שלום לכולם!

adi1979

New member
שלום לכולם!

קודם כל- אציג עצמי: שמי עדי, סטודנט, נתקלתי לא במקרה בפורום הזה כיוון שעלתה שאלה בפורום אחר (תרבות אירלנד), קראתי חלק מההודעות ו-כן, אני מאמין שמצאתי פורום מעניין. וכעת, לעסקינו: האם מישהו יודע מדוע דגל אירלנד נראה כפי שהוא נראה (מלבד הכתום שבמקורו היה זהב)? היתה לי תשובה, במהלך שהותי שם, מפי אדון אירי שיכור, אך שכחתי אותה, מה גם שהאירים ידועים כמספרי סיפורים ולכן את כל ההיסטוריה שלהם כדאי לדעת ממקורות אחרים.. (לדוגמא: רווחת באירלנד האמונה שערב הכרזת העצמאות של ארה"ב התנהלה הצבעה על קביעת השפה למדינה החדשה והשפה האירית זכתה במקום השני אחרי האנגלית ולפני הגרמנית..
נו באמת..) תודה רבה! עדי |אייקון של עדי מוסיף פורום לרשימת המועדפים|

Dia Leoghann

New member
רדפתי אחריך מפורום תרבות אירלנד

הדגל בעל שלושת הצבעים של הרפובליקה האירית התנופף לו לראשונה ב-1848, השנה המכונה במחקר ההיסטורי "אביב העמים". זוהי תקופה בה החלו עמים להתנער מהשלטונות האריסטוקרטיים המדכאים ברחבי אירופה. אולם הדגל "נשכח" מיד לאחר כשלון מהפכת 1848 וחזר להופיע רק ב-1916 במהפכת חג הפסחא, ואחר-כך ב-1921 הפך לדגל אירלנד העצמאית. הצבע הכתום אכן מסמל את הפרוטסטנטים של צפון אירלנד. הצבע הירוק מסמל את הקתולים בשאר חלקי אירלנד ואת מטרות הרפובליקה החדשה הצבע הלבן מסמל תקווה לשלום בין שני הצדדים. השאלה שלא עניתם עליה היא מדוע דווקא הצבעים הללו. הצבע הכתום מסמל את הפרוטסטנטים כיוון שמלך אנגליה, וויליאם מאורנג' (הידוע גם כוויליאם ה-3) הביס ב-1690 את המלך הקתולי (גימס ה-2) בקרב שנערך בעמק הבויין והבטיח שלטון פרוטסטנטי (יותר נכון אנגליקני ופריסברטני) על האי הירוק. האנגלים והסקוטים שהחלו להתיישב בצפון אירלנד במאה ה-17, ונקראים גם Orangemen,עדיין חוגגים את הניצחון הזה בכל 12 ביולי. הירוק אכן מסמל נופים ירוקים ובעיקר את סמל התילתן הירוק, אך יותר מכך הוא מסמל מהפכנות. הירוק מסמל את המהפכנים האיריים הקתולים. משנת 1798 אותם מהפכנים השתמשו בדגל ירוק לגמרי שבמרכזו עמד הנבל המוזהב. ג'יימס קונולי, המהפכן האירי הגדול של מרד חג הפסחא ב-1916 כתב בצורה היפה ביותר על משמעותו של הדגל הירוק: " הדגל הירוק של אירלנד יונף בגאווה מעל הליברטי הול כסמל לאמונתנו בחופש, וכראייה לעולם כולו שמעמד הפועלים בדבלין עומד מאחורי המטרה האירית להיות לאום נפרד ועצמאי.". אולם חבריו של קונולי, תנועת "אירלנד הצעירה", שתמכו ברעיון הרפובליקני רצו להדגיש את הרפובליקניות שלהם ולכן יצרו את דגל שלושת הצבעים על בסיס הרעיון העומד מאחורי דגל הרפובליקה הצרפתית, ובחרו לשלב בתוכו גם את הצבע הירוק של המהפכנים הקאתולים וגם את הצבע הכתום של הפרוטסטנטים. הם בחרו להניף לצד הדגל הירוק הישן גם את הדגל החדש\ישן בעל שלושת הצבעים, ובישיבותיהם הונף גם דגל הרפובליקה הצרפתית. למרות שהדגל בעל שלושת הצבעים הפך לדגל הלאומי הרשמי רק לאחר השתחררות מהשלטון הבריטי ב-1921, מאז ה-7 במרץ 1848, אז הונף הדגל בעל שלושת הצבעים לראשונה, מסמל הלבן את השלום בין הצדדים (אולם אז סדר הפסים היה שונה). הראשון שהניף את דגל שלושת הצבעים ב-1848 היה המהפכן המיליטנטי תומס פרנסיס מיגר (שבין השאר היה גם אסיר במושבה טסמנית באוסטרליה, עורך דין בניו-יורק, וגנרל בצבא ארה"ב). את מה שהוא אמר על הצבע הלבן אני לא אתרגם כדי שאולי האירים סוף סוף יקשיבו לקול ההגיון: The white in the center signifies a lasting truce between the "Orange" and the "Green," and I trust that beneath its folds the hands of the Irish Protestant and the Irish Catholic may be clasped in generous and heroic brotherhood. נראה לי שיצרתי קצת בילבול מתי השתמשו בכל דגל אז הנה סיכומון: 1848 - הופעה ראשונה של דגל שלושת הפסים. 1848-1916 - שימוש עיקרי בדגל הירוק עם נבל הזהב 1916 - חזרה של דגל שלושת הפסים, אבל עדיין "עליונות" של הדגל הירוק. 1921 - דגל שלושת הפסים הופך לדגל הלאומי הרשמי.

מוּסקט

New member
תודה

שתרגמת לנו
בפעם הבאה יהיה יותר נאה אם תוסיף קישור או קרדיט.

adi1979

New member
וואו, יפה יפה.. ותודה

ראיתי את שתי ההודעות, פחות או יותר בו זמנית, פה ובפורום אירלנד (ועכשיו קשה לי יותר לקחת את התשובה שלך ולפרסם אותה תחת שמי..
). לגבי שאר דגלים- הדגלים המעניינים יותר, לדעתי, הם דווקא אלו של הכביכול רפובליקות ממרכז אפריקה. לא מזמן עברתי באנציקלופדיה של YNET לאורך ולרוחב היבשת האפריקאית, ארץ ארץ (כמעט, מלבד צפון מערב אפריקה- השעה הייתה מאוחרת בלילה..) והגעתי לכמה מסקנות: א. ישנן באפריקה כמה מדינות שהן מוגדרות "המדינות העניות ביותר באפריקה". אם נצא מנקודת הנחה שאפריקה היא היבשת העניה ביותר, דמיינו מה פירוש הדבר להיות העני שבעניים. ב. בכל מקום בו נגעו הקולוניאליסטים האירופאים- פרצה מלחמת אזרחים ו/או הפיכות צבאיות לרוב (ויש לי תאוריות לסיבות לכך) ג. מועמר קדאפי מטורף. הוא פשוט מחרחר ריבים שגרם לכל המדינות סביבו לקרוס או לסבול מחוסר אהדת העולם. אפשר לדמיין אותו מחכך בידיו בהנאה בסוף כל יום עם גיחוך בנוסח "אני אכבוש את העולם". יום טוב, עדי

aviron

New member
טוב מאה עיניים

מחומוס מקולקל... (פתגם מפיו של חכם פולני מהמאה העשרים ו-2)

גרי רשף

New member
שירשור דגלים

יש למישהו פרטים על דגלים אחרים? אשמח להתעדכן! למשל- שמעתי פעם שצבעי הדגל האיטלקי (די דומה לאירי אבל עם אדום במקום כתום) הוא כצבע הפיצה (הנפוליטנית?) אם כי לא ברור לי אם הדגל הוא לפי הפיצה, הפיצה לפי הדגל, או שאין שום קשר וזה סתם סיפור.. לעניין השפה האירית- למיטב ידיעתי האירים הגיעו בהמוניהם לארה"ב במהלך שנות הרעב הגדול במאה ה-19. אני תוהה כמה אירים וכמה דוברי אירית היו שם ב-1776.. אני דווקא שמעתי על הצעה להכריז על העברית כשפה הרישמית וזאת מסיבות דתיות, הצעה שנדחתה למרבה הצער, או כמו שאמר סנטור אלמוני שנים רבות מאוחר יותר: "אם האנגלית היתה מספיק טובה לאדוננו ישו, אז היא מספיק טובה גם בשבילנו".

גרי רשף

New member
וכמובן קישור לעצלנים שבחבורה

דגלי כל העולם- כאן. יש לבחור באות הראשונה של שם המדינה בצד שמאל למעלה.

aviron

New member
מעניין !!!

פתחו את הקישור אל דגלי העולם של גרי רשף, לחצו על "ישראל" והתבוננו בכל הואריציות של דגלי מדינתנו...

adi1979

New member
1776

לא ערכתי ספירת מלאי של אירים בארה"ב, אבל כן ידועה העובדה כי הם אלו שבנו את מסילות הברזל בארה"ב (לדעתי מכפיה יותר מאשר חירות). כיום מכבי האש והמשטרה נחשבים לגופים "איריים". עוד בנושא אירלנד- חידה: מישהו יודע מדוע באירלנד ישנם יותר זקנים מאשר זקנות? בין הפותרים נכונה יוגרלו חולצה ותקליט

גרי רשף

New member
זו לא הוכחה..../images/Emo13.gif

לפי האנציקלופדיה של Ynet, קו הרכבת המסחרי הסדיר הראשון נפתח ב-1825 בין דרלינגטון לסטוקטון באנגליה; ומכאן שב-1776 כנראה אף אחד לא הניח מסילות ברזל במושבות שעתידות להתמרד ולהפוך לארה"ב.. מן הסתם היו בארה"ב אירים, אבל צריכה להיות סיבה מספיק טובה כדי להציע את השפה האירית כשפה הרישמית. כמובן שגם אין לי מושג מה מקור האגדה שהשפה העברית הוצעה כשפה הרישמית.. לגבי השאלה אינני יודע.. אולי זקן הוא מגיל 70 וזקנה מגיל 90 וכך על ידי משחקי הגדרות עיוותנו את המציאות?

adi1979

New member
מעט סדר..

1776 היתה הכותרת של ההודעה ולא קביעה, חלילה להקמת מסילת הרכבת (למרות שמה הן כבר ארבעים שנים מבחינה היסטורית??). לגבי האירית כשפה הרשמית של ארה"ב: אחזור על דברי מראשית השרשור- את ההיסטוריה של אירלנד כדאי לדעת/ לקרוא ממקורות אחרים.. חידה- זקן= 60 ומעלה. יש תשובה??

kipod2

New member
לי יש שאלה על דגל

מדוע דגל נפאל שונה משאר דגלי העולם?

python 4

New member
סתם כי הם רצו להיות מיוחדים

והדגל שלהם הוא באמת מיוחד - הוא היחיד בעולם שאינו מרובע, אלא מורכב משני משולשים. למעשה, המקור שלו הוא משני pennants (דגלים משולשים) שחוברו יחד - אחד מתאר את הירח ואחד את השמש. למידע נוסף - כאן. אגב, סליחה שאני מתפרץ לפורום, פשוט מישהו שם קישור לשרשור הזה בפורום גרמנית למתחילים, ושמתי לב שיש פה שאלה של קיפוד. אני תמיד עונה לשאלות של קיפודים, במיוחד אם הם אוהבים את אגנטה.

למעלה