שלום לכולם

no pressure

New member
שלום לכולם

פעם ראשונה שאני נתקלת בפורום הזה, אולי אפשר לשאול אתכם שאלה? אני בת 21 לפני לימודים , אני רוצה לעבוד במשרד פרסום כתקציבאית או כמפיקת פרסומות אבל אני לא יודעת איפה ומה אני צריכה ללמוד בשביל שאני אוכל לעבוד בזה בעתיד. אם תוכלו לעזור לי אני ממש אשמח ...

גת וייס

New member
לימודים ../images/Emo22.gif

לתקציבאות - דרישה מינימלית היא תואר ראשון בתקשורת או בתקשורת וניהול. כדי לשפר סיכויים להשתלב במשרד פרסום אפשר לאחר סיום התואר לעבור גם קורס תקציבאות בבצפר. להפקת פרסומות - את יכולה להתחיל ישר ללמוד בבצפר במידה ותעברי את בחינת ההתאמה והראיון האישי. לינק לאתר הבצפר למטה.

no pressure

New member
עוד שאלת לימודים.....

אני חושבת ללמוד תקשורת וניהול במכללה למנהל אבל אני לא בטוחה בקשר לזה, אני חוששת שהתואר הוא לא מספיק טוב בשביל להתקבל לעבודה במשרדי פרסום או בהפקות שונות. אין לי אנשים לשאול אותם חוץ ממכם כי אף אחד שאני מכירה לא באמת יודע...

גת וייס

New member
למה את חושבת ככה?

אני אישית מכירה מספר תקציבאיות שלמדו את התואר שאת מדברת עליו במכללה למנהל, והשתלבו מהר מאוד במשרדי הפרסום.

twigy

New member
כתקציבאית או כמפיקת פרסומות ?

זה אפילו לא על אותה הסקלה קודם כל תחליטי מה את רוצה

gezercatom

New member
לימודים או עבודה

היי, קודם כל בלי לחץ - את צריכה להחליט מה חשוב לך יותר - הקריירה או התואר. לימודים במסלול האקדמי של המכללה למנהל (שלוחת ת"א) אני מאמין לא (לא) יסדרו לך עבודה. את עדיין תצטרכי לכתת רגלייך לעבור ראיונות עבודה וכו' אחרי שסיימת 3 שנות לימוד, השקעת (לא בזבזת) כ 70 אלף ש"ח. ואת יכולה להתחיל כבר עכשיו. אם את הולכת ללמוד במכללה את חייבת לנצל אותה, הווה אומר לקשור קשרים עם המרצים שמלמדים שם שעובדים גם בחוץ (יוסי עין דור, רפיק חלבי, מיקי קרצמן ועוד רבים מתחומים שונים). אסור לך לצפות שעבודה תגיע מלימודייך שם. על הסקלה של משרד פרסום אין דבר כזה מפיקת פרסומות. יש מפיקת משרד. היא אינה אחראית על הפקת הפרסומת. נקודה. בשביל זה יש חברת הפקה. ואת תתחילי כע. הפקה. ובשביל זה, לא צריך ללמוד 3 שנים, להקיע 70 אלף ש"ח. בשביל צריך להשקיע כ 800 ש"ח בפקס (מחשב אני מניח שיש לך וחיבור לאינטרנט גם) ולשלוח קו"ח. לנג'ס. הרבה. להיות ע. הפקה X פעמים, להתקדם למתאמת הפקה, למנהלת הפקה ולמפיקה בפועל ואז - להפיק פרסומת כמפיקה אחראית. (בשלב הזה יהיה לך משרד, תקבלי קו"ח של איזו מישהי שמתלבטת ולא יודעת מה ואיך... ורוצה להתחיל כע. הפקה.. נשמע לך מוכר ?) הבית צפר.... לא.. ממש... אבל אני לא הבן אדם לשאול. אי אפשר ללמד תיאוריה של הפקה בפועל. מנסיון של מי שעושה את זה. מקווה שלא התבלבלת יותר. אבל זו השאלה - לימודים או עבודה, תואר או קריירה, תכל'ס או תיאוריה. אפשר לעבוד גם בלי תואר, אפשר להתחיל כע. תקציבאית ללא תואר, כמזכירה ללא תואר וגם מהדסק בקבלה מתקדמים. בהצלחה.

no pressure

New member
../images/Emo4.gif ...

קודם כל , תודה על היחס והעזרה. אני חושבת שעכשיו אני עוד יותר לא יודעת מה לעשות. אני לא מבינה איך מגיעים בכלל ללשלוח קורות חיים למשרדי פרסום, אין לי קשרים, לא פרוטקציות, לא כלום. איך בכלל מתחילים???

gezercatom

New member
חוצפה

מה זה קשרים ? פרוטקציות ? עוד סיסמא שלמדת ממישהו ? ממישהי ? מה זה איך מגיעים ללשלוח קו"ח ? את צריכה שילמדו אותך לכתוב קו"ח ? אז תלמדי ! להגיע ללשלוח ? הנה תרשים זרימה - אתר דפי זהב --> טלפון של משרד פרסום (רגב קויצקי, ראובני פרידמן על הסקלה הזו....) --> עונה מזכירה --> את שואלת מה מספר הפקס --> מקבלת תשובה --> שולחת פקס --> מתקשרת לראות שזה הגיע --> מתקשרת לראות מה קורה --> מגיעה לראיון ברור ? חוץ מזה את צריכה - חוצפה בשביל ה'להעיז' ולהתקשר (וואו מי ישמע.. כן ?) - משמעת לקום בבוקר ו לעשות !!!! - עקביות לבדוק מה קורה, מתי פגישה ראיון - מצב רוח טוב להבין שזה תחום כפוי טובה, עם משכורות נמוכות מאוד (ע"ע שרשור קודם של קופירייטירים מתוסכלים), של עוזרי הפקה מנוצלים (50 $ ליום) ועוד ועוד. זה תחום לאנשים קשי עורף שמוכנים לנסות, כי להיות אנשי מכירות הם לא רוצים להיות למרות שהם היו יכולים להיות טובים בזה.

johny_abola

New member
איך את רוצה להיות מפיקה...

אם שליחת קורות חיים נראית לך כמשימה מסובכת? בכל מקרה, זה מן הסתם לא מסובך אלא רק מעצבן ומתסכל. לגבי תקציבאות - התואר זו רק דרישה מינימלית על מנת לסנן את אלפי המועמדים. העבודה עצמה לא דורשת ידע כלשהו אלא רק תכונות אופי לא פשוטות. אז בלב שקט את יכולה לעשות תואר בכל מקום - רצוי מנע"ס ו/או תקשרות כדי שתהיה איזו זיקה לתחום, ואז להתחיל לשלוח קו"ח לכל המשרדים ולכל המודעות, ואם יהיה לך מזל / קשרים / פרוטקציה תמצאי מהר עבודה. בהצלחה.

למעלה