שלום לכולם!

• פותח הנושא lvb
  • פורסם בתאריך

lvb

New member
שלום לכולם!

הרשו לי להציג את עצמי, לפני שאני מציג את השאלה שלי. שמי ניר, אני מנלה שני פורומים כאן בתפוז, בנושאי מוסיקה. אני מאוד אוהב מחזות זמר, ויש לי נטיה למחזות הקלאסיים יותר מלמודניים, עניין של טעם... בקיץ האחרון נסעתי ללונדון וראיתי שני מחזות זמר- "גבירתי הנאווה" (הרגשתי שזאת חובתי כמבקר בלונדון) ו"פנטום האופרה". באופן לא צפוי במיוחד, נהניתי יותר מ"גבירתי הנאווה". עד היום לא עובר יום בלי שאני מזמזם לפחות שיר אחד מהמחזמר. ניסיתי גם כן להרחיב את הידע שלי בנושא כמה שהצלחתי. כמו כן יש לי שני דיסקים, של פסקול הסרט ושל ההפקה השניה שנעשתה בארץ, בכיכובה של ריטה (שמבצעת את אליזה יוצא מן הכלל, אבל ההפקה המוסיקלית שמתנגנת ברקע היא מתחת לכל ביקורת. ההפקה הראשונה עם רבקה רז יותר טובה מהבחינה הזאת). בכל מקרה שאלתי, או שאלותי הן כאלה: ג'ולי אנדריוז שיחקה בהפקה המקורית בשנות ה50 בלונדון. הבנתי שהייתה גם הפקת מקור בבורדוויי, מי שיחק שם? ניסיתי להוריד כמה שיותר שירים מההפקה המקורית, וניתקלתי בכמה גרסאות לחלק מהשירים, שבכולם אני מזהה בבירור את קולה של ג'ולי אנדריוז, כמה פעמים היא הקליטה את שירי המחזמר? רציתי גם לדעת אם קיימת או תצא הקלטה של ההפקה הישראלית האחרונה, בכיכובה של מירה עווד? והשאלה הכי מסקרנת- האם ניתן להשיג הסרטה כלשהי בוידאו של ההפקה בראשונה עם ג'ולי אנדריוז? אני בטוח שזה קיים כי ראיתי בטלוויזיה (בbbc prime) תכנית עליה והראו שם קטעים מצולמים מתוך המחזמר בכיכובה. אני יודע שיחש שיחלקו עליי בפורום, אבל לדעתי היא מתעלה בהרבה, ביכולות השירה שלה, על מרני ניקסון. לפחות בשירים כמו just you wait וshow me... אשמח לקבל את העזרה, תודה מראש.

barmiz

New member
תשובות לכמה שאלות

טוב תראה, הורדת כמה גרסאות של ג'ולי אנדריוז כי פעם אחת היא שיחקה על הבמות ובפעם השנייה היה איזה סיפור שהשתמשו בקול שלה אבל הייתה שחקנית אחרת, זה היה נדמה לי או בסרט או בהפקה אחרת... לגבי הקלטה עם מירה עווד, בזמן שהמחזמר הציג נמכרה רק תוכניה ולא הוציאו דיסק, גם לא לבמה, כי השירים היו live, מה שיצא זה רק תקליט שדרים כשפירסמו את המחזמר ברדיו. מה שכן, ההצגה צולמה לטלוויזיה אבל לא תשודר כי אף אחד לא ניראה לי מיהר לרכוש אותה. צריך שאיזו זכיינית תרים את הכפפה ותשדר את המחזמר ב - 2 חלקים. לגבי הקלטה של ההצגה עם אנדריוז, יכול להיות שהוקלטה, אך יכול מאוד להיות שכשעלתה ההצגה צוות הערוץ הגיעה לצלם בשביל כתבה, ראיון או תוכנית בידור ופנאי, וכשהייתה התכנית עם אנדריוז הראו קטעים שצולמו בשביל הסיבות הנ"ל. (בארץ למשל, קח דוגמא מהערוץ הראשון כשהם משלבים קטעי ארכיון...) זה מה שידוע לי, מקווה שהתרצת...

40גבי

New member
בעניין הסרט

הקול בסרט לא שייך לג'ולי אנדרוס , זו טעות מאוד נפוצה. הקול שייך לזמרת אלמונית בשם מרני ניקסון, שגם עשתה את פס הקול לדבורה קייר ב"המלך ואני" ,ולנטלי ווד ב"סיפור הפרברים" גבי

למעלה