שלום לכולם

q kamber

New member
שלום לכולם

קפצתי לביקור מפורום דייג עם שאלה-יש לי שטרות של-10 שקל 5 שקל חצי לירה ולירה -שווים משהו ?בנוסף מאות מבעות של שקלים ישנים לירות וכל אלה מלפני עשרות שנים שווים משהו?

ברוך הבא ../images/Emo94.gif

טוב זה הכי קרוב שיש למלפפון בסימנים. בטח כולם נמצאים בתערוכה אז אני מנצל הזדמנות פז זו לענות. מה גם שיש קשר חזק ביני לבין הפורום שלך. קודם כל תלוי איזה שטרות בדיוק יש לך. יש שני שטרות שונים של שקל ושל 5 שקלים וחמישה שטרות שונים של לירה. אז קודם כל תבדוק את השנה שלהם. דבר לא פחות חשוב הוא מצב השטרות. יש הבדל של עשרות אחוזים בין שטר משומש לשטר חדש. הדבר הכי טוב הוא שתסרוק את השטרות וננסה לתת לך הערכה. ורק שיהיה לך מושג, שטר של 5 לירות משנת 1948 במצב חדש לחלוטין יכול להיות שווה כמה מאות של שקלים ואילו שטר של 5 לירות משנת 1976 במצב טוב יכול להיות שווה 5 שקלים (וגם זה בהגזמה). אז שוב ברוך הבא ואולי תשאר כי בטוח מישהו כאן אוסף דגים

שכחתי

לגבי המטבעות, אם הם אינם מתקופת המנדט, אז רוב הסיכויים שהם מהסוג הנפוץ ביותר שנמכר בעשרה שקלים לק"ג מטבעות.

® רן

New member
במטבעות מנדט...

בתקופת המנדט ההילך החוקי בארץ היה הלירה המנדטורית, שהונפקה ע"י הבריטים והיתה שוות ערך ללירה שטרלינג. הלירה היתה מחולקת ל 1000 מיל והיו מטבעות של 50,20,10,5,2,1 ו- 100 מיל. ראה כאן: http://user.dtcc.edu/~berlin/palestin/palestin.htm

q kamber

New member
אחרי מיון יסודי מצאתי גם

מיילים !!!!אחד משנת 1944 ואחד מכוסה במן ציפוי ירוק(כנראה התחמצן) איך אני מנקה אותו????

q kamber

New member
טוב המלוכלך הוא משנת 1937

אפשר לראות גם עם הליכלוך!!!!שוים משהו?

q kamber

New member
שוב אני שואל

איך אני מנקה את החומר הירוק מהמטבעות!!! ! ! ! ! ! ! 1! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

q kamber

New member
הקפצה

ה ק פ צ ה ה ק פ צ ה ה ק פ צ ה הקפצה הקפצה ק פ צ ה ה ק פ צ ה ה ק פ צ ה הקפצה הקפצה

למעלה