שלום לכולם!

שלום לכולם!

רציתי לדעת היכן ניתן לרכוש <ולהתקין> סירנה לרכב? ומה סדר הגודל של המחירים? תודה מראש.

אפשר (לא בצורה חוקית)

קח בחשבון שעצם התקנת סירנה כזו היא עבירה על החוק - גם אם היא נועדה להציל חיים!

Action force

New member
עיין ערך

CODE3 FEDERAL אספיר www.galls.com אמנון עבאדי PA300 - הכי טוב. מחירים, מערכת טובה קומפלט 2500 - 3500

d a n i e l 111

New member
צריך כל מיני אישורים...

אם תשיג דרך מד"א בטח דרך התחנה שלך ידעו...אבל ככה סתם אסור להתקין...כי אם יתפסו אותך אתה בצרות... וניראה לי שססירנה עולה סביבות ה-1000 (לא בטוח)

לא נראה לי שמדובר באישור מ.ד.א

בכל הנוגע לחוק, מדא לא יכול לאשר דברים כאלה. אבל אם זה ממש חשוב, כדאי לבדוק יותר לעומק (את ההיבט החוקי).

אסור- פשוט אסור

ערב טוב לכולם, ישנם בעלי עיניין המעונינים למכור לנו המתנדבים פנסים ואו מער' כריזה- כאשר ברור לכולם(מבלי לטמון את הראש בחול) שקיים איסור הפעלה ,לקנות מער' זה עניין של 2500-3000 ש"ח, תלוי בפרייר ובמוכר,,, אסור להפעיל, נקודה, היחידי שמאשר הפעלה הוא אגף הרישוי במשרד התחבורה, לא אף גורם אחר, אם יהיה פיגוע/אר"ן/או כל ארוע היסטרי כזה או אחר והנהג יתפס הוא יחטוף קנס של 750 ש"ח אני מעתיק את התקנה-"נהגת ברכב הנ"ל והפעלת סירנה/אור מהבהב ללא היתר מאת רשות הרישוי, בניגוד לתקנה 62 (א) לתקנות התעבורה"

YTmda

New member
אם נכנס לקטנות, לא כתוב שאסור רולר:

רולר זה לא אור מהבהב, זה אור דולק קבוע עם מראה מסתובבת. אגב, למה לא מוגדר מהי סירנה? שחר - אם את רואה את זה, נצל"ש.

רולר=אור מהבהב !!!

איזה הגדרה אתה רוצה לסירנה? יש צפצפה רגילה ברכב (שגם עליה אפשרי לרשום דו"ח על שימוש ממושך ללא צורך) כולם מבינים ויודעים מה זה סירנה, זה לא קטנות שאני ניכנסתי זה בחוק, כתוב שחור על גבי לבן, ורולר כן נקרא פנס מהבהב היות והאלומה שמסתובבת מופיעה/נעלמת ,,,

YTmda

New member
אוקיי, שיהיה...

למרות שזה לא אור מהבהב אבל אם ההגדרה בחוק אומרת שזה אור מהבהב, מי אני שאתכווח? אגב, אתה יכול לתת קישור למקום שממנו לקחת את זה? סתם מעניין אותי.

amitp

New member
רולר הוא אור מהבהב

הוא פשוט בנוי טכנית בצורה של חתיכת מתכת שמסתובבת מסביב לנורה דולקת - הרעיון הוא אותו רעיון - האור יראה כמהבהב למתבונן. וכן, אין הבדל - רולר, בלינקר, צ'קלקה או איך שלא תרצה לקרוא לזה - את כולם אסור להפעיל ללא אישור ממשרד הרישוי, צה"ל או גורמים דומים. אם נעזוב את זה רגע בצד, השאלה היא למה רכב של כונן צריך בכלל רולר וסירנה? הרעיון המקורי היה (ועדיין...) שכונן יצא לאירוע במידה והוא מתרחש בקרבתו והוא יכול להגיע לשם לפני האמבולנס - בנסיעה רגילה לחלוטין. כיום מתקיים מצב אבסורדי שבו יש לפעמים כוננים שרודפים (עם סירנות) אחרי האמבולנס, והכל בלי שום פיקוח ואישור של אף אחד.

YTmda

New member
זה באמת לא בסדר...

ובקשר לאור המהבהב - הוא אולי נראה מהבהב למתבונן, אבל הוא עצמו לא מהבהב, וזה בדיוק מה שאני אומר. החוק היה צריך להיות מנוסח שהוא מכסה את כל האפשרויות. כבר היו דברים מעולם שבמשפטים אנשים יצאו זכאים על שטויות כאלה. לא יכול לקרות שבמשפט מישהו יגיד "אבל זה לא אור מהבהב, זה אור דולק עם מראה מסתובבת" והוא יזוכה? זה יכול לקרות. שוב, אין לי בעיה עם זה, אני לא אומר שהחוק לא נכון או משהו כזה, אני רק אומר שהניסוח בעייתי במקצת. אגב, מה בקשר לאור צהוב? למי מותר לשים ומי חייב לשים?

נכון, זה יכול לקרות (תיאורטית)

אבל אם כ"כ חשוב לך לשים את זה (איך שתרצה לקרוא לזה), אז תשים.

שוטר82

New member
כמו שעמית ציין- אז מי שרודף

אחרי אמבולנס אם סירנה ואין לו את האישורים הדרושים צריך לקבל דו"ח ולהחרים לו את הכריזה ואת הצקלאקה

BenCarmon

New member
לא מדוייק

מותר להפעיל רולר ...או כל אור מהבהב אחר בתנאי שהוא מתוך הרכב .. כלומר אסור להתקין ולהפעיל רולרים חיצוניים ... בנוגע לסירנה ... אסור להפעיל ולהתקין צופר אוויר או כל סירנה אחרת .... רכב עם סירנה לא יעבור טסט... ועל הפעלתה הינך צפוי לקנס...

YTmda

New member
רכב עם סירנה לא יעבור טסט?

חדש לי, אף פעם לא ראיתי שזה קרה למישהו (ויש אנשים עם סירנה באוטו). בקשר להפעלה - אין לי אינטרס להפעיל, אין לי רכב. אני סתם אומר שזה לא ברור ממש. אגב, למה מתוך הרכב מותר ומחוצה לו אסור? ומה בקשר לאורות צהובים? מתי חובה לשים ומתי אסור?

Cervantes

New member
זה לא נכון: האור יוצא מן הרכב

האור יוצא מן הרכב (דרך השמשות והחלונות) ולכן גם זה אסור. (שאלתי מתנדב במשא"ז)

BenCarmon

New member
הוא טועה ...

מותר לך לשים מה שאתה רוצה בתוך האוטו ... רכב עם סירנה (לא אורות!!) לא יעבור טסט זה רשום ברובריקה של צופר אוויר .. מניסיון...

למעלה