שלום לכולם

שלום לכולם

קודם כל אני רוצה לברך על הפורום הנפלא הזה. נמשיך במספר שאלות: 1.האם יש מצב שבו יהיה מותר למתנדב קלאסי לנהוג על ניידת אור ירוק (מתנדב עם רשיון משטרתי כמובן). לדוגמה: אמרו לי בזמן מבצעי תנועה זה אפשרי. 2.האם יש מצב שבו שוטר ינהג על ניידת אור ירוק? 3. מה ניתן לעשות במקרה שבו השוטר מפריע לך בהתנדבות? (שוטר שמחפף או שוטר שכל הלילה נמצא בהפסקה? 4. מה ניתן לעשות במידה ושוטר לא משתף איתך פעולה? אני יודע ששתי השאלות האחרונות קצת מוזרות אבל אני מתנדב קלאסי קבוע אצלנו בנקודה (אני גר בישוב קטן) וחלק מהשוטרים אצלנו ממש חפיפניקים (לא כולם... בכל זאת יש כמה טובים) ובמקרה לדוגמה שהיה לי עצרתי רכב חשוד לבדיקת רשיונות, הבחור עצר וברגע שהוא ראה מתנדבים הוא טס מהמקום והשוטר שהיה במשמרת באותו לילה ונהג ברכב אחר לא היה מעוניין "לסגור" את הצומת שבא הרכב אמור לעבור. כמו כן אני אשמח מאד אם אנשים שנתקלו בהתנהגות כזאת יספרו על זה ועל הדרכים לפתרון (אם יש). אני יודע שאנחנו בתור מתנדבים אמורים רק לסייע לשוטרים ולא להכביד עליהם אבל לצערי בנקודה שלנו הגענו למצב ששוטרים מתחמקים ממתנדבים (בעיקר מהמתנדבים הרציניים שמעוניינים לפעול ולא לשבת על כוס קפה כל הלילה) וזה אחד הדברים היותר פוגעים (הן במישור המקצועי והן במישור האישי). בתודה סתם כוכב

../images/Emo13.gifהתיחסות לשאלות:

1.ניידת "אור ירוק" מיועדת לפעילות מתנדבי הית"מ בלבד. אםנוצר מצב חדיג בו יש מתנדב ית"מ אחד(בוגר ית"מ שלב ב' ומורשה לרשום דוח"ות) ואין לו בזמן נתון פרטנר נוסף מהית"מ,מסיבות שונות,עדיף שייצא צוות משולב של מתנדב קלאסי ומתנדב ית"מ לפעילות אכיפה ומניעה בתחום התנועה,מאשר תישאר הניידת בתחנה/בנקודה ללא תועלת. 2.חל איסור על שוטרים לנהוג ברכב "אור ירוק" או סוכנות,אלא אם השוטר הינו מתנדב(ויש לנו כאלה)באותו זמן,אינו במשמרתו כשוטר,רשום ביומן ההפעלה של המתנדבים. 3 ו-4 .לכל שוטר יש ממונים.אתה יכול להביע מורת רוחך באופן ישיר ולדווח למפקדים שלו(הדרך הפחות רצויה,כי זה יכול לגרור אחריו שנאה/חיכוך וכו'-גם אם אתה הכי צודק שבעולם). אתה יכול לנקוט במחאה שקטה או עקיפה ולומר-אני לא מגיע למשמרות של ...ואז מישהו יצטרך להבין שאין המדובר באיזו קריזה נקודתית אלא בעיה תפקודית. ואם לא יבינו(או לא ירצו להבין ולהתעמת עם הבעיות)-זב"שם של המפקדים.

אלבה

New member
תשובות שונות

במרחב ירקון ובתא"צ (תחנת אפקה) שוטרי תנועה לא רק שעובדים עם הניידות של אור ירוק, אלא גם נוהגים בהן לעיתים, וזאת ראיתי במו עיני (ולא מדובר על שוטרים שמתנדבים).

נו ברצינות....

זה לא חדש. אצלנו אפילו קצין תורן נוסע באור ירוק... ועדיין לא הבנתי אם זה נכון שבזמן מבצעי "דרך חיים" (מבצעי תנועה) מותר לקלאסי לנהוג באור ירוק. גם מפקד הנקודה שלי (קצין בדרגת פקד) וגם מפעיל המתנדבים שלי אישרו לי לנהוג באור ירוק (בטענה שזה מותר) .

למעלה