שלום לכולם

רן333

New member
על הצורך באסטרטגיה אינני חולק,

אבל אני חושש מאוד מהטלת מגבלות דרקוניות בצורה עיוורת. זה כל מה שניסיתי להסביר. אני חושש גם מהיכולת (המוגבלת, לדעתי) של הרשויות הממונות לקבוע "מי יגדל", ו"מה יגדל" (בין היתר בשל חוסר היכרות מספקת עם המינים הרלוונטיים), ומהעדפת התשובות "אף אחד" ו"שום דבר", מטעמים של נוחות. (קל יותר לאכוף מגבלות גורפות, וכך גם לא צריך לשבור את הראש בזיהוי של מינים שונים שאינם ילידי הארץ.) אגב, האם ביום העיון שעליו סיפרת עלה בכלל נושא התועלת שעשויה לצמוח מגידול זוחלים בשבי? (אתה מסכים איתי שיש תועלת כזו, נכון?)

יום העיון הציף את הנושא

אולם לא עסק פרטנית במין סוג או אפילו סדרה כזו או אחרת. אחת הבעיות בארץ ועל כך אינני חולק היא שהאנשים האמורים להיות אמונים על קבלת החלטות כאלו ואחרות, פעמים רבות אינם מקצועיים דיים. זוהי בהחלט בעייה, כי הרי אי אפשר לומר על ישראל שהיא נטולת מומחים. יש כאן כמה וכמה גדולים בתחומים, חלקם אף בעלי שם עולמי. מה שנשאר הוא לפתח אסטרטגיה אמיתית לפעולה ולגייס לכך את מרבית האנשים הבאים במגע עם בע"ח כאלו או אחרים. "תושבי" הפורום הזה עונים על הקריטריון ולכן אני מציף את הנושא כ"כ בנחרצות. הנושא חשוב ואני מקווה ש"בשעת קריאה" יתייצבו מה שיותר מגדלים. אגב, הנה ההזמנה שפורסמה באתר "השטחים הפתוחים". בתפוז היא פורסמה (לא זכור לי ע"י מי) בפורום ציפורים וש.טבע. יתכן שגם כאן???

sionguy

New member
צב אדום אוזן- מין פולש

תשובה קטנה: זהו מין פולש שאיננו יליד הארץ. אסור לשחררו בטבע מחשש ידחוק מינים מקומיים ויגרום להכחדתם כפי שקרה במדינות אחרות. אגב, זו תופעה ידועה גם במינים אחרים ממחלקות אחרות. גיא.

משהו פה לא ברור לי

מצד אחד אסור לגדל אותו בבית ומצד שני אסור לשחררו בטבע, אז מה עושים איתו???

o r i 6 6 6

New member
אתם יכולים לא להסכים איתו

כמה שאתם רק רוצים אבל משהו אחד בטוח-הוא גורר את הפורום לדיונים הכי מעניינים כאן כפיים לעיט!

למעלה