שלום לכולם...

שלום לכולם...

יש לי בעייה קטנה בשבוע האחרון ורציתי לדעת אם אתם יכולים לעזור לי... אז ככה כבר בערך מיום שבת שעבר אני ממש לא מצליחה להרדם... זה נורא מעצבן אותי כי אני כבר ממש עייפה... בתור תלמידת י"א אני רגילה ללכת לישון בשעות כמו 11 וחצי 12 לא בגלל שאני חננה או משהו כזה אלא פשוט בגלל שאני כבר ממש עייפה בשעות האלה, ועכשיו אם אני ישנה ב1 וחצי זה נס וגם אם אני מצליחה להרדם אז בסביבות ה-4 אני מתעוררת וממש קשה לי להרדם שוב. בסביבות ה5 וחצי 6 אני בקטע כזה של לישון רבע שעה ולהתעורר וככה עד שכבר נמאס לי... אני לא יודעת מה עובר עליי ולמה זה קורה כי זה אף פעם לא קרה לי לפני השבוע הזה... אני ממש עייפה ובצהריים כשניסיתי להרדם לה הצלחתי לא יודעת פתאום כשאני במיטה אז אני כבר לא כ"כ עייפה וזה משגע אותי ניסיתי לקרא ספר לא עזר ניסיתי לראות טלביזיה גם לא עזר תודה לכולכם עדי

דנטל

New member
השתנה לך משהו בחיים?

ואולי זה הבגרויות? הפרעות שינה מוגדרות כבעיה רק כשהן נמשכות מעל חודש. זה אומר שבינתיים את עוד לא נחשבת כאדם שסובל מהפרעות שינה (וטוב שכך). תקראי בקישורי הפורום את המאמרים של נדודי שינה ועל הפתרונות. נסי את השיטות שמציעים שם להרגעה. עדכני אותנו במצבך.

עדכון

כן, דיי אפשר להגיד שהרבה דברים השתנו לי בחיים בזמן האחרון... אני לא חושבת שזה מלחץ של הבגרויות כי אף פעם לא הייתה לי חרדת בחינות נכנסתי לקישורים השונים וקראתי בהתענינות רבה מה שהיה להם להגיד, לקחתי כמה דברים בחשבון.... ובכל זאת חל שיפור כל במצבי בלילה שבין שישי לשבת ישנתי 6 שעות וזה הרבה יחסית לשבוע האחרון בהתחשב בעובדה שלאחותי היתה מסיבת פיג'מות רועשת עד השעות הקטנות של הלילה.... כנראה שהייתי כ"כ עייפה שפשוט נרדמתי... במשך היום ישנתי עוד שעתיים בערך (איזה כיף לי הייתי כ"כ מאושרת כשקמתי) בלילה שבין הים לאת מול אני לא יכולה להגיד שישנתי כ"כ טוב נרדמתי בסביבות האחת וחצי שתיים ובחמש וחצי כבר הייתי על הרגליים מוכנה ליום חדש כמובן שהשינה לא היתה רצופה במיוחד... שוב תודה על הכל עדי

דנטל

New member
זה טוב שאת שמה לב

שאת קשובה לשינויים שקורים בהרגלי השינה שלך. זה די נפוץ לסבול מנדודי שינה כשחלים שינויים בחיים. זו בעקרון הסיבה שאדם נחשב לסובל מהפרעות שינה רק לאחר חודש. תמשיכי להיות ערנית (מלה מצחיקה בהקשר הזה) לשינויים ונסי את הפתרונות שקראת עליהם. בהצלחה.

דברתי עם ידיד שלי היום

והוא אמר לי שאני צריכה לקחת כדורים (
) אבל מה הוא מבין.... אומנם תענה זו גרמה לי לחשוב שאולי אני באמת צריכה כדורים??!! חברה אחרת שלי אמרה לי שאני צריכה פסיכולוג... אותו ידיד גם אמר לי שהוא כמעט בטוח שזה בגלל לחץ.... ציטוט מפיו "אני רק שומע את הסדר יום שלך אני כבר בלחץ" ואני שואלת את עצמי האם באמת לכחתי על עצמי יותר מידי? כי עד עכשיו זה לא היפריע לי (לאלה השואלים מה אני עושה בזמני הפנוי אני מדצי"ת, אני בכורס למנהיגות צעירה, יו"ר עיתון התיכוניסטים של התנועה שלי, אחות גדולה לעוד 3 אחיות וכלב, עד עכשיו גם היה לי בצפר כל יום עד שעות כמו 4-5 , ועוד המון דברים.... ובין כל הדברים האלה גם צריך למצא זמן לחברים, לימודים ושינה!!!!) אני לוקחת בחשבון את הפתרונות שקראתי... אבל יש לי שאלה אם ההפרעות שינה האלה ימשיכו מה עליי לעשות אז? בעיה נוספת היא שהרבה מהשינוים בחיים שלי אני לא יכולה לשנות... למשל חברה ממש טובה שלי שהיתה מדריכה שלי בתנועה עזבה לפני שבועיים לטיול של חצי שנה באמריקה ואני כ"כ אתגעגע עלייה היא כמו אחות גדולה בשבילי עוד ידיד ממש ממש טוב שלי טס שבוע הבא לקנדה לחודשיים אני לא יודעת מה אני יעשה בלי השחנשי"ם שלנו... עוד ידיד שלי עוזב לארצות הברית גם שבוע הבא וזה לגור!!! וכ"כ עצוב לי מזה אני כ"כ אוהבת את הילד הזה ואני לא רוצה שהוא יעזוב... החברות שלי קצת מעצבנות אותי בזמן האחרון ואין לי כוח להיכנס לזה, הם ביקשו סליחה ואנחנו בסדר והכל אבל לא נראה לי שהם מבינות שבאמת נפגעתי מהם. ויש את משולש האהבה הניצחי שמשגע לי את הכשל שגם אליו אין לי קרגע כוח להיכנס... טוב אני אפסיק להתלונן עכשיו כי בסה"כ יש לי חיים טובים. באמת תודה על כל העזרה והתשובות זה עוזר לי למצא קצת שפיות בכל החרפוניישן הזה ששאני נמצאת בו שוב תודה בלינקי

דנטל

New member
את לוקחת המון ללב

וזה לא שאני טוענת שצריך להפוך לאדישה, אבל צריך לנסות פחות להחלש מהסיטואציות האלה שהן חלק מהחיים שלנו. בעקרון, החברים שלך צודקים בפתרונות שלהם, אבל לפני זה עדיף ללכת למעבדת שינה ולתת להם להחליט אם אלה הפתרונות המתאימים במיוחד בשבילך. אלה פתרונות נפוצים, אבל יכול להיות שלך יספיקו פתרונות אחרים. תני למומחים במעבדת שינה להחליט.

למעלה