שלום לכולם

tookmy

New member
שלום לכולם

לא כל כך יודעת איך לפתוח... לאחר מספר שנים בהן עבדתי מעט או בעבודה קלה שהיתה סוג של "מנוחה", החלתי לפני כשנה להיכנס יותר ברצינות לעבודה, וכזו שגם תעניין אותי ותהלום את כישוריי. מפה לשם, יצא שבמקום בו עבדתי כ4-5 שעות שבועיות, מקום שמאד אהבתי, צמחו להן לפתע עוד שעות, עוד תעסוקה ועוד שכר, וכל זה כשהייתי במהלך חיפושים. יצא שבמשך השנה האחרונה, בה אני במקום העבודה הזה בצורה מורחבת יותר, הגדלתי ראש מאד, צמחו לי תחומי אחריות נוספים, ובקרוב יגדלו בעוד קצת השעות והאחריות. אמנם זה לא משרה מלאה, אלא עבודה אינטנסיבית של כשלושה-ארבעה ימים בשבוע, אך לי זה מתאים ככה. כל הזמן אמרתי לעצמי ולאחרים כמה אני מרוצה שזה קרה וכמה אני נהנית בעבודה, מלבד העובדה שעליי לנסוע כשעה לכל כיוון (לשמחתי אין כמעט פקקים בדרך). אבל בימים האחרונים ומאחר ואני כרגע בחופשה או לפחות בהילוך איטי עד ספטמבר התחלתי לחשוב שוב על הנושא: אחת, אני שונאת נסיעות, וזה ברור כבר מזמן. שתים, לא הרבה אחרי תחילת התפקיד, אולי חודש, או פחות, התחילו לי בעיות בריאות. כל הזמן ייחסתי אותן בין השאר למשבר רגשי שעבר עליי באותה תקופה שהיה קשור למערכת יחסים, לא קישרתי לעניין העבודה. בימים האחרונים אני מתחילה לחשוב: אני טיפוס די תחרותי ודורשת מעצמי המון, מושלמות, אפשר להגיד. לכן גם לעבוד יותר מארבעה ימים בשבוע זה הרבה מעבר לכוחותיי (וגם, יש דברים שחשוב לי להשקיע בהם זמן מלבד עבודה, כאמנית). בשנים שעבדתי מעט ולאט יכולתי להקשיב לגוף, לאכול בקביעות. פתאום מצאתי את עצמי אוכלת לחם לבן עם ממרח שוקולד בעבודה כי זה מה שהיה שם ולא היה לי זמן להכין לעצמי משהו מזין יותר , ואני בדרך כלל אחת שמאד חשוב לה לאכול נכון מזין ובריא, מאד מאמינה שאורח החיים המודרני במערבי הוא הרסני, אבל מוצאת את עצמי נשאבת אליו ופוגעת בעצמי. רק בימים האחרונים פתאום עלו לי חששות ופחדים לגבי הלחץ שיגיע בספטמבר. אני תוהה איך אוכל לנהל את העניינים בלי ליפול למלכודות של פגיה בעצמי, וכיצד אוכל לשרוד לאורך זמן בלי להיגמר. מה שלא ציינתי בנוסף הוא שמדובר במערכת, בלי קשר לאופיי האישי, שהיא מאד שואבת ותובענית ולא מתגמלת מהרבה בחינות וגם יש בה הרבה בעיות של פוליטיקה פנימית וכו', וככל שאני עולה בסולם האחריות, ככה גם עול יותר כבד נופל על הכתפיים הלא מאד רחבות שלי. חוץ מהדברים הרעים, יש שם גם המון הזדמנות לעסוק בתחום שאני אוהבת באוירה יחסית טובה מבחינות מסויימות יותר ממקומות מקבילים.

הקשבה חדשה

שמת לב איך לא הצליחה להתנסח לך שאלה בסוף ? התחלת לשים התלבטויות ותחושות, חששות לצד יתרונות אבל לניסוח השאלה לא הגעת, יכול להיות ששם טמון המשך תהליך הבירור. נסי לרגע לעזוב את החשיבה במושגי שיקולים, שימי בצד את "הרשימה" ותני לקול האינטואיטיבי שלך לדבר. אמרת מילה אחת על היותך אמנית, ולא אמרת מה אומרת האמנית שבך על כל העניין. את מבקשת ההקשבה חדשה לעצמך ולצורך כך חשוב לנקות את כל המסיחים - איך את מנקה אותם ? שבת שלום, אמיר

tookmy

New member
נדמה לי שדווקא עלתה

שאלה , שאולי ניסחת טוב ממני: הניסוח שלך היה יותר כללי ופילוסופי ושלי אולי מעט יותר מעשי וענייני, אבל אני בהחלט רוצה לדעת איך לדאוג לאכול צהריים בהפסקה, לא להישאר שעות ארוכות ומיותרות (לא תמיד הן מיותרות, כי שיחות בתוך הצוות מועילות מאד). למשל היה לי בשנה שעברה איזה יום שהייתי אמורה לעבוד רצוף מלבד הפסקה אחת של חמש דקות, במשך כמה שעות. זה, כשאף אחד מהצוות לא מודע לבעיות הבריאותיות שלי שהייתי מתמרנת איתן סביב העבודה, מוצאת תמיד את הדרך לשבת ולא לעמוד וכו'. השנה, כשראיתי במערכת של ספטמבר שאולי יש סיכוי ששוב לא תהיה לי הפסקה אז אמרתי שלא, אני חייבת הפסקה (עדיף לי לסיים יותר מאוחר, אבל לאכול צהריים בנחת), אבל עדיין לא בדקתי אם התחשבו בי בזה בסוף או לא. מקור הבעיה בעיני הוא שאני נוטה ללכת הרבה פעמים לפי נוחות של אחרים, שמה את עצמי בסוף, לא במרכז. איך לומדים להזיז את כל זה ולשים את עצמי במרכז? אז ניסחתי כאן שתי שאלות: 1)איך לומדים להזיז את כל זה ולשים את עצמי במרכז? 2) איך בתור מערכת שבה הקולגה הכי קרוב שלי מסוגל לא לאכול כל היום קובעים סטנדרט אחר? אני מנסה מאד. מקובל אצלנו מאד גם לעבוד שבתות כשצריך, אני די הצלחתי לדלג השנה, חוץ מפעמיים, אני תוהה כמה זמן עד שאגרר לשם. ומשהו שלא הבנתי- את הקשר שעשית להיותי אמנית.

tookmy

New member
נדמה לי שהבנתי

מה שאלת על האמנית שבי. האמנית שבי עשתה בחיים דברים מטורפים שאחרים רק חולמים עליהם כמו לקחת שתי מזוודות ולנסוע לניו יורק ללמוד מה שרצתה, אחר כך לעזוב את זה וללמוד אמנות אחרת קרובה ואחר כך עם הזמן לשלב בין כל מה למדתי בבתי הספר למה שלמדתי מהחיים. אבל, נדמה לי שאני מתרחקת ממנה. אני נשארת בבית הזה למשל, מטעמי נוחות כלכלית. אני כבר לא בגיל בו עזבתי את בית ההורים כשרק כמה בגדים היו לי. עברתי מאז הרבה. השיקול הכלכלי משחק אצלי תפקיד. אני חיה בדירה ששייכת להוריי (לבד). אם אעבור לאיזור העבודה, מלבד עניין חברתי, יש עניין של כסף. אני מרויחה מעט, המעבר לא משתלם כלכלית באופן מאד ברור, אלא אם כן אתפרנס יותר ואעסוק ב"שטויות שלי" פחות. אני מפונקת, אני תוהה אם הפינוק הזה בריא.

למעלה