שלום לכולם

omerzi

New member
שלום לכולם

אני חדש פה,יש לי כוכב ראשון בצלילה ואשמח לעזור לאנשי הפורום. שאלה: יש לי 12 צלילות (לאבא שלי יש 100 צלילות,כוכב שני) מתי אני יכול לצלול איתו בלי מדריך?

siviva

New member
שלום וברכה! ../images/Emo140.gif

שמחים לכל חבר חדש
סליחה על התפקוד האיטי בימים האחרונים... נחזור לעצמנו במהרה ובובי יתן תשובה מפורטת כתמיד

ברוך הבא

שמחים על הצטרפותך, ועוד יותר נשמח לשמוע אותך ואת דעותיך. לשאלתך, בעקבות תקנה שהותקנה לפני כשנתיים, חייב כל צולל לצלול את 20 צלילותיו הראשונות תחת פיקוח. תקנה זו מיישמת לקחי מחקרים ותחקירי תאונות צלילה שהראו כי מרבית תאונות הצלילה מתרחשות אצל צוללים במהלך צלילותיהם הראשונות לאחר הקורס. (התקנה תופסת אך ורק בישראל, לכן אם אתה ואביך יוצאים לצלילות בחו"ל אינכם מוגבלים לצלילה תחת פיקוח). עקב כך, תצטרך לצלול עוד 8 צלילות תחת פיקוח. אולם, שים לב, הצלילות אותן אתה עושה במהלך הקורסים נחשבות אף הן בין אותם 20 צלילות! אני אישית ממליץ בחום על קורס צולל מתקדם ("כוכב שני"), בו תעשה לא רק עוד 5 צלילות, אלא תרכוש נסיון מעניין וחשוב בתחומים שונים של הצלילה, כגון ניווט תת מימי, צלילת לילה, צלילת עומק וכו'. קורס זה גם יתן לך רשיון לצלול לעומק של 30 מטרים (או 20 מטרים אם הינך מתחת לגיל 15), וגם יאפשר לך לצלול עם צוללים בדרגת "מים פתוחים" (כוכב ראשון). כמו שאתה ודאי יודע, צוללי מים פתוחים רשאים לצלול רק בלווי צוללים בדרגה גבוהה יותר (אגב, גם תקנה זו היא רק בישראל, ולא בחו"ל). הרבה הנאה ונשמח לשמוע על חוויותיך מהצלילות! בובי

למעלה