שלום לכולם

שלום לכולם

היי שמי ענבל נכנסתי כדי לשאול כמה שאלות בנוגע לאחי ואשמח אם תעזרו לי אני לא יודעת אם יצא למישהו לקרוא יום ראשון במעריב כתבה על אחי שהוכר כנכה צה"ל הלום קרב למרות שמעשית הוא לא השתתף בקרב ,אבל לצערי הוא עבר דברים קשים לפחות כמו בקרב של ממש. בכל אופן הוא קיבל 10% זמניים לשנה עד לוועדה חוזרת בעוד שנה מה זה אומר במחינת הזכויות שלו? אייך אפשר לברר זאת? אשמח לתשובות ענבל:)

smile2life

New member
אומר ש...

אחיו הוכר בצורה עקרונית לצורך טיפולים. אבל גם זו הכרה. למעשה אין לאחיך כמעט זכויות. את מוזמנת לשאול את השאלה בפורטל נכי צה"ל ב-פורום

smile2life

New member
האם חשבת איך בנוי אנצ

ארגון נכי צהל - אנצ - בנוי ממתנדבים - כאשר רוב פעיליו הם נכי צהל מתנדבים. אתה מוזמן לקחת חלק ולעזור לנכי צהל, חבריך - ישנים כחדשים ולשנות משהו בארגון. צור קשר עם משרד המחוז או השלוחה אליה אתה שייך ושאל כיצד אתה יכול לעזור - אל תהיה שלילי מכיוון שמגישה שלילית לא יוצא כלום והארגטו נראה כמו שהוא נראה. ואז באים אנשים כמוך בתלונות בפורטל נכי צהל תוכל למצוא תשובות על רבות משאלותיך לגבי זכויותיך וטלפונים של המחוזות השונים. בהצלחה

חייקין

New member
מני יקר

כעובד משרד הבטחון, ודאי נהירים לך הקשרים המיוחדים בין האגף לבין הארגון, וודאי אתה מודע למשכורות העתק שמקבלים מזכירי המחוזות, שיעודם העיקרי לבלום את נכי צה"ל הזקוקים נואשות לעזרה אמיתית מעשית, דהיינו עזרה כספית, ולנווט אותם לאפיקים אחרים, כמו "להתנדב". אני מבין שאתה עובד במשרד הבטחון בהתנדבות? אם לא אתה מוזמן לתקן אותי. אני שנפצעתי בקרב בלבנון בשנת 1971, וכתוצאה מפציעתי אני נכה צה"ל 100% ואיני יכול לעבוד ולהתפרנס, וכל צרכי אמור לספק האגף, מקבל רק שני שליש מצרכי, לא מקבל מלוא הטיפולים להם אני זקוק, לא מקבל מכשור לו אני נזקק ונאלץ לממן מכיסי, בו שוררת ריקנות
אגב, כאשר נולדת מני, הייתי מפקד פלוגת טנקים בחטיבה 7, וזאת למרות פציעתי. אז יכולתי להתנדב, כיום אני "אוכל אותה" ובגדול. אודי

smile2life

New member
חייקין ידידי המלומד

"עובד משרד הבטחון" הנו תואר לכך שאני מקדיש את זמני, בתור נכה, לעזרה לחבריי הנכים. אני נכה צה"ל בדיוק כמוך ונוריתי בשנת 1994 ברמאללה. אני גם לא מסוגל פיזית לעבוד אך אני מתנדב בועדת פגועי חבלה מוחית - עוזר לפצועי צה"ל החדשים ונכי צה"ל ותיקים. בנוסף לפעילותי באנ"צ אני מתנדב במרכז הרפואי שניידר לילדים. תסלח לי אבל כל מה שהעלית אלו תירוצים למה לשבת בית ולא לעשות כלום = שכנוע עצמי של לשבת בבית לקבל את הנצרך ולא לתת מעצמך לחברה. תתחיל בקטן - במחוז אליו אתה שייך ומשם תצמח, כמוני - להתנדבות (לפי יכולתך הפיזית והנפשית) במקום בו תבחר.

חייקין

New member
מני, נכותך מאפשרת לך להתנדב

כל הכבוד, אך אל תהיה גורם טועה ומתעה. אני מחובר רוב שעות היממה לבלון חמצו, ונאלץ לשכב רוב היממה, התנדבותי יכולה לבוא לידי ביטוי רק על ידי העלאת נסיוני המר עם האגף לאורך שלושים וארבע שנות הנכות שלי. היחסז לנכי צה"ל הולך ומתדרדר עם השנים, העזרה הולכת ופוחתת, ואני מאד דואג כיון שאיני רואה אור בקצה המנהרה. במקום לשחק אתי פינג פונג של טענות לא עיניניות כלפי, דאג שאפשר יהיה להעלות קבצים לפורום ואוכיח את טענותי אחת לאחת. אודי

חייקין

New member
נ.ב.

אני שוכב רוב שעות היום על כורסא בעלת שלושה מנועים חשמליים שמאפשרת לי לשכב מחוץ למטה, אחרת הייתי מבלה את רוב חיי במטה. כבר החלפתי שבע כורסאות שהתבלו, ורק פעם אחת שילם האגף "באופן יוצא דופן" אני נאלץ לקנות ציוד עזר על חשבון "תגמול הנצרך" שלי. נאלצתי לרכוש מנוף להעלאה והורדת מיכל החמצן הנוזלי הגדול, בעלות של 5000 ש"ח מכיסי. מתקן מיוחד המאפשר לי לכתוב במחשב נאלצתי לקנות על חשבוני. מקלחת חדשה שנאלצתי לבנות על פי המלצת מומחים ששלח האגף, בניתי על חשבוני בהשקעה של כעשרת אלפים ש"ח. הרשימה ארוכה מאד, ואמשיך מידי פעם להוסיף נתונים. אם אגף השיקום לא משלם את ההוצאות של נכה צה"ל שאין לו אפשרות קיום מחוץ לאגף, מהיכן אמור הנכה לשלם הוצאותיו? לפשוט יד? אודי

smile2life

New member
אודי

לו לא הייתי מודח מניהול הפורום - היה ניתן להעלות קבצים - אך מאז היה כאן פוטצ' אכזרי ולא חברי הפורום היתדרדר ואין אף אחד שלוקח את ניהול הפורום מול תפוז על כתפיו ולכן איני יכול לדאוג לגבי הקבצים - דרך אגב מה הגודל? כי מעל 250 קילו בייט (למעשה מעל 200) לא ניתן להעלות למערכת הפורומים של תפוז

חייקין

New member
תודה לך מני על תשובתך

אני מצטער שהודחת, כיון שאני מתרשם ממך שכוונותיך טובות, ומקוה שתחזור לנהל הפורום. הקבצים קטנים בהרבה מ 250 K. חלק מהקבצים העלתי בפורום שורשים משפחתיים ב 18 ליוני השנה. שלך, אודי

רינו

New member
הלום קרב,מבלי להשתתף בקרב?

אין דבר כזה. הלום קרב זה מי שהיה בקרב ותוצאותיו השפיעו עליו תוך כדיי קרב. אוליי אחיך פגוע נפש,או משהו דומה שאינני מפחית חלילה מחומרתו. אבל הלום-קרב הוא לא.

למעלה