שלום לכולם!

Druyanizem

New member
שלום לכולם!

חשבתי שאולי אתם תדעו... מצאתי את הדבר הזה אצלי בבית, בין הדברים הישנים של סבא שלי... רציתי לדעת אולי מישהו מכם יוכל לומר לי מה אומרים הסמלים האלה (אמא שלי אומרת שזה משהו ליטאי, או מהאזור לפחות...). וגם מאחורה מוטבע סמל עגול ורשום solid copper. תודה מראש!

נימבו

New member
ה- Solid Copper אומר בסך הכל שזה

עשוי מנחושת, לגבי התמונה אינני יודע אם כי זה נראה שהליטאים התכוננו לתכנית אוגנדה, החיצים , המגן, מי יודע

broadaxe

New member
ליטאי? חחח... (מתהפכים בקברם)

קודם כל, היקש לוגי: מה הסיכוי שתהיה חותמת באנגלית על חפץ שיוצר (כביכול) בליטא? זה אפילו לא מאיזור קרוב, אלא מעבר לאוקיאנוס האטלנטי... זהו תג, בסגנון תג-צופיות שמאד מקובל להעניק בצפון אמריקה על כל מיני הישגים צופיים. אבל אין לו קשר לצופים אלא, כנראה, לאחת מהאגודות הרבות של הילידים-האינדיאנים, שקמו בפרץ של לאומנות במחצית הראשונה של המאה ה-20. צורתו הכללית של התג היא כשל ראש-חץ מאבן, צפון אמריקני, החומר, נחושת אדומה, היה המתכת הכמעט יחידה שמעט שבטי אינדיאנים ידעו לעבד (וקצת זהב). החיצים הקשרם ברור והציפור בעיצוב אינדיאני-צפוני מובהק, למעשה "ציפור הרעם" שתופסת מקום מרכזי במיתולוגיה של חלק מהקבוצות. אספני היסטוריה מקומית בארה"ב ידעו מה זה בדיוק.

Druyanizem

New member
תודה רבה לך :)

חשבתי שזה אירופאי בגלל הנשר (שנראה כמו הנשר של גרמניה הנאצית). אבל ההסבר שלך יותר הגיוני. יש לך אולי פורום נחמד לתת לי שבו יוכלו לתת לי תשובה לגבי מה זה בדיוק? והגודל שלו הוא בערך 4 ס"מ לאורך ו 2 ס"מ לרוחב.

elcool

New member
אם זה נשר אירופאי

אז בטוח הכנפיים שלו יהיו פרוסות לצדדים ולא מקופלות. בנוסף לכך, הוא בטח היה יותר מדוייק ומוטבע יותר טוב. נשרים של שבטים וממסורות עתיקות הם דרך כלל כאלו פשטניים בעלי קווים ישרים ופשוטים.

למעלה