שלום לכולם...

שלום לכולם...

אני פעם ראשונה בפורום,אני לא חולת אפילפסיה אבל החבר לשעבר שלי כן. ורציתי לשאול כמה שאלות... אז ככה: הוא לוקח כדורים,אני לא יודעת בדיוק איזה אבל זה כדורים שלוקחים כל 12 שעות..אם אני לא טועה. יש לו התקפים באופן לא קבוע,כלומר,פעם בכמה שבועות,ואפילו יותר. אני חושבת שזה התקף חלקי(הראיה מתמקדת במקום אחד,היד מתחילה לזוז נופל על הריצפה אבל עדיין בהכרה,קושי בדיבור..) הוא לא עובד,ורציתי לדעת עם זה אפשרי לעבוד עם המחלה בעבודות פיזיות (נגרות,מסגרות,צביע וכו') ואם זה לא יכול לגרום לסיכון. רציתי גם לדעת אם סוג התרופות של החולים הוא אותו סוג או שהוא מתחלף על פי סוג החולה. אני אשמח לתשובות בהקדם... תודה מראש

ספיר 11

New member
איני מבינה מדוע חולה אפילפסיה

אינו יכול לעבוד? נכון ישנם קשיים אך אפשר להתגבר עליהם.
רצוי להמנע מעבודות מסוכנות כגון נגרות {מסור חשמלי} ענף הבנין {פיגומים} צבע {טיפוס על סולם} וכד' עבודות משרדיות למשל יכולות להתאים.
תרופות:כל אדם נוטל תרופה על פי סוג האפילפסיה שלו,אין אפילפסיה אחידה,שינוי בתרופות מתחולל בזמן שתרופה זו או אחרת אינה מצליחה לרסן התקפים או אז הנוירולוג ממליץ על תרופה אחרת,ישנם חולים שמתאזנים במהירות יחסית,מאידך ישנם חולים שהתאמת תרופה עבורם אם בכלל היא "עבודה" ארוכה ומייגעת.
מקווה שעזרתי.

כן..אבל מה אם...

לאותו בנאדם אין אפשרות(תעודות מתאימות) לעבוד בעבודה משרדית..? עבודות פיזיות כאלה הם העבודות היחידות שמתאימות לו,אם לא הייתה המחלה. ותדה על התשובה

qt1

New member
בן כמה הוא?../images/Emo140.gif

הוא יכול לקבל קורס הכשרה מקצועית של המוסד לב. לאומי. שנית , האם יש באפשרותו ליצור קשר עם אי"ל באזור מגוריו? חיפה, ת"א או ירושלים...? הוא יכול לקבל הדרכה והרבה יותר מכך , הן לגבי התרופות והן לגבי תחום עיסוק בעתיד! חשוב שידע מהן זכויותיו ויש לו זכויות כמובן.

qt1

New member
ברוכה הבאה ס ת ם א ח ת 11 ../images/Emo24.gif

הכינוי שלך גרם לי לצביטה ב
יש סיבה לכך שאת מכנה את עצמך סתם אחת?
אני ברשותך אפנה אליך כאל סא , בשלב זה מפני שקשה לי עם הכינוי שלך אוקיי? אם זה מאוד מפריע אז אכנה אותך סתם אחת אבל נשבעת שקשה לי
... בן כמה החבר לשעבר? אולי את גם יודעת מתי הוא ביקר אצל נוירולוג בפעם האחרונה ואם ומה נאמר לו? לגבי תרופות , כל מי שסובל מאפילפסיה מקבל תרופה אחרת ,יש הרבה סוגים של אפילפסיה ולכל אחד מתאימה תרופה אחרת , כמו כל מחלה אחרת. לגבי עבודות - ברגע שהוא מאוזן-והוא אמור להיות מאוזן עם הטיפול הנכון כלומר שאין לו התקפים- הוא יכול לעבוד בכל עבודה. הדיעות לגבי זה חלוקות , אם תשאלי במוסד לביטוח לאומי יגידו לך שאסור לו לעבוד בעבודות מסוכנות , אם תשאלי אותי אני אגיד לך שאם לא היה לו התקף למעלה משנתיים הוא יכול לעשות הכל כמו כולם , כולל לימודים כולל נהיגה כולל הכל בהכל. את חברה לשעבר נהדרת ויפה שאת מתעניינת בשביל החבר לשעבר, אני כאן כדי להשיב לשאלותיך ויש כאן עוד המון חברי פורום שמאוד אוהבים לסייע ויכולים לעשות זאת על הצד הטוב ביותר!!! ואת ממש ממש לא סתם אחת בשבילי לפחות. ברוכה הבאה וכתבי מה שבא לך, הפורום פתוח
להתראות

../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif

ת'אמת שאין ממש סיבה מיוחדת לכינוי,לא כרגע.אולי פעם הייתה אבל פשוט אין לי רעיון לשם אחר אז זה נשאר ככה. ו..כן את יכולה לקרוא לי סא
הוא בן 22. אני לא יודעת מתי הוא ביקר אצל נוירולוג פעם אחרונה... הבעיה היא, שלמרות התרופות הוא לא מאוזן כי כמו שכתבתי כבר,יש לו התקפים פעם בכמה שבועות. קראתי באיזה מקום ששינה לא טובה(חוסר שינה) ושתיית אלכוהול יכולה לגרום לחוסר איזון.זה נכון? הוא לא שותה באופן קבוע,מדיי פעם אבל אני חושבת שאולי זאת גם אחת הסיבות לחוסר האיזון למרות התרופות. תודה
על התשובה המקסימה באמת גרמת לי לחייך....

hashy

New member
אלכוהול בהחלט יכול לתרום וחוסר ב

שינה בוודאי תורם אבל נראה לי שהוא זקוק למעקב של נוירולוג טוב ואפילו כדאי כזה שמתמחה באפילפסיה כי יש המון!!!!!! אפשרויות וקומבינציות לטיפול. חוץ מזה, אם תרשי לי, בין השורות נראה לי שהוא זקוק למוטיבציה להגיע למצב טוב יותר ואז הוא ידאג לברר הכל... אגב, יש פה מסר על מכשיר ניסיוני שנראה לי שיכול מאד לעזור לו - אני מציעה לך לקרוא וגם את השרשור על הטיפולים האלטרנטיביים גם לי הכינוי שלך עשה קצת... אז אולי כדאי להחליפו (חשבתי עם משהו כמו 'האחת') - מה את אומרת? מקווה שהוא מעריך את ההתעניינות שלך, זה מראה על המון איכפתיות...

קראתי את השירשור...תודה

זה באמת יכול לעזור. אני אבדוק גם במסר על המכשיר. חח..לא חשבתי שהשם שלי יעשה משהו למישהו.. אולי אני באמת אחליף אותו. 'האחת' דווקא נשמע טוב...

קראתי..

אני חושבת שזה יכול לעזור..אני רק לא יודעת אם זה סוג ההתקף שיש לו.אני לא בטוחה שזה זה. אני אשאל אותו ואכתוב לכם. תודה על התגובות והתמיכה..

למעלה