שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני תלמידת י"ב ומקצוע הבחירה שלי הוא פילוסופיה... יש לנו להגיש עבודה במסגרת הבגרות על כל נושא שנבחר. מכיוון שבמהלך השנה הזאת- עקב לימודי הפילוסופיה, החלטתי להטיל ספק באמונה באל, ובכלל באמונה במשהו. לכן הנושאים המרכזיים בעבודתי הם: האם אלוהים קיים?, למה מאמינים במשהו שאפפעם לא הוכח לנו? ועוד בכיוון... אודה לכם אם תפנו/ תצרפו אתרים, כתבות וכו'. תודה :)

מולוקו

New member
אם אינני טועה בלימודי פילוסופיה

עדיין בתיכון, ואת כבר נהיליסטית אפסטימולוגית כדיקרט ?

Kilgore Trout

New member
The sooner , the better

לי לפחות התובנות של דקרט לגבי מציאות ואמת נראות כאחד הנקודות הראשונות שכל תאב פילוסופיה צריך ללמוד you go girl! דקרט בין השאר מוכיח את קיומו של האל מפחד הכנסיה אולי (thank god for the catholic church) לאחר כמובן שהוא פוסל את טיעוני הכנסיה במשך שנים פילוסופים ניסו לנסח משפט שהערך שלו יהיה אמת לשיטתי רק דקרט הצליח בכך peace

Kilgore Trout

New member
נזכרתי

הרי לך תקצירון לע דקרט ותפיסתו את אלוהים והאמונה תהני http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=792

shnoozi

New member
דיאט ספרייט

בנוגע לאלוהים קיים או לא, ראוי וכדאי להכניס לעבודה סיכום של ה"הוכחות" הקלאסיות לקיומו של האל: ההוכחות האנטולוגית, הקוסמולוגית והנוספות. הן מסוכמות לא רע אצל קאנט בתבונה הטהורה, ומוסברות בכל ספר רציני על פילוסופיה מודרנית (נראה לי שאצל ברגמן יש, מוסבר לא רע). השהאלה השנייה על האמונה חורגת לטעמי מתחום הדיון הפילוסופי אלעבר מחוזות הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה, האנתרופולוגיה וכו'. אפשר לדון בכך במסגרת דיון מושגי בהבדלים בין דעה, אמונה, עובדה, הוכחה וכו' וכו'. יישר כוח

ahboaz

New member
האתר המוצלח ביותר

הוא של אגודת האתאיסטים האמריקניים - אבל האנגלית היא מכשול אם אינך מסתדרת עמה. בכל מקרה, כדאי שתבחיני בין אתאיזם עקרוני לבין אתאיזם פרוצדורלי. אם תלמידה היתה מגישה לי עבודה בנושא זה - רק על כך הייתי נותן לה ציון לשבח.

למעלה