שלום לכולם !

שלום לכולם !

הי אני בן 16 מחיפה ואני חושב על להצטרף לנוער של שינוי, ויש לי מספר שאלות. 1. מה המצע של שינוי ? 2. למה יש לשינוי אובססיה לחרדים ? בהתחלה חשבתי ששינוי היא נגד אי הצדק וחוסר השיויון בין חילונים לדתיים (כמו חוק טל) אבל עכשיו זאת כבר אובססיה אנטי דתית ויותר גרוע אנטי יהודית. איפה הם איבדו את דרכם ?

"אובססיה אנטי דתית ואנטי יהודית"?

ואתה רוצה להצטרף לנוער שינוי? חברי הנוער ישמחו לענות לך בכל זאת. שחר.

kundason2003

New member
תשובות.

אני שמח מאד על חשיבתך, אולי תוכל לעזור להחיות את תא חיפה ולהביא אותו למה שהיה פעם. 1. המצע של שינוי רחב היקף וכולל נושאים רבים. תצטרך להיות יותר ספציפי לגבי הנושאים שמעניינים אותך, ואני אשמח לפרט לך. אני מבין שאחד הנושאים שמעניינים אותך זה היחס לדת ודת ומדינה. שינוי לא אובססיבית כלפי חרדים.שינוי רואה בכפייה דתית, העברת תקציבים למוסדות חרדיים וניצול קופת המדינה לצורכי דת מוגזמים את אחת מבעיות החברה, והיא מתקנת עוולות נושנות. אתה מוכן אולי לפרט דוגמאות ל"אובססיה" שאתה מדבר עליה? שינוי לא איבדה את דרכה. שינוי הוסיפה לדרכה עוד דברים כגון התמיכה במעמד הביניים, דבר שאף מפלגה לפניה לא נגעה בו.

אני זוכר את ההבטחות המרובות

שלהם בזמן הבחירות (נישואים אזרחיים, ביטול חוק טל) בינתיים אפילו את שעון הקיץ הם לא מצליחים להזיז. והתכוונתי לאובססיה כי טומי לפיד שונא את כל החרדים. הייתי בטוח שהוא יסתדר עם המפד"ל כי הם משרתים בצבא אבל הוא לא. יש לשינוי בכלל כוונה לקיים איזושהי הבטחת בחירות ?

Alexco

New member
טומי לפיד, תשדיר שינוי בבחירות 03:

"אני מבטיח לכם שאחרי הבחירות לא נהיה שותפים לממשלת ימין או לממשלת שמאל. נהיה שותפים רק בממשלת אחדות חילונית: הליכוד, העבודה ושינוי, בלי החרדים כמובן. ננהיג מדיניות שפויה בענייני שלום וביטחון. נוריד מיסים כדי לחדש את הצמיחה. נבצע רפורמה בחינוך. נבטל את חוק טל ואת חוק ברוכות ילדים. ננהיג נישואין אזרחיים, נפעיל תחבורה ציבורית בשבת ונסגור את משרד הדתות והמועצות הדתיות. תצביעו שינוי כי חייבים שינוי בממשלה."

kundason2003

New member
תגיד, השתגעת?

פרופסור גלר הנכבד, לדעתי אתה מסלף עובדות! א) נישואים אזרחיים: שינוי נכנסה לקואליציה בהקימה ועדה שדנה בנושא נישואים אזרחיים. כבר היום יש נישואים אזרחיים לפסולי חיתון, שזה כבר משהו. הועדה עובדת. אי אפשר לצפות לחולל שינוי כה משמעותי במעט זמן. הקמת מנגנון מתחרה לרבנות, שגם יפעל אם ש"ס תיכנס לאיזשהי ממשלה, לוקחת זמן. התרגיל ההוא של השמאל לא צלח. משינוי הצביעו בעד תשעה ח"כים, מהעבודה 7. לשינוי יש 15, לעבודה 19. באחוזים-שינוי טובה יותר. יש היום פחות מ30 ח"כים שתומכים בנישואין אזרחיים. ועל אף זאת, שינוי תצליח לגרום לנישואים אזרחיים. ב) טומי לפיד שונא את כל החרדים? לפי דעתי זו השמצה שראויה להימחק, ולמזלך אני לא המנהל. ג)אם טומי לא היה מסתדר עם המפד"ל, הוא לא היה יושב איתם בממשלה, נכון? ועכשיו לכמה דברים ששינוי כן הבטיחה וקיימה. 1) שינוי הבטיחה פינוי מאחזים בלתי חוקיים. שינוי קיימה. תראה לי עוד מפלגה אחת שהיתה מצליחה למתן את ליברמן עד כדי כך שהוא שותק על פינוי מאחזים. אפילו איתם, מהמפד"ל כידוע, שותק. 2) שינוי הבטיחה הורדת הנטל ממעמד הביניים. שינוי הבטיחה הבראה של הכלכלה. וול, זה קורה. לפני כחודש ביבי הודיע על הורדת מסים. לא הורדת מסים לעשירים. הורדת מסים רק למי שמרוויח פחות מ10,000 ש"ח בחודש. זה נקרא לעודד עבודה, וזה מה ששינוי עושה. להזכירך-לפני כחודשיים פורסם ב"מודי'ס" על כך שללא שינוי הצמיחה במשק הישראלי לא היתה מצליחה, והמיתון היה ממשיך. נכתב במפורש שרק בזכות שינוי הצליח ביבי לקיים את תוכניתו הכלכלית, שלדעת כל כלכלן נכונה. 3)שינוי הבטיחה הורדת תקציבי ישיבות. שינוי קיימה. 4)שינוי הבטיחה סגירת המועצות הדתיות. שינוי קיימה! 5)והכי חשוב, הכי חשוב! שינוי הבטיחה הרחקת המפלגות החרדיות מהשלטון, ושינוי קיימה! רק דמיין לעצמך כמה גרוע המצב היה נראה אילו ש"ס היתה בממשלה. אז לא רק שלשינוי יש כוונה לקיים הבטחות בחירות, שינוי אשכרה מקיימת. אולי המפלגה היחידה במשך כל הזמנים שקיימה מה שהבטיחה.

סלוניק

New member
אין סיבה למחוק את ההודעה.

ולגבי הורדת המיסים, לא מזמן קראתי בגלובס כי משרד האוצר מתכנן בקרוב הורדה נוספת במע"מ.

לא רוצה להיות קטנוני.

אבל יש לך כמה שגיאות מאוד גדולות ופוליטיות. א. באמת היתה הורדת נטל ממעמד הביניים אבל לצערי זה על חשבון המעמד הנמוך ולא על הגבוה מה שמגדיל פערים. ב. "תוכניתו הכלכלית, שלדעת כל כלכלן נכונה" שכחת לכתוב כל כלכלן (ליברלי) נכונה. אני מכיר מספיק כלכלנים שלא יסכימו איתך. ג. שינוי היא בהחלט לא המפלגה שקיימה הכי הרבה ועם כל הכבוד זו גם המפלגה הקטנה שקיבלה הכי הרבה מדנטים. ועוד דבר, מדיניות הכלכלה של שינוי היא מאוד קפיטליסטית ומאוד אמריקאית. איך מפלגה כזו יכולה להצהיר על עצמה כדורשת שיוויון בין חרדים לחילונים כאשר היא אינה תומכת בשיוויון בין עובדים?

wizibusy

New member
אתה יודע מה?אני יבוא לקראתך

תפרט לי איזה מפלגה עשתה יותר משינוי ומה היא עשתה (כמובן במהלך השנה הראשונה של הקדנציה שלה). אל תכתוב כותרות פופוליסטיות וחסרות תוכן. אני מתאר לעצמי שאתה מנוער יחד , אוליי כדיי לך לזכור שנוער יחד\מרצ קיים רק מכיוון ש-2 מפלגות בעלות אינטרסים שווים בעניין הביטחוני התאחדו. אך בנושא הכלכלי צריך להזכיר לך ש"רצ" הייתה מפלגה קפיטליסטית מובהקת!.

אתה מתאר לא נכון!

אני לא מנוער יחד והם קפיטליסטים בדיוק כמוכם ולכן אני לא תומך גם בהם. אין אף מפלגה סוציאלית הגונה בישראל פרט לחד"ש אבל גם לה יש את החסרונות. הגיע הזמן ששינוי תשנה גישה! ולא ענית לי...

Alexco

New member
מפלגה קפיטליסטית מובהקת?

השמועה על סוציאל-דמוקרטיה עוד לא הגיעה לאזני נוער שינוי, הא?

kundason2003

New member
תקשיב טוב בחור יקר.

זה שאחד אומר- זה לא אומר שכולם חושבים כמוהו. זה דבר ראשון ובאופן כללי. דבר שני, רצ באמת לא היו כאלה סוציאליסטים.

אין ספק בשינוי של שינוי ../images/Emo70.gif

אני חושב שדור הבהיר שאין ספק בשינוי שמפלגת שינוי עשתה ועוד תעשה. יש שתי דרכים להסתכל על המצב כיום: יש את הדרך של "רק שנה בממשלה" ויש את הדרך של "כבר שנה בממשלה"... אין ספק ששינוי, במהלך זמנה בממשלה, קידמה את כל הנושאים שהוזכרו פה. אי אפשר לצפות שמפלגה תוכל להשיג את כל מטרותיה והבטחותיה לבוחרים בתוך שנה ! (בל לנו לשכוח זאת !) אני מאמין ששנה זו היא רק שנת הפתיחה לשינויים. ח"כ ושרי שינוי ימשיכו לקיים את הבטחותיהם לבוחרים וימשיכו בעשייה הכ"כ חשובה ! יוראי.

kundason2003

New member
תשובה.

יש מספיק מפלגות שדואגות למעמד הנמוך, או לפחות מצהירות על כך. נוצר אבסורד, שמפלגות שדואגות למעמד הנמוך זוכות להערכתו, אך אז הן נכנסות לדילמה. אם הן ידאגו למעמד הנמוך, הוא לא יתמוך בהן. לכן הן מעדיפות להגדיל את העוני, וכך זוכות ביותר קולות. לא סתם ש"ס עלתה תמיד. ועכשיו היא גם קטנה כי רוב הקולות שלה עברו לליכוד. יודע מה, לא ראיתי הרבה ביקורת מצד כלכלנים על תוכניתו של ביבי, אלא רק מצד האופוזיציה שזה התפקיד שלה בכל מקרה והיא לא אובייקטיבית. למה לא המפלגה שקיימה הכי הרבה? העבודה קיימה? מרצ קיימה? הליכוד קיים? לא. שינוי תומכת בשיוויון בין חרדים לחילוניים? מי אמר לך את זה? שינוי, בגישתה הקפיטליסטית משהו, מעדיפה אנשים עובדים על פרזיטים.

אתה צריך יותר להיזהר.

בהודעה אחת קראת לכל המובטלים וחסרי האמצעים במדינה פרזיטים. תקן אותי אם אני אותי אבל בטח מעולם לא הרגשת עוני נכון?

kundason2003

New member
מתקן אותך.

עוני ממש לא. לא הייתי על חרפת רעב, וגם העניים שאליהם אתה מתייחס לא על חרפת רעב. הו לא. אבל שינוי לא אמרה שהיא תדאג להם. יש המון מפלגות ש"דואגות" למעמד הנמוך. ש"ס, ליכוד, עבודה, עם אחד, יחד. לא חסר. אבל שינוי זכתה ב15 מנדטים בזכות כך שהיא דואגת למעמד הביניים. אגב, אבי כן בא מהמעמד הנמוך, ואפילו נמוך מאד. הוא גדל במשפחה דתית עם עוד שבעה אחים, למד בבית ספר דתי, וכשהגיע לתיכון פרש כי לא היה ברמת לימודים מספקת (כי הוא למד ביסודי דתי שם לימדו אותו תורה, ולא ביסודי רגיל) אבל אפשר לצאת מהעוני. מי שבאמת רוצה, ומפעיל את השכל, יכול. ואבא שלי היום בשינוי, בהתחלה כי שינוי עזרה לנו, ואח"כ כי הכרנו את המפלגה והאידיולוגיה.

יופי!

הגישה הזאת שלך של כל מי שרוצה יכול הורסת את המדינה! זה לא פותר את הבעיה ואני יכולה להראות לא מעט מקרים שלא עבר עליהם הסרט ההוליוודי והמערבי שאתה מתאר. ורק כדרך אגב: יחד , עבודה וליכוד (וגם ש\"ס בדרכה השונה) לא דואגות למעמד הנמוך. אם מודה בכך ששינוי לא תומכת בחלשים שבחברה אז אתה לא חושב שהיא מתעסקת בנושא שהוא קצת פחות דורש עיסוק. בכל אופן המדינה צריכה לתמוך בתושביה. בעיקר כשהם במצב קשה. לא?

kundason2003

New member
לא- לא הגישה שלי הורסת.

מה שהורס זה מפלגות ופוליטיקאים שמבטיחים לדאוג למעמד הנמוך, ובסוף דואגות רק לעצמן. שינוי באמת לא דואגת לחלשים בחברה. לא על זה היא נבחרה ולא על זה היא תיפול. שינוי נבחרה כי היא באמת, ואשכרה, מייצגת את מעמד הביניים. ואל תגידי לי שלא, כי כבר הוכחתי שכן. המדינה צריכה לתמוך בתושביה. את באה בטענות לשינוי או למדינה?

wizibusy

New member
אני מאוד מקווה שתצתרף.

אני מקווה שתצתרף ,ונראה לי שהתשובות של דור ענו לך על כול השאלות , לא? אתה מוזמן לשאול עוד שאלות...
בעניין שעון הקיץ...מה ?? אני רק קראתי אתמול ,נראה לי, שאישרו את הזזת שעון הקיץ...לא?

למעלה