שלום לכולם,

limorj

New member
שלום לכולם,

ראיתי שכתבתם הרבה על ה-eeg. אני עברתי אותו אבל לא היה מדובר בבדיקה בת מס' דקות. היה צורך באשפוז בן מס' שבועות בו היו מודבקות לי אלקטרודות לראש ואז בדקו את ההתקפים שהופיעו. הם אפילו הורידו לי ממינון התרופות כדי שיופיעו יותר התקפים. כי באופן בלתי מוסבר פתאום לא היו לי בכלל התקפים. בזמן ההתקפים הפעילות במוח נקלטה למחשב היות והאלקטרודות היו מחוברות למחשב וכך בדקו את פעילות מוחי כדי להבין מה מקור ההתקפים. זהו מידע חשוב מאוד ולאנשים לא מאוזנים מאוד ממולץ.

שאלת תם: ../images/Emo11.gif

למה לא קישור למאמר אלא קישור לאתר של אי"ל? האם המאמר הוא העיקר או ..... הרי אי"ל אינה נושא המסר אלא המאמר... וכל זאת מפני שבסבך האתר - לא מצאתי ת'מאמר....

Mירב26

New member
אנסה לעזור...

אולי מדובר בחלק הבא? 35. כיצד מאבחנים אפילפסיה? הכלי האיבחוני הראשון במעלה הוא ההיסטוריה הרפואית של החולה ומידע רב ומפורט ככל הניתן על ההתקפים ומה שקדם להם. כלי איבחוני חשוב אחר הוא האלקטרואנצפאלוגראף (א.א.ג) – מכשיר הקולט את גלי המוח בעזרת אלקטרודות המוצמדות לראש ורושם אותם בצורת קווים גליים. גלים הנרשמים בעת או בין התקפים אפילפטיים הם בעלי איפיונים מיוחדים המאפשרים למי שמיומן בפיענוח הרישומים, לקבוע אם מדובר באפילפסיה. בין כלי האיבחון הבלתי-פולשניים החדשים יותר מוכרים בעיקר הסי.ט. והאם.אר.איי. וישנם גם נוספים, המאפשרים לבחון את פעילות המוח. חשיבותם של כלי אבחון אלה רבה כיוון שבנוסף להתקפים המתאפיינים בעוויתות , ישנם עוד סוגי התקפים הבאים לידי ביטוי בדרכים פחות דרמאטיות, כמו, פגיעה בערנות, איבוד רגעי של השליטה על השרירים, ועיוותים בתפישה החושית. גילוי מוקדם של אפילפסיה המלווה בהתקפים כאלה יכול למנוע הרעה במצב. 36. איזה רופאים יכולים לאבחן אפילפסיה? כל רופא מוסמך יכול ורשאי לאבחן אפילפסיה. רופאים המתמחים באפילפסיה (אפילפטולוגים) הם בדרך כלל נוירולוגים בהכשרתם הכללית. לעתים קרובות הראשון לאבחן את האפילפסיה יהיה רופא המשפחה והוא זה שיפנה את החולה לרופא מומחה. רופאי ילדים אף הם מודעים בד"כ לאפילפסיה שכן כשני שליש מכל הסובלים מאפילפסיה מאובחנים ככאלה לפני הגיעם לגיל 14. 37. האם בדיקת א.א.ג. יכולה לתת תוצאות שגויות? בדיקת א.א.ג. יכולה להיות שגויה הן בשל שיבוש בקריאה עצמה (למשל במצב שבו הפעילות החשמלית החריגה מתרחשת עמוק במוח ואינה נקלטת במכשירואז יאובחן אדם עם אפילפסיה כבריא, ולהיפך, אנשים ללא אפילפסיה שהמכשיר מזהה אצלם בטעות פעילות חשמלית חריגה. חלק מן הטעויות יכול לנבוע מקריאה לא נכונה של פלט המכשיר – מלאכה הדורשת נסיון ומיומנות מקצועית גבוהה. מקווה שעזרתי...

חייםלוי

Member
מנהל
אני מצרף את הפרק על EEG מתוך

ספרו של ד"ר לרמן אפילפסיה - מחלה עם תקווה.

למעלה