לימודים או עבודה
היי, קודם כל בלי לחץ - את צריכה להחליט מה חשוב לך יותר - הקריירה או התואר. לימודים במסלול האקדמי של המכללה למנהל (שלוחת ת"א) אני מאמין לא (לא) יסדרו לך עבודה. את עדיין תצטרכי לכתת רגלייך לעבור ראיונות עבודה וכו' אחרי שסיימת 3 שנות לימוד, השקעת (לא בזבזת) כ 70 אלף ש"ח. ואת יכולה להתחיל כבר עכשיו. אם את הולכת ללמוד במכללה את חייבת לנצל אותה, הווה אומר לקשור קשרים עם המרצים שמלמדים שם שעובדים גם בחוץ (יוסי עין דור, רפיק חלבי, מיקי קרצמן ועוד רבים מתחומים שונים). אסור לך לצפות שעבודה תגיע מלימודייך שם. על הסקלה של משרד פרסום אין דבר כזה מפיקת פרסומות. יש מפיקת משרד. היא אינה אחראית על הפקת הפרסומת. נקודה. בשביל זה יש חברת הפקה. ואת תתחילי כע. הפקה. ובשביל זה, לא צריך ללמוד 3 שנים, להקיע 70 אלף ש"ח. בשביל צריך להשקיע כ 800 ש"ח בפקס (מחשב אני מניח שיש לך וחיבור לאינטרנט גם) ולשלוח קו"ח. לנג'ס. הרבה. להיות ע. הפקה X פעמים, להתקדם למתאמת הפקה, למנהלת הפקה ולמפיקה בפועל ואז - להפיק פרסומת כמפיקה אחראית. (בשלב הזה יהיה לך משרד, תקבלי קו"ח של איזו מישהי שמתלבטת ולא יודעת מה ואיך... ורוצה להתחיל כע. הפקה.. נשמע לך מוכר ?) הבית צפר.... לא.. ממש... אבל אני לא הבן אדם לשאול. אי אפשר ללמד תיאוריה של הפקה בפועל. מנסיון של מי שעושה את זה. מקווה שלא התבלבלת יותר. אבל זו השאלה - לימודים או עבודה, תואר או קריירה, תכל'ס או תיאוריה. אפשר לעבוד גם בלי תואר, אפשר להתחיל כע. תקציבאית ללא תואר, כמזכירה ללא תואר וגם מהדסק בקבלה מתקדמים. בהצלחה.