שלום לכולם...

ASPuppy

New member
שלום לכולם...

האם אתם מכירים במקרה איזה שהו אתר שמשמש כאינציקלופדיה לזוחלים (רצוי בעברית)
משהו כמו אינדקס זוחלים ישראליץ תודה רבה.

ASPuppy

New member
ד"א, נכנסתי לאתר של יונתן

אבל יש שם רק תמונות, ידוע לכם אתר שיש בו גם מידע על כל נחש
(סליחה על ההקפצה).

ASPuppy

New member
ואם אני כבר מציק לכם, יש עוד שאלה

מה המחירים הממוצעים של נחשים
אני יודע שישנם הרבה סוגי נחשים, אבל בין כמה לכמה הם נעים (לא כולל נחשים ארסיים)... כמו-כן, על מנת לצמצם את הטווח עוד יותר, אני מדבר רק על נחשים שניתן למצוא בארץ (נחשים המתקיימים בארץ באופן חופשי). ושוב תודה רבה.

Nailicq

New member
0 שקלים חדשים

"אני מדבר רק על נחשים שניתן למצוא בארץ " מכירה, אחזקה, רכישה של נחשי א"י היא עבירה על החוק שדינה קנס ו/או מאסר. כל חיות ארץ ישראל מלבד פרוקי רגליים מוגנות בחוק.

ASPuppy

New member
../images/Emo2.gifאבל יש נחשים ארצישראליים

שמוחזקים בשבי, לא
כמו למשל אצל מדריכים שמסבירים עליהם.... לא ניתן לרכוש נחשים ארצישראליים בכלל
וסליחה על הבורות, אבל מה זה פרוקי רגליים...

BabaGee

New member
זוחלים ארצישראלים בשבי.....

קיימים נחשים ישראלי שמוחזקים בשבי על ידי מדריכים וגני חיות. גם את תוכל להגיש בקשה מסודרת לרשות שמורות הטבע כדי לקבל היתר להחזיק זוחל ארצישראלי כשתהיה מדריך או גן חיות. לא ניתן לרכוש נחשים ארצישראלים בצורה חוקית בשום מקום בארץ .(לצערנו קיים גם שוק של מסחר בלתי חוקי בהם !!) פרוקי רגליים הם : עכבישים, עקרבים,גמלי שלמה וכדומה. אם אתה מאוד רוצה לגדל נחש כדאי שתשקיע בין 150 ל200 ש"ח ותקנה לך איזה כרכן תירס או קינג חמוד (נחשים יחסית קלים ונוחים לגידול) תוצרת חוץ או ילידי שבי ממגדל ישראלי ותשאיר את הזוחלים הארצישראלים לזחול חופשי בארץ ישראל. תודה

ASPuppy

New member
הסיפור שלי...

אני מתעניין בכל זה בשביל בן דוד שלי, הוא מעוניין להדריך על זוחלים ובעלי חיים בבתי ספר, גני ילדים ומתנ"סים. ידוע לכם איך ניתן לעשות את זה בצורה חוקית

כן.

אבל לא על זוחלי ארץ ישראל תוך כדי שימוש בדוגמאות חיות או משומרות. אלה רק דרך צילומים (גם שקופיות). כמו שכבר נאמר לך, כל זוחלי ישראל מוגנים על פי חוק ואחזקה שלהם ללא היתר בכתב מרשות שמורות הטבע זו עבירה על החוק. הוא מוזמן להדריך על בעלי חיים שיובאו לארץ ממדינות אחרות ונמכרים בארץ כחיות מחמד במקומות שונים. חשוב לזכור שגם על בעלי חיים שיובאו כחוק לארץ יש חובה להגיש בקשה להיתר כשמספר בעלי החיים שמוגדרים כחיות (כל מיני הזוחלים שקיימים בשוק) עולה על 4. לבן הדוד שלך יש רקע בבעלי או בהדרכה? (רצוי בשניהם...)

ASPuppy

New member
באמת../images/Emo35.gif

אסור להחזיק יותר מ- 4 נחשים
למה
בכל מקרה, הוא עסק בהדרכה עם בעלי חיים בעבר (הוא עבד אצל מישהו) ועכשיו בא לו לפתוח עסק כזה בעצמו. ועכשיו משהו קטן בשבילי, איפה ניתן להשיג טרנטולה, כמה זה עולה, ואיך מטפלים בהם
תודה רבה.

אתה מוזמן גם לפ. חינוך ובעלי חיים.

אני בטוח שיש לנו הרבה על מה לדבר בעניני זוחלים והדרכות. בהצלחה!

המספר 4 נקבע לצרכי פיקוח

זה לא אסור לגדל יותר מ4 חיות בר אבל מעל 4 צריך לקבל היתר. בדרך כלל בחנויות שמוכרות זוחלים יש גם טרנטולות. ובנוגע לטיפול אני מציע לך להיכנס לקומונת חרקים שם תוכל לקבל מידע נוסף. כי הפורום הזה עוסק בזוחלים ולא בפרוקי רגליים...

naja

New member
זה ממש לא חדש.

אולי זה חדש לך, אבל זה החוק. כל מי שמגדל מעל 4 חיות שמוגדרות חיות בר(ז"א לא חיות מחמד כגון כלבים ואוגרים, או חיות משק כגון כבשים וסוסים) חייב לקבל היתר החזקה עבורם מהרט"ג. זה מתייחס לחיות ארצישראליות וחיות שמקורן בחו"ל.

אילון פ

New member
חדש לי, ברור...

אתה מוכן אולי להסביר איך מקבלים את האישור? זה כרוך בתשלום? מה הקריטריונים? אחרי הכל יש לי תוכניות...

naja

New member
לא מסובך.

כנס לאתר של רשות ותוריד את הטופס המתאים. תמלא את השמות ותשלח. אם יש לך בע"ח שמותר לגדל,הם ישלחו לך שובר תשלום לתשלום בדואר ולאחר שתשלם 218 ש"ח הם ישלחו לך את ההיתר בדואר. הקריטריונים-כל חית בר שמותרת לגידול.

T0M3R

New member
לא הבנתי....

כעיקרון כל חיה חוץ מחיות משק כלבים וחתולים היא חיית בר, נגיד ויש לי יותר מ4 נחשים אז אני עובר על החוק?

T0M3R

New member
מוזר מאוד... די מצחיק למען האמת...

אז אני צריך לבקש היתר מהרשות?

למעלה