שלום לכולם

חגית 123

New member
שלום לכולם

אני חדשה פה בפורום, אבל לא בנושא הטיפולים. לפני שנתיים התחלתי טיפול סטנדרטי לאחר שכל הבדיקות הראו שהכל בסדר. הטיפול כלל 7 חודשים של איקאקלומין. אחרי שנה הפסקתי אותי כי רצינו הפסקה (וכי חשבנו שאולי זה יגיע לבד. בסוף הטיפול גילו שחלות פוליציסטיות. היום, לאחר החלטנו לחזור לטיפולים קיבלתי גלוקופג'. האם משהו יודע להסביר לי מה טיב הטיפול? מה הוא עושה? תודה.

אני בשוק אני בהלם אני המומה

דבר ראשון ברוכה הבאה. את מוזמנת להצטרף לפורום לחודש-חודשיים ולאחר מכן את מגורשת לפורום השכן. ולשוק.הלם.המומה - רק בסוף הטיפול, אחרי 7 חודשים של אקאקלומין גילו שיש לך שחלות פוליציסטיות ? הייתי בטוחה שזה הדבר הכי קל לגלות. לא מכירה גלוקופג', לא רוצה להכיר, אבל בטוחה שתהא מי שתסביר לך מיד.

מה את המומה

אצלי גילו את זה אחרי שנה כמעט של איקקלומין ו 4 טיפולי IVF, הם הגיעו למסקנה שאני פולציסטית. אני כבר עברתי את שלב ההמומה

Otisco 12

New member
אני על גלוקופג' ../images/Emo3.gif

הי חגית, אני לוקחת גלוקופג' במינון של 750 מ"ג. התחלטי במינון של 500 ואחרי שראינו שהבטן שלי לא רגישה לתרופה המינון עלה ל750. לנשים עם שחלות פוליציסטיות לפעמים יש תנגודת לאינסולין ומתן גלוקופג' משפר את המצב ומאפשר ביוץ (שאולי לא מתרחש בכלל). אני לא מבינה בזה הרבה אבל זה קשור לאיזון של סוכרים בגוף (במקור זאת תרופה לחולי סכרת) שכאשר הוא לא בשיווי משקל הוא יכול להפריע לביוץ. אני חושבת שהשימוש בתרופה יחסית חדש לטיפולי פוריות. נקווה שהיא תעזור לשתינו. באמת קצת מוזר שלקח כל כל הרבה זמן שגילו שאת פוליציסטית, אבל זה לא משנה כי אני חושבת בכל מיקרה הטיפול שהיית מקבלת היה של איקאקלומין. אני מקווה שאת נימצאת עכשיו אצל רופא/ת פוריות טוב/ה, ואם לא, אז תמיד אפשר לבקש פה המלצות. בהצלחה,

טלי אבג

New member
הי חגית,

קודם כל ברוכה הבאה. אני ינסה להסביר מה תפקיד הגלוקופג'. אני כבר אומרת שההסבר לא יהיה מאוד מקצועי, אבל בגדול מה שאני הבנתי.... השחלות הפוליציסטיות- המשמעות שלהם היא שיש הרבה ציסטות בשחלה, והמבנה הזה לא נותן לזקיק לגדול לגודל מספיק גדול כדי לפייץ. מה שגורם לציסטות, זה בד"כ משהו כמו שהסוכר שבגוף לא מתפרק בצורה נכונה. ולכן להרבה פוליציסטיות נותנים גלוקופג'.- למרות שאין להם בעיה של סכרת. האם עשית את שבעת הטיפולים אצל מומחה פוריות- שעשה מעקבי US? אם כן- אין לך מה לדאוג ולחשוש מיזה שגילו את הפולי' רק בסוף בגלל שהטיפול הוא זהה. ואגב, את בטוחה שרק אז גילו שאת פוליציסטית. אולי הרופא ידע את זה ופשוט לא טרח להסביר לך בשביל לא לבלבל? הרופא שלי גם בהתחלה לא אמר לי את המושג הזה בשמו, רק אמר לי שאני לא מבייצת כמו שצריך. ורק כששאלתי אותו אם אני פולי.. הוא אמר שכן. בהצלחה!!!!!!!!!!

טלי אבג

New member
לפייץ=לבייץ ../images/Emo67.gif

ובנתיים אני רואה שאוטיסקו ענתה תשובה קצת יותר מדויקת ממני.

חגית 123

New member
תודה

אני מבינה, באמת את המושג פולי' היא לא אמרה לי, אבל עשית המון בדיקות US והיו המון ציסטות, מסתבר שהיא פשוט לא הגדירהלי את הבעיה. אני לוקחת עכשיו 500 מ"ג. מקווה שזה יעזור.

עינת ב6

New member
ברוכה הבאה ...../images/Emo140.gif

היות וכולן כבר בסבירו לך כ"כ טוב נשאר לי לאחל לך ברוכה הבאה לשהייה קצרה כמובן...
והמון המון בהצלחה בטיפול!

פינקי33

New member
ברוכה הבאה והמון בהצלחה, לא ברור

לי איך נתנו לך כל כך הרבה מחזורי איקקלומין... זה נשמע לי המון, 7... אני מקווה שעברת עכשיו לזריקות או שאת בדרך...

דודה פולי וצרות אחרות...

הי!שלום לך! גם אני פוליציסטית, וגם אני לקחתי שבעה חודשים איקקלומין. ואפילו קיבלתי גלוקופז, למרות ואני מדגישה: למרות שלא ניכר אצלי תנגודת אינסולין והערכים היו תקינים! אולם, מכיוון שכאבי הבטן שנלווים לתרופה הזו לא מצאו חן לא בעיני ולא בעיני בעלי - הסכימה הרופאה לכך שדיאטה ופעילות גופנית - יעילים לא פחות. מאז, בחודשיים האחרונים, ירדתי תשעה קילו, נכנסתי להריון ואיבדתי אותו אחרי שבוע... אבל מה שבטוח זה שדיאטה יותר מחמיאה ונחמדה מכאבי בטן... תתייעצי עם הרופא שלך, אולי זו אופציה גם בשבילך.

bigshusha

New member
הי, גם אני 7

מחזורים של איקקלומין שלא עזרו ובשמיני בעזרתם האדיבה של גונל F וחוריגון נולדה ביתי המהממת, רק מה, עכשיו הגוף משום מה לא מגיב לגונל ובמינונים גוברים יש גירוי יתר ואני כבר שבועיים בהפסקה לצורך דיאטה. אבל יש לי כל הזמן ספקות. "לבזבז זמן" על דיאטה? איך לעזאזל מורידים 9 קילו בחדשיים? כמה זה באמת משפר את הסיכוי? הרופא שלי לא הזכיר מעולם קלוקופאג. זה טוב לכולן?

דיאטה ופוליציסטיות

קודם כל - חשוב לדעת שהדיאטה שאנחנו צריכות לעשות כפוליצסטיות אינה סתם דיאטה לירידה במשקל. מכיוון שהגוף שלנו לא 'מטפל' כמו שצריך בפחמימות - הן האוייב העיקרי שלנו. אני ביקשתי מהרופאה שלי הפניה לדיאטנית של הקופה וקיבלתי. הפתיעה אותי העובדה שעד שבקשתי היא לא חשבה לתת לי אותה מעצמה אלא רק להזכיר לי, פעם בכמה חודשים, שעלי לרדת במשקל... ולגבי השאלה איך יורדים 9 ק"ג בחודשיים אז אני חייבת לומר שזה פשוט: מספרים לבעל שזה מה שאת צריכה לעשות בכדי להכנס להריון ו/או להפסיק את הבעיות ההורמונליות - הוא כבר ידאג לשאר וישלח אותך להתעמלות, יוציא את הלחם/עוגות/תפוחי אדמה מהבית ויחקור אותך כל יום מה בדיוק אכלת היום...

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

7 חודשים של איקקלומין זה באמת הרבה מאד זמן. אני מקווה שהיום כשהחלטת לחזור לטיפולים את גם החלפת רופא שיהיה מומחה לפוריות ולא רופא נשים רגיל. שיהיה בהצלחה כי פוליציסטיות היו לנו הרבה ועכשיו הן אמהות

טלי אבג

New member
סתם לידע הכללי............./images/Emo63.gif

אני מטופלת אצל פורפ' מומחה פוריות- לכל הדעות. ובטח אחד המומחים. בתחילת דרכי עברתי אצלו ששה מחזורי איקקלומין. הוא טוען שאם הרירית לא נפגעת בצורה משמעותית (תמיד היה לי רירית 7 ומעלה) והאיק' משפיע כמו שצריך. אין סיבה לעבור מדי מהר לזריקות, ואפילו מומלץ לא. בזמנו, די "קירצצתי" לו בגלל, שמשום מה יש לנו שינאה לאיכסקלומין. אבל היום אני מתחילה להבין שזה באמת לא מופרך לעבור כמה מחזורי איקקלומין- כמובן תחת השגחה. לי הרופא הסביר שהוא לא עושה יותר מ-6 מחזורים - כי אסור לקחת את זה יותר מדי- עלול לסרטן. אבל יכול להיות ש-7 מחזורים, עם מעקבי US (כמו שהכותבת מספרת) זה לא כל כך נורא. פונג, ההודעה לא ממש מיועדת אליך, אלא סתם חשבתי שצריך לתת קצת פורפורציה לשינאה שלנו לכדור המחורבן הזה.

חגית 123

New member
החלפתי

כן, החלפתי רופא, ועברתי לרופא פוריות היא באמת הזכירה את נושא הדיאטה, אבל לא חשבת שזה כ"כ רציני, כנראה שזה מה שאני צריכה לעשות.

ססוני

New member
עוד משהו על גלוקופאג'

אמנם ההסבר הבא נוגע ישירות לנשים בעלות תנגודת אינסולין, אבל מסתבר שביציות המתפתחות בסביבה עודפת אינסולין נוטות להיות באיכות לא אידיאלית.

צירפתי שתי כתבות בנושא שחלות

פולציסטיות. גם אני הבנתי שפעילות גופנית + ירידה במשקל מאוד עוזרים ומשפרים ובנוסף, גם מונעים את המחלות שעלולות להתפתח מתופעה זו כמו: מחלות לב וסכרת. מקווה שהצלחתי להוסיף את הכתבות, במידה ולא אשמח אם מישהי תסביר לי...

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. אחרי שקיבלת כבר את כל התשובות, נשאר רק לאחל בהצלחה. נועם

למעלה