שלום לכולם

טרפלס

New member
שלום לכולם

השאלה העקרית המטרידה אותי היא איך מסתדרים עם לימודים בשפה שאינה שפת אם: האנגלית שלי לא רעה בסה"כ ( אני קוראת טקסטים אקדמיים , מסוגלת לצפות בסרט בלי תרגום וכו) אבל יכולת הביטוי שלי בכתב לא מזהירה-. האם גם עליכם זה איים, האם זה באמת מכשול כ"כ גדול כפי שנדמה לי? ( יכולת האיות שלי בקרשים..) שאלה שניה: האם אתם מכירים מסלולי פסיכולוגיה קלינית לתואר שני בחו"ל ( במסלול דובר אנגלית.) ארה"ב, קנדה, בריטניה או אוסטרליה- על כולן אשמח לקבל פרטים. בעיקר לגבי תנאי קבלה. האם ניתן להרשם בפנקס הפסיכולוגים ע"ב תואר כזה מחו"ל- יכול להיות שלא יכירו בו בארץ.? תודה רבה לכל העונים, חג שמח

Big Air

New member
תשובות

1.אחרי קצת זמן מסתדרים. כמה שיותר תתרגלי, אפילו לפני המעבר- קריאה באנגלית, צפייה ללא תרגום ועוד, כך הבעיית השפה תיפתר במהרה. 2. תחפשי בגוגל או כל דבר אחר. הרבה אנשים שואלים את השאלות האלה בפורום, והאמת שצריך פשוט לחפש... 3. הכרה בארץ- אני מתאר לעצמי שלמוסד להשכלה גבוהה (אני לא בטוח שדווקא המוסד הזה) יש רשימה של מוסדות ותארים שמכירים בארץ. אני חושב שאפשר לקבל גם אינפורמציה דרך האוניברסיטה שאת לומדת. שווה בדיקה...

noa0912

New member
שלום!

עם האנגלית, מסתדרים. כדאי לקרוא עיתונים, ספרות מקצועית ולתרגל כמה שרק אפשר לפני הנסיעה. כדאי לרכוש מילון דרך האינטרנט ובכל פעם שאת נתקלת במלה שאינך יודעת לחפש את תרגומה לעברית ואת פירושה באנגלית. האנגלית רק משתפרת עם הזמן והאוניברסיטאות השונות מציעות עזרה בכתיבת עבודות (כאן בקנדה יש בכל אוניברסיטה WRITING CENTRE שעמם את קובעת פגישה והם עושים הגהה ויושבים אתך ועוברים על הטעויות שלך על מנת שתשתפרי בהמשך). בקיצור, זה אפשרי! אם את מעוניינת באוניברסיטאות בקנדה, לכי לקישורים שבפורום קנדה, זה אחלה מקום להתחיל בו במחקרך על האוניברסיטאות השונות. יש לודא (מארגון הפסיכולוגים- או משהו בסגנון ?) שהאוניברסיטה בה את מעוניינת אכן מוכרת בארץ. לא נראה לי שתהייה בעייה. בהצלחה, נועה אם את מעוניינת בעוד אינפורמציה על קנדה, אל תהססי לשאול.

למעלה