שלום לכולם

loba2

New member
שלום לכולם

אשמח אם מישהו יכול לכתוב מזו אינטילגנציה רגשית רצוי עם מונחים מיקצועים כי השערות כלליות יש לי שהם גם מן הסתם נכונות אבל במיקרה הזה חשוב לי לדעת אם מישהו יודע הגדרות ממקורות כלשהם. תודה זו התחלה קצת רשמית בשביל פעם ראשונה בפורום אבל ניראה לי שאכנס לכאן גם סתם להתעדכן ולדבר יום טוב

שלום לך וברוכה הבאה לובה../images/Emo140.gif

מראש הכשלת כל רצון לתת לך תשובה. התחלת מכתב מלא התנגדויות ומכאן שרק אני מסוגלת לענות לך כרגע. אין מושגים מקצועיים בשום דבר בעולם על פי תפישת עולמי. אנשים המציאו את המילים. המילים מנסות להביע מחשבה. המחשבה הינה עטיפה של רגשות. מכאן נובע שכל הגדרה מקצועית ככל שתהיה תיכשל... מדוע? כי רגש יוכל להיות מוגדר רק ע"י רגשות. רגשות אינן מושגים מקצועיים. אינטואיציה היא סוג של רגש. אנטיליגנציה זה הוא מכלול שבתוך האישיות שלנו. אינטיליגנציה רגשית מכילה את האינטיליגנציה הרגילה= אי קיו ואת היכולת של האדם לעמוד מול תגובות רגשיות של החברה איליו ושלו אל עצמו. האינטיליגנציה הרגשית מכילה את כל החוויות מגוף הרגש של האדם. אדם שיודע להתחבר אל גוף הידע שלו גוף החוויות שלו ואל גוף הרגש שלו נחשב אדם בעל אנטליגנציה רגשית מפותחת. מכאן שאנחנו בלופ... אם לא תהיי מוכנה לקבל הגדרה בלתי מקצועית המבוססת על עולם הרגשות והאינטואיציה של כל אחד ואחד מאיתנו המביע את האינטיליגנציה והאינטואציה האישית שלו לא נוכל לעזור לך. מקווה שהבנת את הפואנטה...

loba2

New member
הבנתי גם הבנתי תודה על תשובתך

אני יכולה להבין את עמדות המוצא שלך וגם להתחבר אליהם בחלקים מסויימים אבל בעיני אינטילגנציה רגשית היא גם להבין שיש עולם בחוץ שמתנהל עם מושגים לגמרי אחרים{ לא כולם כמובן} וכדי לתקשר עם העולם בחוץ צריך לחפש לפעמים הגדרות ברורות לכולם ולא רק את אלה שבאות מנפשנו וכבודם במקומם מונח. אני חיה בין שתי העולמות ולרוב משתדלת להיות ארצית וקומוניקטיבית כי לצערי מה שאת מציעה הוא לא ממש מובן והרבה אנשים מתייחסים אליו בספקנות. נכון שזה לא צריך להפריע לך לחיות את חייך על פי אמונתך רק שאני רוצה להתחבר במיקרה הזה שביגללו שאלתי את השאלה לעולם העבודה השגרתי ושם תשובה כמו שסיפקת לי לא תהיה מובנת ולא תתקבל. מצטערת אם זו גישה שלילית לדעתך לדעתי היא ארצית ומציאותית דווקא ממקום של מודעות פנימית מפותחת. שיהיה לכולכם יום טוב ומלא תובנות וחיבורים פנימים.

loba2

New member
ומשהו נוסף...

הרמז הדק עבה בסוף התגובה שלך על מה צריכה להיות השקפתי עומד ביחס הפוך להצהרות האהבה והפתיחות ללא תנאי שאת מתהדרת בהם. מבעל מודעות הייתי מצפה להתייחס בסבלנות "למיגבלות" של האחרים כפי שהוא תופס אותם ובטח לא בעוקצנות ובניסיון לדחוף לשבלונה מחשבתית שרק לה יש מקום כאן כהצהרתך . אז אולי אני עוררתי התנגדות אבל את נפלת בפח שאולי הוא אנושי אבל מחייב גם בדק בית אישי והצהרתי.

היי ברוכה הרבה אור בריאות ואהבה../images/Emo140.gif

אשרייך על תפיסת עולמך. "איש איש באמונתו יחיה". ומיגבלות רק אנו יוצרים לעצמנו. מי ששם את המלכודות הוא רק האדם עצמו. נקודות המבט והפרושים הם של עצמנו בלבד מנקודת המבט בהם אנחנו מתבוננים, על פי העולם בו התחנכנו, משפחתנו, מסגרות החינוך בהם השתתפנו מסגרות הצבא והעבודה. עולם פרושים שניזון מפגיעות רבה וטראומות ללא סוף. מצב בו בנינו לעצמנו חומות הגנה להם קראנו מסכות או חומות. ביקשת עזרה קבלת תשובה. במקום להודות על התשובה בחרת לפתוח במאבק והכפשה... האם חשבת לרגע שמה שהניע אותך אולי הם: הביקורת והשיפוט? זו היא אינטיליגנציה רגשית... ושוב היי ברוכה בדרכך. ודרך אגב התנגדות עוררת לעצמך בלבד. מאבק פתחת עם עצמך בלבד. אני רק מראה משקפת שלך. שבוע טוב לך

loba2

New member
תודה מיכל על שפע "המילים המאירות"

הניסון להסתתר מאחורי שפה בומבסטית ומזוייפת לא מוסיף לך דבר אולי זה הסיגנון פה בפורום אבל בהחלט לא הסיגנון שלי ואין לי ספק. שאני אעדיף לבקר במחוזות יותר אותנטיים מפותחים וארציים. תהיי גם את ברוכה. .

למעלה