שלום לכולם

שלום לכולם

שלום לכם , יש לי ילד בן 8.5 שאובחן לפני שלוש שנים כהיפראקטיבי (ADHD) הוא היה חסר שקט והיה לו קשה ללמוד,הוא משתולל הרבה מאוד וקשה לו לשבת כמה רגעים בשקט, ביינתים הוא עבר מביה"ס רגיל לביה"ס לחינוך מיוחד שנמצא בקיבוץ ליד הבית שם מטפלים בעיקר בילדים עם הפרעות לימודיות והתנהגויות שונות , הביה"ס מעולה והוא לומד עם עוד 7 ילדים בכיתה עם מחנכת וסייעת וברוב השיעורים גם עם בת שירות לאומי. לפני כמה שבועות מישהו ראה אותו ואמר לי שלפי ההתנהגות שלו נראה לו שיש לו טוראט ואני לא שמעתי מעולם את המילה הזאת אז התחלתי לחקור ולקרוא באינטרנט וכמובן גם פה , אבל למרות זאת עדיין לא הצלחתי להכנס לעומק הדברים, את רוב הסימנים יש לו לדוגמא: טיקים מטוריים וקוליים , הוא מרבה לקלל אבל לא קללות גסות (יותר כמו-בולבול טוסיק תחת וקקי) הוא חוזר על המילים האלו בלי סוף, הוא מריח דברים כולל אוכל לסוגיו, ויש לו התנהגויות שחוזרות על עצמן כל פעם לפרקים של כמה חודשים כמו :זמזומים,כפיים,קלקים בידיים בצורה חזקה,ועכשיו זה תיפוף בלתי פוסק על כל חפץ שנקרה בדרכו, התפרצויות זעם וכו'... אבל היום היה השיא כשהוא סוף סוף סיפר לי שהוא לא מסוגל להשתלט על עצמו והוא רוצה להפסיק עם המנהגים האלה אבל לא מצליח והוא גם אמר שיש לו פחד גדול מאוד מחרקים הוא אמר שהוא חושב שהוא רואה אותם בכל מקום אפילו איפה שאין וקשה לו לישון בלילה כי הוא חושב על זה ובכיתה הוא לא מצליח להתרכז כי הוא כל הזמן צריך לבדוק אם הם באים אליו , אני התרשמתי שהוא בחרדה גדולה ועל זה אין איזכור בתופעות המאפיינות את התסמונת למרות שכתוב באתר של אסטי מחשבות כפייתיות ואולי לזה הכוונה, אני מצטערת על אורך הסיפור אבל הייתי רוצה שתראו את כל התמונה ותעזרו לי גם להבין מהי משמעות המחלה ומה זה אומר לחיות עם זה ומהם הטיפולים הקיימים, אודה לכם מאוד על תגובות מהירות כי אחרי ההתוודות שלו היום הילד נראה לי בחרדה ובמצוקה גדולה מאוד וממש אין לי מושג מה לעשות. בברכת שנה טובה ותודה.

בוקר טוב ../images/Emo13.gif

קודם כל ברוכה הבאה ל
שלנו .. שמי גיל בן 36 עם טוראט לפי מה שאת מתארת זה אכן נשמע כסימנים של טוראט אבל אני כמובן לא רופא ולא יכול לתת לך הבחנה
אני ממליץ לך לפנות במסר לבת שבע (הכינוי שלה הוא שביק) יושבת ראש עמותת א.ס.ת.י (אירגון הטוראט הארצי), היא האדם הנכון לעזור לך וליעץ לך לאן לפנות והיכן לבצע את כל האיבחונים המתאימים מקווה לראות אותך פה כמה שיותר
יהיה בסדר .. את בחברה טובה עכשיו ...

../images/Emo24.gifבוקר טוב לך../images/Emo140.gif

אני אמא של שי עם טוראט כמו שגיל אמר לך תפני לשביק היא כבר תואמר לך מה לעשות .בורכה הבאה

שלום לך המתלבטת וברוכה הבאה אלינו

הגעת למקום הנכון ועל זה אני מברכת אותך ... בעצם, עשית צעד ראשון בהבנה ובהתחלת התמודדות עם התסמונת "שלנו" - אם יותר לי להגיד ... אבל אנחנו, הורים לילדים ואנשים שלוקים בעצמם בתסמונת טוראט, באמת מרגישים ככה - היא "שלנו", למרות שהיינו בוודאי מעדיפים לחיות בלעדיה ... אבל משום ש"החליטו בשבילינו",אין ברירה - מתמודדים עם זה . אני בטוחה שרבים וחכמים מבין משתתפי הפורום הזה ישמחו לענות לך ולהתחלק איתך בידע וניסיון אישי, אני רק אוסיף את הדעתי הבלתי מקצועית - אני אמא לילד חמוד בן ה-14 שאובחן בגיל 7 כלוקה בטוראט, שלפי הסימנים שאת מתארת זה באמת נראה טוראט, ואגב - חרדות ופחדים דווקא כן ידועים כמתלווים לתסמונת, בדרך כלל משייכים אותם ל-OCD - הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית,שמתבטאת במחשבות טורדניות וטקסים חוזרים למיניהם. עד כמה שאני מבינה, החרדה שייכת למחשבות טורדניות, ואגב - פחד מחרקים ידוע ומוכר אצל ילדי טוראט, גם בני בהיותו בסביבות גיל 9 דמיין שהוא רואה חרקים ופחד מזה ... כצעד ראשון והכרחי - צריך לפנות לרופא נירולוג או פסיכיאטר (אצל בת שבע גרנית היקרה שלנו - יושבת ראש של ארגון סינדרום טוראט בישראל, שכותבת פה בשם שביק, תוכלי לקבל מידע לגבי רופאים) ולבדוק דרכי טיפול בתסמינים אם יש צורך בכך - ואת זה תחליטו ביחד אם הרופא. מה שרציתי להגיד לסיכום - את לא לבד !יש פה אנשים נפלאים,ותוכלי לקבל מהם גם מידע וגם כתף ותמיכה... שתהיה לך ולבניך שנה טובה ומוצלחת !

בת שבע היקרה, שלום לך ומה שלומך ?

אני מאוד עסוקה בעבודה ... אבל מקווה להפגש בקרוב מאוד איתך ועם כל החברים היקרים - התגעגתי !... אגב, דיברתי עם אמא מטבריה - נדבר על זה ביום שהי, O.K. . באהבה,

היי אילנה מה שלומך,שנה טובה לך../images/Emo74.gif

גם אני התגעגתי ... נפגש בקרוב , במפגש בחול המועד ?

ברוכה הבאה אמא יקרה.

גם לפי דעתי לפי הסימנים שאת מסבירה על הילד זה ממש ניראה כמו טוראט . אבל כמובן שצריך לאבחן את הילד, תוכלי לשאול כאן איזה רופאים מומלצים לילדים. אני מכירה על שניידר וכאלו. אבל תלוי היכן אתם גרים . בכל אופן ניתן ליצור קשר עם ד"ר מיקי אברמוביץ וכמו כן בקשר לאבחון תרופות או רופאים אצל יו"ר בעמותה גברת בת שבע גרנית בטלפון:09-7408478 בהצלחה ותעדכני אותנו מה קורה. אגב נעים מאוד אני אלין בת 27 . גם יש לי טוראט וגם כן קצת ocd טיקים התחילו קלים מאוד בגיל 6, אובחנתי בגיל 9 . כבר 21 שנים עם "זה". מיתמוודת יפה כל פעם מחליפה תרופות אחרות כי עדין לא מצאו את התרופה שמתאימה לי. כבדרך אגב אני משדרת בבלוג טיוי כאן בתפוז על הטוראט תוכלי גם לראות וכמו כן לשמוע אותי, רק תהיי מוכנה לכך שהטיקים שלי הם קשים חזקים ומורכבים. לחדר שלי קוראים "אלין של הים27". אז יום נעים והמון בהצלחה

שביק

New member
אמא יקרה ברוכה הבאה. על-פי

הסימנים אותם תיארת ניראה כאילו אכן מדובר בטוראט כולל החרדות. אני רוצה לציין שזוהי אינה דיאגנוזה, מאחר ואינני רופאה, ולא ראיתי את ילדך. רצוי שרופא ניאורולוג לילדים יאבחן את הילד ויאמר היא קביעתו ולפי-כך לתת טיפול מתאים. את מוזמנת לשוחח איתי טלפונית ולקבל המלצות על מרכזי האיבחון המתאימים. הטל: 09-7408478 שמי בת-שבע גרניט, יו"ר עמותת א.ס.ט.י בארץ. אפשר היום עד הצהריים או מחר בשעות היום והערב. בהצלחה

mazy

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

שלום לך מתלבטת יקרה. קודם כל ברוכה הבאה בצל קורתנו. אכן הגעת לבית חם ותומך. אני מזי, בני בן 12+ לוקה בטוראט, אובחן לפני כשנתיים. לפי מה שאת מתארת, זה נשמע כמו תסמונת טוראט, אבל את התשובה הודאית יוכל לספק לך רופא בלבד (אצלנו למשל אני אבחנתי את הטוראט עוד לפני שקיבלנו לכך אישור רשמי ממגוון הרופאים שביקרנו אצלם). חשוב מאד לטפל בעניין לא מתוך לחץ, לגשת לרופא ולקבל אבחנה, זה מאד חשוב, גם עבורכם, כדי שלא תהיו מבולבלים, וגם כדי שהילד יטופל בהתאם. בכל מקרה, מאחלת לכם הצלחה, ואנחנו כאן בשבילך!
מזי.

שלום לך מתלבטת יקרה../images/Emo24.gif

שמי אלונה ואני אמא של גיא לוקה בטוראט המאובחן כשנתיים בערך. עברתי את אותה הדרך שאת מתארת, הוא גילה סימנים של ADHD מאז גן חובה ולמרות כל הנסיונות שלנו להבין מה יש לילד הוא אובחן רק בכיתה ג'. מיותר מלהזכיר כמה חסרי אונים הרגשנו שאף אחד לא אמר לנו מה יש לילד. הוא קיבל רבע כדור ריטאלין וזה גרם לו לעויתות קשות. מאוחר יותר הבנו שזה גרם לטיקים לצאת. יותר מחצי שנה גיא עבר חוויה קשה בבית הספר שהשפיעה עליו מאוד קשה. התפרצו לו הטיקים שהיו מאוד קלים, אבל בעיקר האובססיות חגגו. הילד רחץ ידיים ללא הפסקה, לא היה מוכן לגעת במתגי חשמל, ידיות של דלתות, והיה מאוד אומלל. גם אצלינו התחילו הפחדים, התפרצויות הקשות, וכבר כמה חודשים הוא מתופף גם על כל דבר אפשרי, עד כדי כך שהוא מתופף על הגוף בצורה מדהימה. לאחר שהוא אתחיל לדבר על אובדנות הוא התחיל לקבל טיפול תרופתי ונאמר לנו שהאוסבביות קשות והטיקים קלים. הוא מקבל פריזמה שזה ממשפחת הפרוזק וכבר לאחר שבועיים הרגשנו וראינו את השינוי המשמעותי. נכון להיום, יש לו מעט אובססיות, שלא מפריעות לו כל כך, ההתפרצויות פחתו משמעותית, והפחדים נעלמו כמעט קליל. הוא לא מפסיק לתופף אבל איין ספק שהוא סובל פחות ומאושר יותר. אני מצטרפת להמלצות של כל הכותבים לפני, יש לגשת לאיבחון של רופא. מאחלת לך בהצלחה ושתדעי ימים שקטים ורגועים יותר. אכן הגעת למקום הנכון, כולם פה משפחה אחת גדולה ואוהבת. אלונה.

השגיא

New member
מתלבטת- חשוב מאוד!!

לא ללכת לכל נוירולוג, כי ישנם כאלו שלא מכירים מספיק את הטוראט ויכולים לעשות יותר נזק מתועלת. כדאי מאוד לשוחח עם שביק (בת שבע גרניט- יו"ר העמותה) שתפנה אותך לאנשים המתאימים... בהצלחה ואל תתיאשי, עם הידיעה והאיבחון הנכון, יש מה לעשות ואפשר לטפל בחלק מהתופעות ובעיקר בחרדות. גלית

הלנה

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום

אני אמא לילד בן 12, שאובחן לפני שנה כלוקה בטוראט. אין לי כבר מה להוסיף, מחזקת את דברי כולם. אבחון נכון וקבלה של הילד הוא הבסיס להצלחה. בהתחלה די קשה לקבל...אבל אחרכך לומדים להתמודד. בסך הכל הילדים שלנו מאד מיוחדים וזה בהחלט מאפיין אותם ואני בטוחה שגם הילד שלך הוא ילד מיוחד. בהצלחה

תודה רבה לכולכם!!!

אתם מאוד מחזקים! וכבר התחלתי לפעול בעניין דיברתי בשבוע שעבר עם מישהי מארגון א.ס.ט.י. לא בת שבע כי היא הייתה באיזור חיוג 03 אבל היא הייתה מאוד נחמדה והציעה לי לבדוק אותו בשניידר בפתח תקווה אצל פרופ' אלן אז התקשרתי לשם וביקשו הפניה מרופא מטפל הלכתי בשעות הצהריים לרופא וניסיתי להתייעץ ולהסביר לו מה אני מבקשת אבל זה היה כמו לדבר לקיר מכיוון שהוא לא הבין חצי מילה ממה שאמרתי הוא מעולם לא שמע על התסמונת , לא למד עליה ואני נתתי לו מידע ואתרי אינטרנט שייכנס ויחכים! פשוט בושה לדעתי בסוף עד שהצלחנו יחד לרשום הפניה הוא לא מצא את האבחנה במחשב ושאל אותי אם כדאי שהוא ירשום שהאבחנה היא ADHD ואמרתי לו שזה לא מדוייק ואולי יחפש OCD וגם את המונח הזה הוא לא הבין ושאל מה משמעות הקיצור... בקיצור חלמאות לשמה אבל לא נורא העיקר שהצלחתי להשיג את ההפניה טוב אני באמת מקווה שנשמור על קשר חם ומהיום רואה בפורום זה

שלום, שמי שקד...

ואני בת 15 וחצי עם טוראט מגיל 4, אובחנתי בגיל 6, באמת נשמע שלבנך יש טוראט... הכי חשוב זה לעזור לו ולהיות רגועים על מנת שגם הוא יהיה יותר רגוע...שיהיה לכם המון בהצלחה וגם לילד בביה"ס המון הצלחה, שהטוראט לא ייתגבר עליו- שהוא יתגבר על הטוראט!! זה ממש חשוב... המון
, שקד

למעלה