שלום לכולם.

yigal33

New member
שלום לכולם.

באתי ממשפחה שבה האפילפסיה שלי היתה טאבו,סוד שאסור לדבר עליו(חוץ מהרופא,אין מה לעשות...)כך חונכתי,כך הורגלתי,וכך חייתי הרבה שנים,בתחושה שרק לי יש אפילפסיה.התופעה התגלתה אצלי בגיל 11,כיום אני בגיל 34,מעולם לא יצא לי לדבר עם אנשים שיש להם נגיעה לנושא,ישירה או עקיפה.אני חייב להודות שאני מופתע מכמות התגובות על הודעה אחת שלי,ומודה לכולם על זה שנתנו לי להבין שאני לא ממש לבד...

חייםלוי

Member
מנהל
אם כך אני שמח שכתבת את שכתבת

הרי זו היא בדיוק מטרת הפורום הזה - לגדום לכך שאנשים שיש להם אפילפסיה לא יחשבו שהם "מצורעים" אלא אנשים רגילים שיש להם בעיה מסוימת שלרוב אפשר להתגבר עליה ולחיות חיים רגילים.

yigal33

New member
זה נכון,אבל לא פשוט כל-כך.

לפני מספר שנים,אמר לי מעסיק:"דע לך שאני מחזיק אותך רק מתוך רחמנות".זה לאחר שהוא צפה במחזה הלא נעים כל-כך.כמובן שבאותו יום חזרתי הביתה במצב-רוח לא ממש טוב.

S E M 151

New member
לא זה לא פשוט, אבל

זו קצת חוצפה מצידו ואני לא כל-כך הייתי מאמינה לו. אין מעסיקים פרטיים שמחזיקים עובדים מתוך "רחמנות" שהרי העובד מקבל שכר עבור העבודה, וככל שוותק העובד במקום העבודה עולה - ככה העובד זכאי ליותר תנאים והתנאים האלו שווים כסף. סביר יותר להניח שעבדת טוב והיה לו חבל לוותר עליך כעובד רק בגלל האפילפסיה, שאולי במחזה זה לא כל כך נעים, אבל זה בהחלט לא כל כך נורא.

yigal33

New member
זה באמת מגעיל,אבל...

באלה המילים:"דע לך שאני מחזיק אותך רק מתוך רחמנות".בהתחלה הוא דוקא היה מרוצה ממני.אבל פוטרתי בסופו של דבר,מישהו יכול לנחש למה?סיבה מעניינת שקשורה למחלה.

S E M 151

New member
אני ממליצה לשכוח בכלל שהפסיכי קיים.

סביר יותר שהקרנת את חוסר שביעות הרצון שלך מהדברים שהוא אמר כגון "רחמנות" כביכול מצידו שנעלמה לה "פתאום" והאדיוט לא הרגיש בנוח יותר ולכן פיטר. מקווה שכבר היית זכאי לפיצויים וקבלת אותם ממנו. יותר מזה מעסיקים מגעילים לא חסרים, גם לא חסרים מעסיקים ישרים וטובים שהאפילסיה לא תרתיע אותם. הם לא חיים על הירח ומנותקים מהמציאות. כל עוד המקצוע שלך הוא לא פיזי, או כולל כלי עבודה שעלולים להיות מסוכנים ועבודה בחוץ - תתפלא אבל אתה עוד תתקל גם בנורמלים והישרים.

yigal33

New member
לא לא לא.משהו יותר מעניין...

לאחר 3 חודשים פוטרתי.מאוחר יותר הבנתי את הסיבה.בעל המקום היה מבוטח של שח"ל,והתברר שעצם זה שהוא מחזיק אצלו חולה אפילפסיה,מטופל או לא,מאוזן או לא,מעלה את גובה הפרמיה.אז הסיבה היא בעצם כלכלית,ולא פחד מהתקף. זאת דוגמא.

S E M 151

New member
אז בנוסף לכל הוא גם אידיוט

כי לא נותנים לביטוח לקבוע את מי להעסיק, פונים לחברה אחרת מקבלים הצעה זולה יותר ומעמתים את הביטוח מול ההצעה הזולה יותר, ולא מאבדים עובד טוב.

yigal33

New member
זה נכון אבל זה היה כבר מאוחר מדי.

זאת דוגמא אחת ללא מעט מצבים פחות או יותר דומים שבהם נתקלתי בעבר. אבל יש דבר אחד שאני צריך להעיר.נכון שאני מתאר את עצמי ואת המחלה בצורה צינית אבל אני עובד,יש לי רשיון נהיגה,ואני חי איתה ולא בוכה על מר גורלי.

S E M 151

New member
../images/Emo45.gif

וצא מנקודת ההנחה שגורלך לא מר, אלא זהו גורלך וזהו זה. יש גרועים מזה בהרבה ועליהם אומרים שלא נדע מצרות וזהו זה. (לא תמיד הדשא של השכן ירוק יותר)

חייםלוי

Member
מנהל
גועל נפש. כמו שמרה סם הוא לא מחזיק

אותך מתוך רחמים. הוא מחזיק אותך כי אתה עובד והוא מתפרמס יפה מהעבודה שלך. וזה עוד אחד שמכיר אותך זה זמן מה.

למעלה