא. בהצלחה.

למעלה