שלום לכולם

רוזנה

New member
שלום לכולם

חדשה כאן וטרייה. רציתי לדעת האם אתם מאמינים בגירסה הטוענת כי אין גבר שלא בגד באישתו?

seeyou

New member
מלקטת עשבים שוטים ?

יש לי הרגשה שהיה לך שם אחר...או בפורום אחר... האם אין גבר שלא בגד באישתו? אם הוא בוגד, הרי יש להניח שבוגד עם אישה אחרת,שברך כלל זאת אישה של גבר אחר ....אז מה היא עושה? כמו שיש בטבע שרשרת המזון...דג גדול אוכל את הקטן,חלש ממנו... כך גם ביחסי מין... את צריכה לפתוח את החוברות,להסתכל בסידרות-או סרטים להתעדכן על מה שהולך אנשים מקבלים פרסום על היכולת שלהם ביחסי מין ולא בהשכלה שלהם... בגידות ישנם של שני בני הזוג... האם זה 100% או פחות זה סיפור אחר. As a rule, Man's a fool. When it's hot, He wants it cool. And when it's cool, He wants it hot, Always wanting What is not

רוזנה

New member
לא שם אחר ולא פורום אחר

בסך הכל אני עם רצון לדעת. בנוגע לשרשרת המזון. לא בטוחה שהבגידה היא תמיד עם מישהי נשואה. יש עדיין מספיק רווקות בעולם כדי לבגוד איתן... ובכל זאת, עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי

seeyou

New member
לא קיבלת תשובה לשאלתך-../images/Emo12.gif

כתבתי .....בגידות ישנם של( שני בני הזוג)!!!!!!!!!!!!!!!!! האם זה 100% מהזוגות ? זה עיניין של סטטיסטיקה,תקופה-מדינהץגיל,נורמה חברתית. אתן לך טיפ חינם.... רוב הבגידות הם עם מישהי נשואה.... לה יש בעיות בזוגיות -לא יש בעיות בזוגיות... זה יותר "נוח" לשני הצדדים...לא תמיד בוגדים על מנת לבנות חיים חדשים... נאמנות זה החלק הקשה בזוגיות... יוסי אין ביטוח צד ג' בזוגיות...

רוזנה

New member
היי יוסי

נשמע כאילו אתה כועס עליי בכתיבה שלך, או שאולי זוהי הטונציה שאני בוחרת לקרוא אותך...?! מקווה כי הכל בראש שלי. לא חשבתי על עניין אישה נשואה וגבר נשוי. אולי אני נאיבית מדיי לחשוב שאנשים מחפשים כבגידה משהו לא מחייב ובלי סיפורים מסובכים מדיי המערבים משפחה שלמה נוספת. אולי אני פשוט לא במצב כזה... בנוגע לסטטיסטיקה. אני לא ממש יודעת ושמעתי מספרים, אבל הדיעה הרווחת או יותר נכון הנראית יותר היא הדיעה כי גברים בוגדים יותר מאשר נשים. אני חושבת שלאחרונה רק (מדובר על 5-6 השנים האחרונות?) התחילו לגלות כי גם לנשים יש יד במיטה. מכיוון שאני אישה, מעניין אותי יותר לשמוע את הפספקטיבה הגברית לנושא הבגידה; למה עושים זאת? מתי? וכ"ו. אתה צודק, יכול להיות שישנם שיקולים של גיל, תקופה ונורמה חברתית ועל אלו אני שואלת. מעניין לי לשמוע דיעות של אנשים בנושא. נאמנות זה החלק הקשה בזוגיות כפי שאמרת, כפי כל החלטה קשה שלוקחים בחיים, השאלה היא עד כמה כל אחד מוכן לקחת אחריות על ההחלטות שלו, ועד כמה הוא מוכן "לחרף נפשו" לקיומן?! כאן מתחברת שוב לאחת הכותבות שכתבה על קיום אחריות לא רק בזוגיות, כי אם בחיים בכלל. האם זה קשור? האם זוהי הנורמה של ימינו; זריקת אחריות?

seeyou

New member
גברים בוגדים יותר מאשר נשים../images/Emo8.gif

לא ברור בת כמה את תנסי לברר למה היה צורך ב"חגורת צניעות"...ולמי היה מיועד... כול אחד בוחר לקרוא בטונציה שמתאימה לו... זאת הסיבה שספר טוב אפשר לקרוא אותו מספר פעמים במשך החיים.. רוצה קצת לצחוק? Don Juan calls work and says, "Hey, boss I not come work today, I really sick. I got headache, stomach ache and my legs hurt. I not come work." The boss says, "You know Don Juan, I really need you today. When I feel like this I go to my wife and tell her to give me sex. That makes me feel better and I can go to work. You should try that." Two hours later Don Juan calls again, "Boss, I do what you say and I feel great. I be at work soon. You got nice house."

meshi4

New member
../images/Emo9.gif ציפיתי לתגובה כזאת.

עדיין בדעתי.יוצא לי לשמוע המון את הדיעה שכולם בוגדים.נשים וגברים.איני חושבת כך-לגבי נשים יודעת את זה מעצמי.לא הרגשתי צורך לבגוד בנישואי. מכירה גם מקרוב חברות,משפחה.זה הרי לא דבר שאפשר להסתיר לאורך זמן.

רוזנה

לדעתי יש גברים שלא בגדו ויש נשים שלא בגדו. לא כולם בוגדים...אולי חלק רוצים ולא בוגדים..אולי חלק לא רוצים. אי אפשר להגיד חד וחלק שאין גבר כזה ואי אפשר להגיד שכולם בוגדים.

s h o o s h a

New member
ואם אנו מאמינים, אז?

ואם אנו לא מאמינים, אז? ואם אנו מאמינים רק בתנאים מסוימים ובאחרים לא, אז??? מה מעידה עלינו כל אמונה בגירסה זו או אחרת? הפכנו להיות....מה??? שואלת בפשטות: מה מטרת השאלה/ חקר? האם יש לו ייעוד או ש ...סתם כזה כאילו... האם בזכות התשובות שנמסור כאן תוכלי לבנות עבור כל אחד מאיתנו פרופיל של בוגד/ת פוטנציאלי/ת? או של לא בוגד/ת פוטנציאלי/ת? מענין אותי לשמוע את התשובה

רוזנה

New member
מטרת השאלה:

לשמוע דיעות אחרות, אולי סיפורים שיעלו, אולי סתם להחליף תיאוריות וניסיון. שאלת תם, שאפילו אצלך העלתה שאלות שגרמו לי לחשוב ("אז מה מעידה עלינו כל אמונה בגירסה זו או אחרת?" ומישהי אחרת שכתבה שזה עניין של זוגיות ואחריות) מעניין לשמוע, מעניין להקשיב לדיעות של אחרים, להטות את הכף מכאן לשם. בנוגע לשאלה האם אוכל לבנות פרופיל של בוגד או לא, לא יודעת לענות לך, אבל זהו אתגר מעניין. להכין פרופיל של בוגד/ת פוטנציאליים. זה להכניס די למסגרת ולקבוע חוקים, אבל אולי זה משהו שעשוי להיות מרענן לכל אחד ואחת מאיתנו, כיצד כן לנסות לפתור בעיות בזוגיות, או של אחד מבני הזוג (מתוך נקודת הנחה כי הבגידה נעשית מתוך מצוקה / תסכול / שעמום או לא יודעת מה שקיימים בזוגיות. שוב, לא לקחת את מילותיי כפרה קדושה. סתם ניסיון להעלות סיבות לכך שאנשים בוגדים אחד בשני. * מישהי כאן כבר הזכירה את הסרת האחריות האישית, ולאו דווקא מערכי הזוגיות) מעניין לשמוע, באמת! מקווה שההסבר היה מובן.

נירילי

New member
רוזנה ערב טוב

את צודקת בשאלתך זאת ,מכיוון שיש הרגשה שאנשים איבדו משהו ,כן משהו חשוב ,נאמנות ,ולא רק אחד לשני ,אלא גם נאמנות למכלול שלם של נושאים ,כמו למשל נאמנות לערכי החברה והמדינה ,אך עדיין אני חושבת שלא כולם בוגדים ,לא לא כולם בוגדים ,בעולם המודרני שבו אנו חיים אנשים מעמידים את עצמם בראש הרשימה ,אושרם האישי הוא החשוב ביותר ,ועל מזבח האושר האישי הם מאבדים הרבה בדרך ,כמו יושרה והגינות ,אך יש עדיין אנשים שניתן לסמוך עליהם ,רק על עצמי לספר ידעתי ,ולכן אומר לך ,אני לעולם לא בגדתי ,וגם לא אבגוד ,נירילי

adida5

New member
לא סתם המציאו את המשפט:

"מה שאני לא יודע/ת לא כואב"
מישהו פעם אמר לי עדי,אין גבר שלא בוגד ואם הוא אמר שהוא לא..אז הוא שקרן ואין גבר שהוא לא משקר" אני בהתחלה לא האמנתי הייתי נאיבית משהו פחד עד ש.... אז מאמי..אין גבר שלא בוגד!

מאי 39

New member
לא אני לא מאמינה שכל

הגברים כמו שאני לא מאמינה שכל הנשים בוגדות אבל אני מאמינה שאצל הגברים הבוגדים זה לאו דווקא בגלל זוגיות גרועה אלה כמו חיפוש הריגוש ואצל נשים ואני מדגישה שלא אצל כולן פשוט מתאהבות או מתאהבות בלאהוב ואז בוגדות. ואם מותר לי לציין אבל מה לעשות ואני מסורתית "לא תחמוד אשת רעך" "לא תנאף" "אשת איש" זה בעיניי אפילו מפחיד להגיע למצב של בגידה והלוואי והיו יותר אנשים שזה היה מדבר עליהם כי אז הרבה צרות בעולם הזה היו נפתרות ופחות ופחות סיפורים על בגידות היינו שומעים והתא המשפחתי היה נשמר יותר טוב כי מעבר למה שכתבתי אני מאמינה שאם לא סוטים ימינה או שמאלה תמיד יש דרך חזרה אבל באם סוטים החזרה קשה מנשא זה אף פעם לא יהיה אותו הדבר

רוזנה

New member
מילים כדורבנות

את מדברת על קיום ערכים ואחריות אישית כחוקים, אני עדיין חושבת שישנם ערכים ואחריות שאף חוק לא יכול לקבוע לנו, כי אם כל אחד לעצמו. מסכימה שאם רובנו היינו חושבים קצת על התוצאות של מעשינו ואל האחר שלצידנו, ועושים יותר עבורו מאשר עבורנו, העולם היה נראה אחרת. בעודי כותבת, אני נזכרת בראיון שערך יאיר לפיד עם מושיקו ואריק; סיפור הכלייה הנתרמת לילד בן ה-10, זוכרים? וכששאל לפיד את אריק מדוע ואיך הגיע לתרום למושיקו מא"י הרחוקה כלייה, הוא אמר שהוא הגיע להחלטה בחיים שהוא רוצה להעניק לאחר יותר מאשר הוא מעניק לעצמו (ניטשה היה אומר על זה, שכל דבר שאנחנו עושים למען האחר, אנחנו גם עושים למען עצמנו...)

meshi4

New member
בנעוריי גרתי

במקום קטן.זוכרת בגידות ,ורכילויות סביב הנושא.בגידות גלויות.נשואים עם נשואות.עם אשת השכן,המאהב מבקר אצל האישה כשהבעל והילדים בבית.[איזו תחושה היתה לו?סמרטוט.]וכו' תדמיינו עוד סיטואציות.ואני שואלת איזה חינוך הילדים קיבלו?איזה ערכים הקנו להם אם בכלל התפנו אליהם.כי היו עסוקים באושרם האישי הרגעי.מיותר לציין שהמשפחות הנל' נהרסו והתפרקו.אושר לא ראיתי שם. אני מאמינה גדולה בערך המשפחתי.בנאמנות לבן זוג ולילדים.

למעלה