שלום לכולם

gomes

New member
שלום לכולם

לפני מספר שבועות איבחנו אצלי סוכרת type 1 ושלשום התחלתי להזריק אינסולין - lantus ברקע ו- novorapid לפני הארוחות. יש לי שתי שאלות: 1. כמה בדיקות דם אתם עושים ביום? לפי פנקס המעקב שקיבלתי צריך לעשות 7 בדיקות - צום, לפני ואחרי כל ארוחה, ולפני השינה. יש לי free style וזה לא נורא בכלל, רק ההרגשה קצת היפוכונדרית. כמה בדיקות סוכר סוכרתיים ותיקים המזריקים אינסולין, שמכירים כבר את גופם, עושים ביום? 2. העלות הכוללת של התרופות והציוד די גבוהה, האם יש איזה חסם עליון על הסכום הכולל שמותר לקופת החולים לגבות מחולה כרוני? (אני בכללית) חג שמח לכולם. gomes

אז ככה..../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

מספר הבדיקות הגבוה נובע מכך שאתה "חדש" בעסק אני מניח שהמספר ילך וירד עד שיעמוד על 4-5 בדיקות ..... הכללית מכסה את עלות הציוד...ממה נובעת העלות ????

Lady Spring

New member
אין את הלנטוס בכללית...

עד כמה שידוע לי. אני בקשר עם הביטוח המושלם מדי פעם בפעם. היה עדיף שכולנו (מי שבכללית) יכתוב להם מכתב על מנת להפעיל עליהם לחץ כי בכל הקופות זה נכנס. פעם בחודש שולחת להם מיילים דרך האתר של הכללית.

דואגת1

New member
פניה למשרד הבריאות - קובלנות

ניתן לפנות גם למשרד הבריאות, אם לא יועיל לא יזיק.

למתחיל

תברר את הנושא של העלות כי עד כמה שאני יודע יש איזושהיא תקרה חודשית מסוימת שמעליה לא צריך לשלם . אני אישית בודק 4-5 פעמים ואם ממש צריך אז יותר , אולם יש כאלה וותיקים שבודקים יותר כי להם זה עוזר לאיזון בהמשך הדרך אתה תמצא את השיטה שלך בהצלחה לאיזון טוב להמשך הדרך

ברוך בואך למועדון המתוק ../images/Emo8.gif

מספר הבדיקות משתנה במהלך החיים, אבל אם תרצה להיות מאוזן כמה שיותר, מומלץ מספר רב ככל הניתן של בדיקות. בראשית עליך להכיר את גופך, את תגובתו לאינסולין ולכמות המזון הנאכלת, סוג המזון, פעילות גופנית וכדומה. עליך להכיר את התחושות של מצבי הקצה (היפר-סוכר גבוה והיפו-סוכר נמוך) שעדיין חדשות לך מן הסתם, אולם יש לשם
אליהם. לגבי הכללית תקרת התשלום לחולה כרוני עומדת על בערך 600 ש"ח לשלושה חודשים. ואולם הלנטוס אינו נמצא בסל הבריאות של הקופה כמו גם הפריסטייל ולכן אתה משלם ביוקר. סתם מתוך סקרנות מי המליץ לך על הפריסטייל והלנטוס שבועות בודדים אחרי גילוי הסוכרת? בד"כ מתחילים מתרופות שבסל הבריאות ורק אם לא מצליחים להתאזן עוברים לתרופות אחרות. בכל מקרה ממליצחה לך להסתכל בקישורים שלנו, במאמרים, ובשאלות הנפוצות על מנת ללמוד כמה שיותר על המצב החדש- ידע הוא כח. וכמובן להשאר איתנו ולשאול כל שאלה שעולה בדעתך

gomes

New member
תודה לכולם על התשובות והעצות

על הטיפול בלנטוס המליץ לי רופא הסוכרת שלי, הסביר לי מה היתרון שלו, והחלטתי שכדאי לשלם על הלנטוס מכיסי. ממאגר הידע בפורום הספקתי כבר להנות בשבועות האחרונים, תודה!

דואגת1

New member
פרי סטייל בסל

הפרי סטייל הוכנס לשימוש בכללית למבוטחי כללית מושלם בהגבלות מסוימות. למי שיש ביטוח מושלם שיתקשר טלפונית לביטוח מושלם ויסבירו לו את התהליך.

בעיקרון כן

אלא אם כן אתה מביא מכתב מרופא המוכיח שאתה אכן עושה מספר רב של בדיקות ולא מוכר את המקלונים-ועל תשאל למי- עוד לא הצלחנו לעלות על זה
.

shula30

New member
מכירת מקלונים

בקופת החולים שלי חושבים שאני מוכרת את המקלונים לפוטין....

shula30

New member
כן!

אותו פוטין הידוע, נשיא רוסיה. כך אמרו לי כשביקשתי אישור ליותר סטיקים....

דואגת1

New member
סטיקים ובכלל...

כל התופעה הזאת מרגיזה, ועוד יותר מרגיז שהכל עובר בשקט. מדוע צריך להתחנן ולעשות כל מיני מניפולציות ? הרי זה מגיע, זה בסל וזה חיוני, כל אחד יודע זאת. היכן העמותות ? היכן האגודות ? מדוע אינן עומדות על המשמר ? אולי להתלונן בלא הפסק, להטריד את הקופות, את משרד הבריאות, ועדת הבריאות של הכנסת ? ואולי אני סתם תמימה ולא מבינה שאין מה לעשות ולא ניתן לשנות את המצב ?

דואגת בא לך להריץ את הנושא?

ניתן לנסח מכתב רישמי - ולהחתים עליו גולשים מכאן כמו גם מפורמי סוכרת אחרים ולנסות להזיז דברים. כמו שאמרתי בעבר בתור קבוצה יש לנו כוח בתור בודדים אנחנו לא נשמעים. אני מוכנה לעשות את הקישורים הנדרשים רק צריכה מישהו יקח את האחריות לנושא עליו.

דואגת1

New member
אכן אני מוכנה

מה את מציעה, למי לפנות תחילה ? כיצד נהיה בקשר ? האם יש לך רעיונות לראשי פרקים ? הדוא"ל שלי חסום, מוכנה לשלוח לך אותו, להיכן ? אשמח מאוד אם יצא משהו או לפחות נעורר קצת גלים.

הגבלות הגבלות הגבלות

אני משתמש באקוטרנד סנסור (מד-סוכר "ערפדי" (הרבה דם בהשוואה לפריסטייל) שמחולק בכללית. בתור סוג-1 אתה זכאי לשתי קופסאות של 50 סטיקים כלומר מעט יותר משלוש בדיקות ליום. באישור מיוחד של הרופא סוכרת שלך אתה יכול לקבל עד שלוש קופסאות כלומר 5 בדיקות ליום. נדמה לי שרופא הסוכרת חייב להחתים על זה את רופא הסוכרת המחוזי, כך שיש כאן קצת בירוקרטיה. זאת התורה שבכתב. עכשיו התורה שבעל-פה: אם אתה תופס יחסים עם האחיות במרפאה המקומית שלך, יש להן אפשרות להזמין סטיקים עבור סוכרתיים שבקושי יודעים שיש דבר כזה מד-סוכר ולמכור לך מההקצבה שלהם, אבל למרבה הצער זה לא מובטח. אם אחרי הכל נגמרו לך הסטיקים, תכין 220 ש"ח לכל קופסה של 50 סטיקים שתקנה מהיבואן. כדאי להתאמץ במרפאה כי שם זה רק 11 ש"ח. בתור פריסטייליסט מצבך קשה יותר כי 100 סטיקים יעלו לך 50 ש"ח (כללית מושלם) ואין לי מושג איך אפשר לקבל תוספות. לדעתי, בתור סוכרתי טרי מגיע לך לקבל מנת סטיקים הגונה על ההתחלה כדי שלפחות הלחץ של חסכון בסטיקים לא יפריע לך בהתחלה. אל תתבייש לדרוש, לבקש, להתחנן ולהתעפר באבק רגליה של האחות. להתקע בלי סטיקים זה יותר גרוע. לטווח ארוך צריך גם לחשוב שמד הסוכר עלול להאבד/להתקלקל/להשכח/להדרס/ליפול למים ורצוי שיהיה אחד רזרבי. בהצלחה, גלעד

למעלה