שלום לכולם!!

Shani Eliave1

New member
שלום לכולם!!

אני חדשה פה ויש לי בעיה.. אני לא ממש יודעת אם אני יכולה לקרוא לזה נדודי שינה אבל בזמן האחרון השינה שלי לא כ"כ טובה.. כל שעה מדויקת על השעון אני מתעוררת ואח"כ קשה לי להירדם שוב, ועד שאני נרדמת שוב פעם אני מתעוררת!!! ולפעמים אני מתעוררת ואני מרגישה כאילו לא ישנתי בכלל וכל היום אני עייפה וקשה לי לתפקד.. חשבתי שזה בגלל שאני לא מספיק פעילה, אבל אני עושה הליכות וריצות כל יום ואני ממש מתעייפת.. למישהו זה קרה פעם? יש למישהו רעיון אולי למה זה קורה ואיך אפשר לפתור את זה? בתודה מראש, שני

דנטל

New member
ברוכה הבאה

כן, זה נדודי שינה. קוראים לזה יקיצות. בעקרון, שעה מספיקה בשביל שתשלימי מחזור שינה, אבל גם בין מחזור למחזור, לא אמורות להיות יקיצות. בטח לא יקיצות שקשה לחזור לישון אחריהן. בטוח שלא יקיצות שמקשות על התפקוד במהלך היום. כמה זה "בזמן האחרון"? כבר כמה זמן את סובלת מזה?

Shani Eliave1

New member
וממש קשה לי עם זה..

במיוחד בבקרים שאני מתעוררת ואני מרגישה כאילו לא ישנתי בכלל.. ממש קשה לי להתרכז בבית-ספר ולהקשיב בשיעור, אני לא מרוכזת.

דנטל

New member
זכור לך אם קרה משהו לפני חודשיים?

החלפת מקום עבודה? החלפת מיטה? עברה דירה? משהו במערכת היחסים? משהו במשפחה?

Shani Eliave1

New member
אני וחבר שלי נפרדנו

אחרי 3 שנים.. אבל אני דיי התגברתי על זה ואיכשהו כבר לא ממש חושבת על זה. יכל להיות שזה בגלל זה?

דנטל

New member
נדודי שינה הם סימפטום

כלומר, משהו גורם להם. בשביל לפתור נדודי שינה, צריך ללמוד מה הגורם להם. בהמון מקרים הסיבה היא נפשית. במקרים כמו שלך, שהנדודים הם רק מהתקופה האחרונה, זה יותר קל למצוא את הגורם. הייתם גרים ביחד? הייתם ישנים ביחד? נגיד שבאמת התגברת עליו (למרות שמה שנראה לך כמו התגברות, בשביל הנפש שלך זה לא בהכרח), אולי את עוד לא רגילה להיות לבד כשאת מנסה להרדם. כשהולכים לישון עם מישהו יש בזה איזו תחושת ביטחון, אולי תחושת משפחתיות, תחושה מחממת, שבלעדיה זה יותר קשה להגיע למצב הרגוע שדורשת שינה איכותית.

למעלה