שלום לכולם

Guy24Gold

New member
שלום לכולם

אני רוצה להתחיל ללמוד c\c++. מצאתי קומפיילר חינמי (dev c++ )וכמה מדריכים בעברית. התיישבתי והתחלתי לקרוא את הפרק הראשון באחד מהמדריכים. היה בו את הקוד הבא: #include<stdio.h> void main() { printf("Hello this is my first program"); } Hello this is my first programהפלט של הקטע הזה אמור להיות מה שקורה זה שאני רואה את הפלט לחלקיק שניה, ואז הוא נעלם. מה יכולה להית הבעייה? אחרי שאני מקמפל את הקטע גם מופיע מסך מוזר שכתוב בו d:\c++\dev-c++\untitled1.c: In function `main': d:\c++\dev-c++\untitled1.c:3: warning: return type of `main' is not `int' תודה מראש, גיא

D a n y K

New member
תשנה את

השורה
void main()​
בשורה
int main()​
ובסוף ה main תוסיף:
return 0;​

Moridin

New member
תוסיף בסוף התוכנית

system("PAUSE"); לפני ה-{ בסוף. אם תעשה file->new project, תראה שזה מוסיף את השורה הזאת אוטומטית.

Guy24Gold

New member
עובד../images/Emo127.gif../images/Emo51.gif

אבל ה"פרס אני קי" חייב להופיע?

yar1v

New member
אתה יכול להוסיף איזו לולאה

שתימשך כמה שניות. אני חושב שיש פונקצית WAIT או משו. תחפש.. :~ )

vinney

Well-known member
זה לא אותו דבר

getch מחכה לקלט ואם כבר, אז kbhit הרבה יותר עדיף

vinney

Well-known member
הקוד של הPAUSE זה שלוש שורות

printf("Press any key to continue..."); while(!kbhit()); getch();​
על השורה הראשונה והשלישית אתה יכול לוותר בקוד שלך.

Guy24Gold

New member
איך אני עושה הפסקה ב c++?

התחלי ללמוד מאתר אחד, אבל עכשיו מצאתי מקום הרבה יותר טוב. אבל רק C++. איך עוצרים בC++ את התוכנה?

erezsh

New member
הבעיה היא לא בתוכנית שלך

התוכנית שלך עושה את מה שהיא אמורה לעשות - לכתוב משהו על המסך ואז לצאת. מכיוון שאתה מריץ אותה דרך ה-IDE שלך, הוא פותח חלון, מריץ אותה, וכשהיא יוצאת, מיד סוגר את החלון. לכן, החלון נפתח, התוכנה כותבת, יוצאת, והחלון נסגר. אפשרות אחת לפתרון היא לעכב את יציאת התוכנית, או ע"י Pause, או getch או 1001 דרכים אחרות. אפשרות שנייה היא להריץ את התוכנה מחלון console פתוח - כך הוא לא ייסגר כשהתוכנית תסתיים. יש גם IDEs שמעכבים את סגירת החלון בעצמם (VC עושה זאת).

למעלה