שלום לכולם...

bubity

New member
שלום לכולם...

קוראים לי מירי ובעקבות היכרות עם ילד שיש לו תסמונת טוראט, החלטתי לעשות עבודה סמינריונית על הקשר בין ספורט וטוראט. הייית רוצה לדעת אם יש פה כאלו שמכירים ילדים שבעקבות התסמונת עושים פעילות גופנית כלשהי ואם הם יכולים לתאר לי איך זה משפיע על הילד מכל הבחינות. אם יש מישהו שרוצה לפנות אליי באופן אישי כדי לעזור אני אשמח- פנו אליי במסר או לפה... תודה! :)

ש ל י ק

New member
שלום מירי

בני עושה פעילות ספורטיבית במשך השבוע נמצא בחוג כדור מים, בכדורגל ועכשיו גם סידרו לו שהוא יהיה באתלטיקה קלה ששם הוא ממש עושה חיל. אני יכולה לומר לך שהוא מאוד מהיר הוא השגי מאוד בתחום זה. הוא גם שוחה הרבה ומהיר מאוד גם במים. המאמנים שלו מאוד מרוצים ממנו ואומרים לי שהוא כשרוני בתחום הספורט. בני מאוד נהנה וחוזר עם המון אנרגיה אחרי פעילות כזו.

bubity

New member
תודה על העזרה...

אפשר לשאול עוד דברים? כמו למשל איך זה משפיע עליו מבחינת התסמונת? אם במהלך האימון יש לו טיקים רבים כמו ביום יום? ואיך הוא חוזר מאימון? מה האימון מוסיף לו מהבחינה הזו?

ש ל י ק

New member
היי מירי

אני באופן אישי לא צופה בו באימון (הסבא לוקח אותו) והוא לא שם לב בכלל לבעיית הטיקים אלה יושב ולא מפסיק להתקשר אליי כמה שהילד מאושר ואיך הוא מצליח להשיג ילדים אחרים וכמה מחמאות הוא מקבל ויש לו חברים שם ועוד דברים שרק סבא גאה יכול לומר. אבל כשאני מדברת עם המאמנים אז למשל בכדורגל המאמן אמר לי שהוא רואה טיקים גם ווקאלים אבל הוא מדגיש שהוא רואה שזה לא מציק לילד ולא לסביבה זאת אומרת שהסביבה מקבלת אותו באופן טבעי על פי השגיו ולא עפ"י הטיקים שלו. באופןאישי אני רואה שזה מעלה לו את בהדימוי העצמי מאוד כי שם הוא כפי שציינתי מקודם השגי מאוד. מקבל המון פידבקים וזה מכניס לו המון אנרגיות ורצון לחזור לפעילות זו.

לארה5

New member
ספוראט

אני בת 26 כיום. כילדה ניסו לשלב אותי בכל מיני סוגי ספורט - למדתי התעמלות, מחול, טניס... בדר"כ נרתעתי מזה, ותוך זמן קצר עזבתי. אני חושבת שהיה לי קושי גדול מאוד להפעיל ולהשתמש בגוף - כל הזמן נאבקתי ונלחמתי בו בתחושה שלי, ולא הצלחתי לעשות סוויץ' לפעילות גופנית. וחבל. יש לי הרגשה שזה יכל לקדם אותי מאוד. היום בכל אופן אני מתרגלת יוגה, וזה מאוד משחרר מרגיע ועוזר לי לתקשר טוב יותר עם הגוף שלי. בהצלחה עם העבודה. היא נשמעת מאוד מעניינת. נשמח עם תשתפי אותנו גם בממצאים!

bubity

New member
מבטיחה לעדכן...

ובכלל לכתוב בפורום כשיהייה לי זמן...

jon boy

New member
bubity

המחקר שלך יכול להיות מרתק ויכול להועיל פה להרבה חברים עם הצעות יעול בספורט אתגרי וביכלל את זוכה למיצווה גדולה עלי והצליחי.

bubity ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

פעילות גופנית כגון "
" או "
" ידוע כמעייפת , מוציאים בה הרבה מרץ..אין זמן לחשוב על "טיקים" וגם אין להם כח להתפרצויות זעם.

שביק

New member
שלום רב לך, ספורטאים רבים הצליחו

בתחומם בזכות הטוראט. דווקא החלק של OCD דחף אותם לשלמות. ישנם שמות רבים ומפורסמים, ואגב בשטח המוסיקה והמשחק. מאחלת לך בהצלחה עם עבודת הסמינריון, באם תירצי מידע נוסף ועזרה, את מוזמנת ליצור קשר עמי בטל: 09-7408478.

bubity

New member
מעוניינת מאוד...

רק מתי אפשר להתקשר? ואיך קוראים לך? כדי שאני אדע למי לפנות בטלפון... תודה רבה!!! :)

שביק=גב' בת שבע גרניט יו"ר עמותת

א.ס.ט.י (ארגון סינדרום טוראט ישראל). בת שבע היקרה שלנו ממקימי העמותה לפני כ-18 שנים. להתקשר - מתי שבא לך, כמובן ללא שבתות...

שביק

New member
למירי שבוע טוב, שמי בת-שבע

ואני יו"ר עמותת א.ס.ט.י בארץ. ניתן ליצור קשר ביום ראשון בשעות היום, טל: 09-7408478, אשמח לעזור בכל דרך. שביק

אופיץ

New member
אצלי העיסוק בספורט דווקא מעלה את

הטיקים בניגוד לדעה הרווחת. רוב תחומי הספורט שאני עוסק בהם הם קבוצתיים (כדורסל, אמנויות לחימה - מול יריבים) ואז יש את הלחץ של אנשים שמסתכלים עליי ואת הצורך להיות בריכוז מקסימלי (לתפוס את הכדור בזמן ולמסור אותו, לקלוט את תמונת המגרש כשיש את הטיקים של העיניים). היו שנים שעסקתי בריצה ואז רצתי כנגד הזמן וזה רק הלחיץ אותי והגביר לי את הטיקים - בעיקר ברגליים וככל שניסיתי למנוע אותם כדי לא לאבד זמן, ככה הם רק התגברו יותר). באותה תקופה סבלתי מ OCD ומהצורך שכל מה שאני עושה יהיה מושלם - גם בספורט, והטיקים כתוצאה מהפעילות הספורטיבית התגברו. לעומת זאת, היום כשאני שוחה לי להנאתי, הטיקים יורדים ואם לאחר מכן אין איזה פקטור שמעלה אותם (אנשים שמסתכלים עליי, לחץ וכו') אז הם נשארים גם ברמה נמוכה. אני לא יכול להגיד שספורט מוריד לי את הטיקים אלא שכמו כל דבר אצלנו, אם אנחנו רגועים ובאים לקראת משהו כשאנחנו שלווים אז גם יהיו לנו פחות טיקים, בין השאר בספורט. אני לא נוטה ל"אגור" טיקים ככה שאין לי צורך לשחרר אותם בספורט או בכל צורה אחרת. אופיר

כשאני שרה יש לי יכולת "איפוק"

ואז כמעט שלא שומעים את הטיקים זה גם מעין ספורט כזה אני יודעת דבר אחד: ככל שרמת הריכוז גבוהה יותר ככה הטיקים שלי לפחות אצלי פוחתים יותר . אבל רק לזמן שבו אני מרוכזת מאוד. ספורט? אפשר לומר שחיה . אין לי טיקים כלומר יש בבטן אבל אף אחד לא רואה וזה לא מפריע לי לשחות כמו דג

mickya

New member
לאלין והשירה

אלינוש מתוקה, אכן כשאת שרה לא שומעים את הטיקים כי את עושה המרה לטיקים הווקאליים. דומה הדבר לאנשים שלוקים בטוראט ומדברים מהר וללא הפסק, שואלים שאלות ולא ממתינים לתשובות ממש "יורים" את המילים גם זאת המרה של טיקים ווקאליים. מעין פעולת הסחה מהם. באשר לשחיה היא מרגיעה ומאד מומלצת. עצם השהייה במים מאד מרגיעה וממתנת את הטיקים. ידוע ממחקרים שבעת רגיעה יש התמתנות ברמת הטיקים ובשעת לחץ הטיקים גוברים. מקוה שאת פעילה בתחומים שהמלצת, יהיה נחמד לשמוע אותך שרה באחד מהמפגשים בבית הפתוח. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

ד"ר מיקי אין לי בעיה בכלל לשיר

הרי את רואה כמה שאני פתוחה. התכוונתי יותר כשאני שרה באולפן שהקלטתי את עצמי או לעלות על במה של קריוקי שם כמעט אין לי שירים כי אני מתרכזת במוסיקה ובמי שמסתכל עלי ואז אפילו הקול שלי נהיה עדין כזה, ואני תמיד אמרתי שהטיקים הם חברים שלי כי גם הם נותנים לי לישון בשקט ולשיר בשקט יותר מזה ,, מי צריך חברים כשיש לי אותם?

yakovs

New member
נכון מאד

הגמדטיקים הם חברים מצויינים. מי שלא מכיר אותם ההפסד כולו שלו. אבל, טיק (הגמד) פעם סיפר לי, זה היה בשעת לילה מאוחרת, שטוראטלה המכשפה מחפשת דווקא את אלה שאין להם חברים. כלומר, כאלה שקשה להם לשתף אחרים במה שקורה להם. ואז היא משלחת בהם את הטרולים שלה, וזה עושה לכל הגמדטיקים צרות צרורות...אלין, כבר סיפרתי לך על טוראטלה?

jon boy

New member
ספורט

עכשיו אני מבין למה אני כלכך אוהב שחייה וצלילה אני צולל יותר מבריכה שלימה למרות שאני אדם שמעשן כימעט קופסה ליום כניראה המים עושים טוב לטוראט וממש מרגיעים ליפעמים אני נישאר במים שעתיים ללא הפסקה

ש ל י ק

New member
ג'ון בויי

אמנם ילדי כמעט בן 10 אבל הוא שוחה בבריכה אולימפית כאילו היה דג במים . הוא שוחה וצולל המון. במים אין לו בכלל טיקים חוץ מטיק היריקות שחוזר על עצמו תמיד (גם אם הוא נמצא מחוץ לבריכה).יאמר לזכותו של בני שהוא למד לבד לשחות וגם היום אני רואה שהוא מנסה סגנונות שחיה חדשים והכל באופן עצמאי.

jon boy

New member
שליק

כל הכבוד סימן שהוא נענה לאתגרים שלו אז מה יהייה אחריי השחייה ייחזרו הטיקים? הוא צריך לילמוד עוד משהוא שיהייה לו על מה להאחז כמו יוגה ומדיטצייה או אפילו רייקי כי הגוף שלו צריך ליהיות רפוי ומשוחרר .

למעלה